Fan Club DAN MARGARIT !

Creat de Bătrânul, Octombrie 24, 2013, 09:23:38 AM

« precedentul - următorul »

apivasmob

Fit atenti la nr de rame din cuib si la cele din caturi.
Sanatate tuturor apicultorilor

marian sima

E apicultura Canadiana ,pai unde este stupul de 11 corpuri ?
Cutiile prezentate sant atat cat ii trebuie unei matci bune.


mape 48-petru manea

Mariane cauti nod in papura ? --11 corpuri din 3-4 extrageri a 3 caturi pe extragere = 200 kg pe stup

stefan1

Citat din: marian sima din Noiembrie 19, 2013, 09:12:09 AM

...

Spui ca a adus matci din Danemarca insa au fost apicoltori care l-au intrebat de unde pot procura matci.
Raspunsul lui a fost ''NU STIU"Danemarca nu e prea departe putea sa-i indrume pe acei oameni care l-au intrebat in particular.
...


  Daca Dan da adrese reiesea ca este mana in mana cu vanzatori si deci are interese oculte. El a spus totusi de unde ia matcile Buckfast: "Buckfast am adus si din Danemarca, aducem si din provincia Ontario. Sunt aduse de cativa ani buni in Canada. Cei din Ontario le-au studiat mai mult. Se insemineaza artificial iar dupa aceea sunt facute nucleecare se imperecheaza pe cale naturala. Sunt izolate pe insule in ocean pt a nu se corci"
  Daca te informai mai bine ai fi stiut ca Danemarca este tara care creeaza si perpetueaza rasa Buckfast sa zic veritabila. Au o insula, Nexelö, unde nu exista nici o alta rasa. Centre de productie sau insamantare de pe continent cumpara de multe ori trantori Buckfast de pe aceasta insula.
  Daca tot vrei 'mura in gura' , uite un site:
     http://www.buckfast.dk/de/bqinfo-de.html
  Sunt date ca oferta regine imperecheate pe insula sau inseminate artificial pe continent, precum si regine deja verificate un an dupa mai multi parametrii.
  Curios, chiar spune de Ontario, ca sa vezi ca Dan nu a mintit:" An der Universität von de Guelph, Ontario in Canada läuft ein spezielles Bienenforschungsprogramm, bei dem "Buckfast Denmark" Königinnen werwendet werden." ("La Universitatea din Guelph, Ontario in Canada se deruleaza un program de cercetare special cu regine Buckfast-Danemarca")
  Ca sa vezi ca nici eu nu am vorbit prostii despre instabilitatea rasei, uite:
  "Die Buckfastbiene ist eine künstliche Rasse. Sie benötigt öfter neues Blut, um Inzuchtschäden zu vermeiden und genetische Vorzüge, wie z.B. Widerstandsfähigkeit gegen die Tracheenmilbe, zu festigen. Neukombinationen werden ständig auf ihre Eignung für den Buckfaststamm überprüft." ("Albina Buckfast este o rasa artificiala. Ea necesita des sange nou pentru a diminua efectele endogamiei si a intarii avantajele genetice cum ar fi rezistenta la 'acarianul traheal'. Noile combinatii sunt permanent verificate pentru compatibilitatea lor la tulpina Buckfast.")
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

Citat din: marian sima din Noiembrie 19, 2013, 07:49:49 PM
E apicultura Canadiana ,pai unde este stupul de 11 corpuri ?
Cutiile prezentate sant atat cat ii trebuie unei matci bune.

  Tu nu vezi ca aia fac alt fel de apicultura? Ei practica pastoralul, motiv pentru care nu e rentabil sa faca acele turnuri. Extrag mai des. Crezi ca acele familii ar sferi daca in loc sa extraga dupa ce au umplut 3 caturi, le-ar mai adauga 3 si ar extrage mai rar?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Stefan mereu ai tendinta sa faci din tantar armasar.
Eu am zis ca nu a vrut sa spuna apicultorilor sursa de provenienta a matcilor,asa ca pana la ocult e cale lunga.
Eu doresc sa discutam civilizat si colegial insa pe parcursul discutiei aruncati niste vorbe fara rost ,pe urma va raspund si eu la aceste vorbe ca la urma tot voi sa ziceti ca eu aduc injurii.

Stiam de sursa din Danemarca insa ce tu nu intelegi este ca:
1 Matcile de acolo nu dezvolta o familie asa de mare.
2Pretul nu ajunge la 1000 de dolari.

Daca erai un pic atent la filmulete vedeai si cantitatea de puiet care nu este deloc spectaculoasa,ramele cu puiet vorbesc despre puterea la care poate ajunge o familie.

