stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Am de vanzare benzi de mavrirolmult mai bune decat cele romanesti.setul contine 80 benzi si costa 120 lei.Ptr un tratament e nevoie de 4 benzi. Eu am folosit doar doua.De celelalte doua nu mai era nevoie ptr ca varoua a fost distrus.Se recomanda folosirea lor dupa ultima extractie de miere.atases o poza cu banda.in poza se vede o banda lunga de 20 cm care se rupe in doua de 10 cm.este calculata  la nr banda de 10 cm.alte detalii le pot da celor interesati.
Multumesc

dodo79

Acesta e produsul

dodo79

Gata ptr salcam.Doar soarele mai lipseste

NYK74

Frumos, bună armată ai construit, acum urmează timp bun de cules, zonă meliferă si o bună conducere din partea "mareșalului".
Sănătate si miere în butoaie  :hi:

dodo79

Voi avea ceva de lucru.au inceput sa roiasca deja de la rapita  :D
Butoaie pline tuturor

SPYKAL

Citat din: dodo79 din Mai 15, 2016, 09:27:54 AM
Gata ptr salcam.Doar soarele mai lipseste
Multa bafta sa ai si butoaie pline !

Cipi

Si la mine roiesc in fiecare zi, roi secundari dintr-un stup care l-am botcarit dupa ce roiul primar a parasit stupul pe 1 Mai, am scuturat ramele sa pot vedea mai bine botcile si am lasat o botca capacita si una necapacita, singura explicatie pentru numarul de 3-4 matci pe care le gasesc in roii secundari, este ca albinele au tras alte botci din ouale sau larvele ramase.

dodo79

Daca nu vrei sa faci roi nu se lasa nici o botca.

Cipi

pai roiul care a plecat cu matca batrana l-am pus intr-o lada goala.

astazi iar au roit, dar nu s-au pus in cires ca pana acum, ci s-au dus cine stie unde...

dodo79

Citat din: Cipi din Mai 19, 2016, 01:45:38 PM
:D

astazi iar au roit, dar nu s-au pus in cires ca pana acum, ci s-au dus cine stie unde...

bucovineanu

Citat din: Cipi din Mai 19, 2016, 01:45:38 PM

Ciprian,
Daca nu intervii acea familie va roi pana la epuizare. Rupe cu mare atentie toate botcile si lasa o regina tanara pe rama.

Cipi

In ziua in care a roit, eu am deschis stupii si am rupt toate botcile, am lasat o botca capacita si una necapacita, asa cum mi-ati zis. Surprinzator, unul din acesti stupi a roit de nu stiu cate ori, unul din roi l-am pierdut, restul i-am prins. Nu stiu de unde, acesti roi secundari au avut cate 3-4 matci in ei, singura exlicatie este ca si-au tras alte botci din ouale care au ramas pe rame.

oroles

Citat din: Cipi din Mai 19, 2016, 07:54:01 PM
In ziua in care a roit, eu am deschis stupii si am rupt toate botcile, am lasat o botca capacita si una necapacita, asa cum mi-ati zis. Surprinzator, unul din acesti stupi a roit de nu stiu cate ori, unul din roi l-am pierdut, restul i-am prins. Nu stiu de unde, acesti roi secundari au avut cate 3-4 matci in ei, singura exlicatie este ca si-au tras alte botci din ouale care au ramas pe rame.
Am mai auzit de la cineva un roit declansat de o matca tanara intoarsa de la imperecheat care a nimerit in stupul vecin.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dodo79

Cipri,botcile se rup la 3-4 zile cu mare atentie.sunt botci trase de-a lungul fagurelui ca si trantorii si construiesc nervuri de ceara de forma celulei si te inseala.tu crezi ca e trantor sau fagure si in interior e matca.

tavy

Sa fii sigur ca nu-ti scapa, scuturi ramele pe rand si apoi faci macel in botci :P
Am vazut matca intoarsa de la imperecheat, s-a asezat pe scandura de zbor, au iesit toate albinele din roi, au dat o tura prin gradina (probabil sa se dea mare) si s-au intors in stup.