stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: fiug1970 din August 11, 2014, 11:00:09 PM
vad ca tu ai corpul la stupi de 1/1 si catul de 3/4.nu e dificil sa ai rame de doua dimensiuni?
am si cat de 1/2.am vrut sa il pun la rapita dar la blaj nu am gasit rame de 1/2.asa ca am mers cu ce am avut.in primavara voi incerca si 1/2.daca mi se pare mai bune ,o sa merg pe 1/2 si cu 3/4 voi face ME
ramele din cat trebuie sa fie de marime potrivita ptr cules.daca am cules slab gandestete cand le vor trage,umple,capaci...

fiug1970

când ai timp si poti,trimite/mi poze cu fundul stupului si detasat de corp si din fata cu corpul pe el,ca din pozele tale(sant si din coltul stupului facute si ceipopulati au colector si par cu dublufund)nu prea imi dau seama.am descarcat de la faroget doua foldere(unul cu lista de preturi si altul cu descrierea lor,dar nu pot deschide al doilea ca nu am nu stiu ce program de office si trebuie sa/l cumpar...)si raman dator c/o :beer: mahou...

struan

Citat din: fiug1970 din August 13, 2014, 09:33:39 AM
când ai timp si poti,trimite/mi poze cu fundul stupului si detasat de corp si din fata cu corpul pe el,ca din pozele tale(sant si din coltul stupului facute si ceipopulati au colector si par cu dublufund)nu prea imi dau seama.am descarcat de la faroget doua foldere(unul cu lista de preturi si altul cu descrierea lor,dar nu pot deschide al doilea ca nu am nu stiu ce program de office si trebuie sa/l cumpar...)si raman dator c/o :beer: mahou...

Instaleaza OpenOffice si incearca sa deschizi apoi. Daca stii ce extensie are fisierul gasesi usor un viewer. Acestea de obicei nu costa.

fiug1970

e un document PPT.am openoffice descarcat dar când incerc sa/l deschid,ma pune de fiecare data sa urmez pasii de instalare a openoffice/ul si in final nu apare nimic

dodo79

scuze,am f mult de munca.iti trimit poza cu soclu si cu colectoru de polen
iti atasez si cu stupii din fata

fiug1970

MOTANUL

Ma insel eu sau este si lemn in stupii de poliuretan?  (la soclu si colectorul de polen).

Trebuie sa recunosc cinstit ca mi-am dorit si eu cel putin 1 familie in stup de poliuretan. (am cumparat in mare graba ce am gasit , din cauza familiei roitoare care imi strica calculele de fiecare data).

Din fericire din cele 3 familii "trase" din familia roitoare 2 au alte matci si scontez pe alte caracteristici. Cea care are matca din acea familie nu a mai avut tendinte de roire de nici un fel. (nu am mai gasit botci, barbi de albine etc). Pana acum s-a comportat normal.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

SPYKAL

Citat din: MOTANUL din August 15, 2014, 01:39:15 PM
Ma insel eu sau este si lemn in stupii de poliuretan?  (la soclu si colectorul de polen).
Nu exista lemn la stupii din poliuretan. Ceea ce vei tu acolo este data de culoarea asemanatoare lemnului. Stupii din fabricatie au culoarea untului dar cu timpul se ingalbenesc spre maroniu. Stima si respect!!!

dodo79

Citat din: MOTANUL din August 15, 2014, 01:39:15 PM

Trebuie sa recunosc cinstit ca mi-am dorit si eu cel putin 1 familie in stup de poliuretan. (am cumparat in mare graba ce am gasit , din cauza familiei roitoare care imi strica calculele de fiecare data).

Din fericire din cele 3 familii "trase" din familia roitoare 2 au alte matci si scontez pe alte caracteristici. Cea care are matca din acea familie nu a mai avut tendinte de roire de nici un fel. (nu am mai gasit botci, barbi de albine etc). Pana acum s-a comportat normal.
ceea ce se vede e vopsit de aceea te-ai inselat

fiug1970

dodo,cum se numeste  plasa verde din pozele pe care le/ai postat la spykal?

Cipi

cand se pun tavitele la stupi?

SPYKAL

Citat din: Cipi din August 20, 2014, 10:46:35 PM
"Tavitele" se numesc sibăre si se pun in special cand se fac tratamente contra varroa. La stupii din poliuretan se mai folosesc si atunci cand temperaturile scad sub -17 - 20 grade, opturând astfel 3/4 din fundul cuibului.

Cipi

dodo, ai inceput sa faci tratament anti-varoa? cu varaket sau alt produs?

mmacreanu

Citat din: Cipi din August 20, 2014, 10:46:35 PM

de o saptamana am bagat podisorul-hranitor intre cuib si magazie si am introdus suberele la toti stupii, la cei mai puternici nu am introdus de tot subarul. Am inceput stimularea de toamna si vreau sa fie caldura in cuib si pe timpul noptii, am introdus suberele pentru ca am observat ca in urma depopularii masive dupa culesul de floarea soarelui, ramele nu sunt ouate pana jos.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

SPYKAL

Mariuse, inca nu este timpul ca ramele sa fie ouate pana jos. Ai grija cu sibarele alea bagate sa nu le sufoci pe caldurile astea? Dar asta-i numai pb ta.