stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

yulian

Inseamna ca la intoarcerea in tara te reprofilezi pe vanzarea de biciclete  :lol:. Am vorbit zilele trecute cu un prieten care este in Belgia, mi-a zis ca vremea se compune doar din ploi si nori. Au prins si ei vreo 2 zile de 30 grade si au dat cod portocaliu de canicula...cu recomandari sa nu iasa din casa  :P. Nu ti-e dor de stupi?? Ceva apicultori nordici prin zona?? :D

Cipi

Dodo, cum iti spuneam aseara... de ce imi era frica nu am scapat.. tentativa de furtisag la stupul cu matca de la domnul Bucovineanu, de omorat inca nu se omorau. Furtisagul s-a declansat din vina mea, bineinteles, ca le-am dat prea devreme siropul aseara, la 19:30. Am pulverizat stupul cu motorina si am dat cu ceva fum si s-au linistit.

https://www.youtube.com/watch?v=WK800Q4S2f8

bucovineanu

Am impresia ca nu e asezat corect podisorul la acel stup.

mmacreanu

Citat din: bucovineanu din Septembrie 01, 2014, 09:12:08 PM
Am impresia ca nu e asezat corect podisorul la acel stup.

n stup nu are podisor, are folia pusa direct peste rame, albinele nu au nici o sansa sa intre chiar daca ele cauta ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Cipi

e adevarat ca capacele  au facut burta, am sa iau legatura cu cei de la faroger, poate mi le schimba. Fara folie ar fi jale cu ele.

bucovineanu

Citat din: mmacreanu din Septembrie 01, 2014, 09:27:30 PM

n stup nu are podisor, are folia pusa direct peste rame, albinele nu au nici o sansa sa intre chiar daca ele cauta ...
Daca nu e folie au foarte multe sanse. Stupii respectivi au un defect de constructie. Daca acel capac- podisor s-a curbat, albinele vor incerca mereu sa intre, chiar daca exista folia.

dodo79

Defectul este ca sa curbat din cauza injectarii spumei.a fost defecta masina.eu la folie folosesc pioneze .2fata si 2 spate cam la 15cm de la colt ptr a putea ridica folia pe acea portiune (de 15) si a introduce siropul.

dodo79

Citat din: yulian din Septembrie 01, 2014, 02:52:53 PM
Inseamna ca la intoarcerea in tara te reprofilezi pe vanzarea de biciclete  :lol:. Am vorbit zilele trecute cu un prieten care este in Belgia, mi-a zis ca vremea se compune doar din ploi si nori. Au prins si ei vreo 2 zile de 30 grade si au dat cod portocaliu de canicula...cu recomandari sa nu iasa din casa  :P. Nu ti-e dor de stupi?? Ceva apicultori nordici prin zona?? :D
din fericire ptr mine am avut o altfel de educatie.multumesc lui Dumnezeu ca am avut ve pune pe masa si m-a ferit de probleme.de stupi mi-e foarte dor.credema ca in afara de ungaria ni am vazut stupi in drum spre danemarca.de maine merg la munca asa ca poate am ocazia sa vad pe ruta de 60kmdus intors

Cipi

Citat din: dodo79 din Septembrie 01, 2014, 11:28:37 PM
Defectul este ca sa curbat din cauza injectarii spumei.
Am sunat astazi la Faroger si le-am explicat problema, au recunoscut ca problema capacelor este din vina lor, iar maine imi vor expedia doua capace nou noute, iar costurile transportului vor fi suportate de catre ei. Nu cred ca un producator de stupi din lemn ar fi facut ca si cei de la Faroger. Tot respectul pentru firma Faroger!

sorin apicultor

Salutare!Ma intereseaza cum iernati albinele in stupii din polistiren?ce faceti cu condensul?

dodo79

Care condens.iernarea se face doar cu o folie sub capac si o diafragma de 4mm grosime.fara siber.condens daca va aparea, va fi dupa diafragma cam un sfert de palma.siberul se pune la temp.mai jose de 14 grade.
cipi,nu doar capacele se schimba .se schimba oricare component al stupului daca este din vina lor.

sorin apicultor

Am stupii din polistiren de 4 cm si nu au plasa pe fund,cum procedez?

dodo79

Trebuie asigurata o ventilatie (aerisire)  buna

sorin apicultor

Urdinisul de 25/1,5 este destul  pentru ventilatie?

dodo79

Cam asa ceva are si cei de poliuretan