Apicultura la distanta... in Romania

Creat de CDA_1984, Octombrie 29, 2013, 08:07:22 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Iar o dam in altele;
Materialul asta biologic de care vorbesti matale e luat de pe la nemti si de la rusi .

Ori nu gasesti atata populatie la matcile de bastina,nici Buckfastul din Germania nici albina Ruseasca nu dezvolta atata populatie .

Nu intelegi care este schepsisu ,Abeja il stie ,Dan adauga la familiile lui roi cumparati la pachet.

Citeste mai sus.

Uitasem ,roi la pachet dar fara matca. :rotfl: =)) =)) =))

Bătrânul

Abia acum am inteles . Marian este un baiat inteligent, (am discutat cu el la telefon ) dar face pe prostul ca Dan sau fanii lui sa-i impartaseasca marile secrete!!! :wink2: Uite ce Marian imi trimiti CADOU o presa de faguri inbunatatit facut de tine si iti dezvalui eu secretele la tirgul de la Blaj.  :hi: Astept raspunsul la oferta .  :ok:

marian sima

Nea Batrane sa fim sanatosi pana atunci si ai o presa de la mine.
Imbunatatita dupa cum zici. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Cat despre secrete lasa oameni sa-si spuna secretele ,asa mai aflu si eu ce este pe afara.

Bătrânul

Citat din: marian sima din Noiembrie 02, 2013, 06:09:00 PM
Nea Batrane sa fim sanatosi pana atunci si ai o presa de la mine.
Imbunatatita dupa cum zici. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Cat despre secrete lasa oameni sa-si spuna secretele ,asa mai aflu si eu ce este pe afara.
:hi: :hi: :hi: :thanks: :bravo:

joohny

Va salut.Pai daca e vb. asa vreau si eu una si 3 micronuclee de la Batrinul.Se poate ?Sanatate.

abeja

Citat din: marian sima din Noiembrie 02, 2013, 05:25:58 PM

Nu intelegi care este schepsisu ,Abeja il stie ,Dan adauga la familiile lui roi cumparati la pachet.

Citeste mai sus.

Uitasem ,roi la pachet dar fara matca. :rotfl: =)) =)) =))

Un secret  !.Stai  sa  vezi  secret.Da ma  crezi  ca  dumitale razi  ca  proasta  la  p..a?
Scuze pt  toti ,dar  astai  secretul  pt  unul  care  nu  crede  nimic.

fone

Buna seara tuturor,
E primul meu post, nu v-am deranjat pana acum , ce nelamuriri am avut am dat search sau am sunat pe varu', cel care mi-a dat albine.Am 2 orizontali si 4 verticali(care au avut cat 1/1),primul an de albinarit,deci super noob.Totusi pana sa am albinele in curte dar si dupa am disecat netul si recunosc ,mai putin cartile.Am vazut si filmarile lui Dan Margarit, si eu personal consider ca nu are nimic de castigat din filmuletele sale si din sfaturile care le da.Cred ca e o dovada de altruism din partea lui.E parerea mea ca incepator ce sant si nici nu aplic pentru sistemul lui.
   Parerea mea este ca baza melifera este foarte importanta si faptul ca exista ferme de dimensiuni foarte mari care fac insamantarile si in sprijinulapicultorului,
  Numai bine va doresc,sanatate

marian sima

Bai Abeja  am venit cu dovada a cea ce se numeste roi la pachet ,tu zici ca pe alte meleaguri la  populatia ajutatoare  de albina care se alatura unei familii i se spune roi la pachet  .
Nu poti dovedi si incepi sa te cufuresti pe gura.

Joony,daca dau o presa lui Batranu e treaba mea,nu saracesc de o presa ci capat un prieten care poate sa reprezinte marfa mea si prin Ungaria ,nu e vorba de secrete.
Fara ca sa ceara Batranu primea o presa de la mine ,acum ca a cerut e si mai bine.
Daca tu prezinti presele mele si aduci clienti de prin alte tari in afara de  ,Bulgaria,Moldova si Ungaria ai o presa de la mine.

jenica67

Probabil ca secretele care va arde pe unii asa de tare, ori cat ati bate saua sa raspunda iada, nu le veti afla, deoarece ele fac parte dintr-un contract de know-how, cu penalizari foarte mari, motiv pentru care nu le pot spune. Filmele sterse, aveau tangenta cu acest know-how, si asta este motivul stergerii. Si apropo de cai pur sange, puteti lua oricati cai obisnuiti si nu veti castiga nici un concurs, ori ce ati face, pana nu cumparati o rasa corespunzatoare. Un cal pur sange, costa de la 100.000 $ in sus, in timp ce un cal normal costa in jur de 1000$. E totusi o diferenta, ca de la cer la pamant.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

marian sima

Jenica ,din pur sange iese tot pur sange.
Problema este ca descendetele la cea ce tu numesti pur sange intrece cu inca atat inaintasi.
De ex Buckfastul in Germania ajunge la jumatatea populatiei care v-a fost prezentata in filmulete.
Atunci de unde diferenta?
Si care este herghelia care produce asa ceva?

joohny

Va salut.D-le Marian in China se poate?Am glumit.Am uitat sa va intreb,in loc de bani altceva nu doriti?Sanatate.

romikele

Citat din: joohny din Noiembrie 02, 2013, 07:27:27 PM
Am uitat sa va intreb,in loc de bani altceva nu doriti?

Da, a si zis... SECRETE!  :lol: :razz:

... sau poate SECRETARE  =))

marian sima

Santem off topic ,in primavara schimb prese cu familii de albina,asta pentru cine este de prin apropiere ,sau pentru apicultori din sud care se strang mai multi si vor sa facem schimbul.

Atata timp cat clientul i-si plateste marfa si transportul poate fi si din papua noua guinea.

joohny

Va salut.In unul din filmele lui Dragos era cineva din Bv. care recolta 120 kg. miere /stup,si atentie ,omul spunea ca face matci numai din botci de roire.Probabil cei care au matci selectionate dau o cantitate mult mai mare /stup,atunci cind ai un cules constant si de mai lunga durata (nu ca la noi mergi citeva zile intr-un loc dupa care pleci in alt loc s.a.m.d.).Intr-un film ,DM spunea ca acele matci f. scumpe le folosea numai pt. a recolta larve pt. viitoarele matci ,nu le folosea pt. fam. de productie.Eu fiind incepator nu stiu cum arata o matca selectionata,insa la anul sper sa gasesc la cineva o matca selectionata de calitate.Acum sa nu creada crescatorii de matci ca or sa se faca chiaburi cu mine.Eu doresc in prima faza numai O MATCA SELECTIONATA DE CALITATE .Atit.Dupa ce  o sa ma convinga acea matca atunci poate o sa fac pe vreo citiva chiaburi(am exagerat folosind cuvintul chiabur)Sanatate.

marian sima

Johny matca de roire are cresterea de populatie cea mai rapida,unii apicultori merg pe asemenea matci .
Acum sa nu te gandesti ca matcile selectionate te fac chiabur.