stupi mei(ion cornea dobrita gorj)--zbor puiet 20oct2013

Creat de jean_dobrita, Octombrie 23, 2013, 08:58:12 PM

« precedentul - următorul »

jean_dobrita

Ma numesc Ion M. am 28 de ani sunt din JUD.GORJ,SAT DOBRITA,COM.RUNCU am facut 4 luni de cand am primi mei stupi..am inceput putin cam cu prea multi stupi din prima(cu 20 mai precis)..sper sa ies bine in primavara..la inpachetarea pt iarna majoritatea i-am restrans pe 4-max 5 rame..dar am si 2 mai slabuti pe 3 rame..as vrea un sfat de la colegi de forum in cu privire la roi pe 3 rame..ar fi mai bn sai bag pe amandoi cu diafragma etansa intr-o cutie peste iarna?.multumesc anticipat..precirez ca majoritatea au ramele cam 3 sfrerturi cu miere capacita.. :thanks:
Stupina mea
zbor puiet de toamna 20oct2013

G. Iulian

Au șanse mai mari dacă îi bagi în aceeași ladă pe cei pe 3 rame. Eu anul trecut așa am procedat, tot ce a fost până în 5 rame am iernat câte doi în ladă.  :hi:  :hi:  :hi:

Marius-ursulakhe

:hi:  jean_dobrita  :welcome:
eu iernez momentan si roi pe 3 rame sa am meunde face o mica selectie la primavara
ex: anul trecut am intrat in iarna cu 8 am iesit din iarna cu 8 dar la salcam am mai avut 6
anul acesta iernez in orizoltali pe 20 rame doi roi cu diafragma etansa cu canal un roi pe 4 rame unul pe 3 rame

jean_dobrita

jean_dobrita

care ar fi momentu cel mai bun pt a baga roi cate 2 intr-o cutie?precizez ca roi se afla cam la 3 m unul in spatele celuilant si e destul de cald si nu vreau sa se piarda multa albina daca le mut intr-unu nemaistiind unde sa intre...sa ast sa se raceasca vremea si apoi sa le mut??..multumesc tuturor pt ajutor

G. Iulian

SPYKAL

Citat din: Gheorghevici Iulian din Octombrie 25, 2013, 11:35:03 AM
Apropiei câte jumătate de metru pe zi.
......sau asteapta sa se mai raceasca putin vremea. Vezi cand incepe sa formeze ghemul si nu prea mai ies pe afara. Stima si respect!!!

jean_dobrita

..Zbor de curatire cateva zile la rand...tempereturi de 12-13 grade..in Dobrita,Gorj..
  Am facut un mic control si toate familiile au raspuns la apel..miere au cam toate ramele pe jumatate pline..si am hotarat sa aman punerea turtelor energetice pana la sfarsitul luni ianuarie,inceputul lui februarie.. :bzz: :bzz: :bzz:

jean_dobrita

Iarna la micuta mea stupina(Gorj)..zapada de 30-40cm..temperatura -2 grade..
Astept sa se indrepte vremea putin sa le bag ceva turte energetice ca au ajuns cativa pe ultimii 4 cm de coronita..sper sa reziste pana o sa fie 7-8 grade.. :sad:

dorindafi

mai gorjene , shi daca va fi 7/8 grade peste 7/8 saptamini ce faci la primavara ,numeri cutiile ?
daca shti ca n-ai papica  , da zapada jos de pe capace , salta podishorul s-au ce ai tu acolo shi
bagale ce le bagi ca de nu le cinta PROHODU
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

jean_dobrita

sper sa se opreasca maine ,poimaine zapada ca ninge incontinuu de 2 zile si se le pun cate o turta de apifonda de 700-800 g...sunt destul de slabi roi pe 4 rame si vreo 3 pe 5 rame...i-am luat la  jumatea lui iulie 2013..sper sa iasa bine din iarna..

jean_dobrita

Astazi am cumparat 10kg de apiluk cu proteina care urmeaza sa il administrez maine daca imi va permite vremea, cate 0.5 kg per familie..
As vrea sa intreb colegi care au mai folosit,e suficient sa fac cateva gaurele cu o scobitoare sau trebuie sa decupez mai mult in punga??

mmacreanu

Citat din: jean_dobrita din Februarie 08, 2014, 05:46:48 PM
Astazi am cumparat 10kg de apiluk cu proteina care urmeaza sa il administrez maine daca imi va permite vremea, cate 0.5 kg per familie..
As vrea sa intreb colegi care au mai folosit,e suficient sa fac cateva gaurele cu o scobitoare sau trebuie sa decupez mai mult in punga??

Decupezi putin punga, apoi pui turta cu decupatura in jos, sa nu faci prea mica decupatura pt ca este posibil sa se nimereasca exact pe speteaza unei rame, eu fac un triunghi  ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

cipik

Pe fata care vine pe rame ( are desenat doua dreptunghiuri care pe margine arata o foarfeca) se aplica taieturi astfel incat sa se decupeze fasi de 1,5-2 cm si se pune perpendicular pe rame.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

jean_dobrita

:thanks: pt ajutor..astazi le-am pus apiluk..toti sunt in viata pt moment..am 3 pe cate 3 rame...mi-a fost parut rau de matci s-ai unific in toamna si acum mi-e tiama ca nu o sa iese in primavara...
M-am uitat intr-un cuib si am vazut ca deja matca a inceput ouatu pe 2 fete de rame si era si ceva puiet capacit(putin)...
Am atasat si o poza cu zborul de astazi..au fost cam 12-13 grade la umbra