Si un  lucru bizar pe care voi nu il vedeti,de cand cei care fac pastoral si extrag mai des scot o medie egala cu cel de pe stationar ba dezvolta si familii mai mici decat el.?

Acum pe bune voi spuneti ca stationarul este mai bun decat pastoralul.

stefan1

#187
"Eu am zis ca nu a vrut sa spuna apicultorilor sursa de provenienta a matcilor,asa ca pana la ocult e cale lunga."
Nu a vrut inseamna deja o acuza. Nu era mai bine sa spui doar ca nu a spus. Poate ca nu a crezut ca e necesar sa spuna, sa nu fie acuzat de alte lucruri.
 
  "1 Matcile de acolo nu dezvolta o familie asa de mare.
    2Pretul nu ajunge la 1000 de dolari."
  La '1' am mai raspuns. Eu cred ca asigura in conditiile lui de stuparit (rapita pe aproae tot sezonul care are un polen foarte valoros si lipsa uzurii cu transporturile si chiar cu extragerile prea dese).  Daca nu credeai puteai sa-i dai un mesaj politicos si sa ceri o lamurire si poate o da. Daca de la inceput spui "e imposibil" si ca 'vrea sa ne duca ', e normal sa nu mai intre in dialog cu asemenea oameni.
Ai vazut ca matci date la utilizatori in productie ajung la peste 400 euro. Tu crezi ca de ex la Universitatea din Ontario le-a dat matci din alea sau din lotul lor matca? Sigur mai valoros si mai scump.

  "Si un  lucru bizar pe care voi nu il vedeti,de cand cei care fac pastoral si extrag mai des scot o medie egala cu cel de pe stationar ba dezvolta si familii mai mici decat el.?"
  Ai vazut ca e altfel de tehnologie, cu cuibul doar pe un corp, cu deplasari si cu culesuri de la diferite surse (se vedeau intr-un film la trifoias). De ce sa nu fie posibile diferente?

  "Acum pe bune voi spuneti ca stationarul este mai bun decat pastoralul."
   Sigur ca stationarul este mai bun daca ai sursele de nectar langa tine si fara concurenta (ai vazut ca aia aveau mai multe familii pe o vatra).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

#188
Nu a spus sau nu a vrut sa spuna e tot una.

Restul discutam in particular si cand ne intalnim .

Stefan Madalin

Dl Sima ,Dl  D.M. nu este obligat sa spuna tot , nimeni nu este obligat .
Multi mor pe marnea lacului cu undita'n mana .

apivasmob

Citat din: Stefan Madalin din Noiembrie 21, 2013, 05:54:11 PM
Dl Sima ,Dl  D.M. nu este obligat sa spuna tot , nimeni nu este obligat .
Multi mor pe marnea lacului cu undita'n mana .

Te rog tradu ce ai scris ca nu inteleg.
Sanatate tuturor apicultorilor

Porfy66

D-le Sima va rog sa imi precizati unde ati postat filmuletele cu modul cum lucrati dvs. Le-am cautat si nu le-am gaisit. Probabil nu am cautat bine asa ca va rog sa puneti un link sa vedem cum trebuie sa lucram aici in Romania si sa nu invatam lucruri gresite si neadevarate din alte parti!

:nono:

Stefan Madalin

apivasmob, sa traduc din Romana in ce ...?

cornelioandanciu

Citat din: Porfy66 din Noiembrie 21, 2013, 06:43:56 PM
D-le Sima va rog sa imi precizati unde ati postat filmuletele cu modul cum lucrati dvs. Le-am cautat si nu le-am gaisit. Probabil nu am cautat bine asa ca va rog sa puneti un link sa vedem cum trebuie sa lucram aici in Romania si sa nu invatam lucruri gresite si neadevarate din alte parti!

:nono:
De ce trebuie sa puna filme?Deocamdata a realizat cate ceva, chiar mai mult decat altii de pe aici, apoi dl Sima nu este chiar un incepator, multi ar putea lua lectii de la dumnealui.Ce nu inteleg este faptul ca nu se accepta pareri diferite, eu recunosc ca si mie imi vine greu sa cred ca se realizeaza trei sute de kg per stup in stationar, cu tot respectul pentru Dan Margarit ! Dumneavoastra credeti ca se pot obtine trei sute de kg de miere per stup in stationar? In trei luni de sezon apicol?
Va salut.

D006

 Diferenta dintre apicultura romaneasca CONCRETA si apicultura dintr-o ferma din Canada vazuta in filme este exact cea dintre vrabia din mana si cioara de pe gard !

  Mai e o vorba : vrabia malai viseaza !