stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

uite florine.la buruiana sa nu te uiti ca nu pot intra in ei.prea multe ploi.

dodo79

si asa arata ramele ciuruite.astea sunt dintr-o familie

dodo79

alta

dodo79

altele

SPYKAL

Citat din: dodo79 din August 09, 2014, 11:01:47 PM
uite florine.la buruiana sa nu te uiti ca nu pot intra in ei.prea multe ploi.
=D> =D> =D> Frumosi trandafiri ai. Asa cum banuiam, capacul de la roinita este mai mare. Lucru bun. Sa speram ca nu mai baga apa in roinita

SPYKAL

Citat din: dodo79 din August 09, 2014, 11:12:08 PM
alta
Ce iti este neclar? La vremea asta asa trebuie sa arate ramele. Din ce vad poate mai deblochzi si tu acele cuiburi.

dodo79

Citat din: SPYKAL din August 09, 2014, 11:24:30 PM
Citat din: dodo79 din August 09, 2014, 11:12:08 PM
alta
Ce iti este neclar? La vremea asta asa trebuie sa arate ramele. Din ce vad poate mai deblochzi si tu acele cuiburi.
am si eu 2-3 rame cu miere.sa ponteze acolo unde are doar cate o palma cu puiet.
eu credeam ca tre sa arate pline ochi cu puiet

Cipi

azi am gasit in roiul facut in luna mai, o rama plina cu miere in mijlocul cuibului + doua in lateral, am mutat rama la margine iar in locul ei am bagat o rama neagra cladita pentru ouat, sper ca am facut bine.

fiug1970

un sfat in legatura cu trandafirii:daca/i tai pe cei trecuti,ai sa ai trandafiri pana da bruma.trandafirii au un sistem de autoeliminare a florilor:pe tija florala se gaseste un punct mai ingrosat(ca la unii chiorchini de struguri)de unde se elimina floarea uscata(sau cade fructul rezultat in urma florii...un fel de maceasa mai mare),dar dureaza mult pana cade singur si de cele mai multe ori se opreste înflorirea.daca tai sub nod la cativa cm.pana la prima frunza,de la prima frunza iese un lastar de floare.in functie de directia frunzei poti orienta noile flori sa le dirijezi sa acopere toata zona trandafirului.noile flori sant mai mici decat primele din primavara dar se merita......nu ramane trandafirul ca o buruiana.....

oroles

Dalta pe care o folosesti e proiectata de unul care nu are a face cu apicultura si nu a tinut niciodata o dalta in mana. Cand o tii in mana, partea indoita vine exact pe tendoanele mainii. La o manevrare fara atentie risti sa iti tai tendoanele sau venele. :D

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Cipi

pai partea indoita se tine intotdeauna in jos, nu vad nimic gresit la ea, asa sunt toate daltile.

dodo79

Citat din: Cipi din August 10, 2014, 11:13:02 AM
pai partea indoita se tine intotdeauna in jos, nu vad nimic gresit la ea, asa sunt toate daltile.
:bravo:
oroles,parca erai "dottore"in ceva?

dodo79

Citat din: fiug1970 din August 10, 2014, 10:20:55 AM
un sfat in legatura cu trandafirii:daca/i tai pe cei trecuti,ai sa ai trandafiri pana da bruma.trandafirii au un sistem de autoeliminare a florilor:pe tija florala se gaseste un punct mai ingrosat(ca la unii chiorchini de struguri)de unde se elimina floarea uscata(sau cade fructul rezultat in urma florii...un fel de maceasa mai mare),dar dureaza mult pana cade singur si de cele mai multe ori se opreste înflorirea.daca tai sub nod la cativa cm.pana la prima frunza,de la prima frunza iese un lastar de floare.in functie de directia frunzei poti orienta noile flori sa le dirijezi sa acopere toata zona trandafirului.noile flori sant mai mici decat primele din primavara dar se merita......nu ramane trandafirul ca o buruiana.....
Florine,asta ai invatat-o la noul loc de munca? :D
mersi ptr sfat.eu sau sotia in fiecare sfarsit de saptamana taiem florile oflilite si tija de la ultimul lastar dat de tija.de obicei sunt 3-4 lastari.in ultima vreme a plouat mult dupamesele si nu ne-am putut baga la curatat.

fiug1970

daa,asa am invatat si am vazut pe viu ca in doua saptamani infloreau de parea ca vine primavara.nu e nevoie sa tai asa de jos.e deajuns doar sub nodul de sub floare la 1/2 cm.asa ,la anumite specii,de la primele 2/3 frunze de sub floare pot aparea 2/3 lastari odata,implicit 2/3 flori

dodo79

Citat din: fiug1970 din August 10, 2014, 03:21:40 PM
daa,asa am invatat si am vazut pe viu ca in doua saptamani infloreau de parea ca vine primavara.nu e nevoie sa tai asa de jos.e deajuns doar sub nodul de sub floare la 1/2 cm.asa ,la anumite specii,de la primele 2/3 frunze de sub floare pot aparea 2/3 lastari odata,implicit 2/3 flori
le tai mai jos ptr a se intari radacina si tijele principale.sunt ptr vanzare si vreau sa vand ceva sanatos si puternic.