stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

Cipi

Oare de ce la ora asta 22, am in jur de 20 de albine la urdinis? zumzaie mai tare ca de obicei, unde sa fie problema?

mmacreanu

Citat din: Cipi din Aprilie 21, 2014, 10:29:19 PM
Oare de ce la ora asta 22, am in jur de 20 de albine la urdinis? zumzaie mai tare ca de obicei, unde sa fie problema?

nectar in rame, albinele ventileaza seara in zilele cu un cules de nectar
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Cipi

vecinul meu mi-a zis ca au inceput sa care nectar, deci coincide cu ce zici si tu. m-am linistit :) Multumesc!

In seara asta am mai cumparat o familie, acum am 2 stupi :D maine o sa pun poze.

Cipi

Inca un semn de intrebare...
Azi dimineata in jurul orei 9, familia cumparata luni era iesita la cules, in schimb familia cumparata acum doua saptamani inca mai "dormea". De ce oare nu au iesit si ele la cules?

dodo79

Citat din: Cipi din Aprilie 23, 2014, 06:06:21 PM
Inca un semn de intrebare...
Azi dimineata in jurul orei 9, familia cumparata luni era iesita la cules, in schimb familia cumparata acum doua saptamani inca mai "dormea". De ce oare nu au iesit si ele la cules?
sunt mai multi factori
unul ar fi puterea familiei.este mai puternica cea cumparata decat cealalta
fiecare matca stie cand si ce are nevoie in stup.posibil sa fie mai slabuta si trebuie sa mentina temperatura in stup mai mult.
ai spus ca pui niste poze.fa poze cu familia sa vedem cum sta treaba.

Cipi

ieri m-a mancat sa umblu la ele fara fum si masca, m-au rupt putin, 5 ace pe maini din care unul in palma si unul pe nas... trece.
o sa pun si poze.

davcosti

Am luat un stup de poliuretan și mă interesa cum rezolv sita din foto, nu se-nconvoaie, trebuie neapărat, când mă gândesc la stimulare sau completare? Și văd urdinișuri modificate cu burete? Sau cu ce? Nu-l rod?
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!

Cipi

n-ai nevoie de sita, daca pui cate 500 ml de sirop. Albinele mele s-au obisnuit cu acest tip de hranitor si nu mai intra ca vacile cu totul in sirop  :)
da, urdinisul se micsoreaza cu burete, nu-l rod.

dodo79

Citat din: davcosti din Aprilie 23, 2014, 07:41:47 PM
Am luat un stup de poliuretan și mă interesa cum rezolv sita din foto, nu se-nconvoaie, trebuie neapărat, când mă gândesc la stimulare sau completare? Și văd urdinișuri modificate cu burete? Sau cu ce? Nu-l rod?
daca pui sita esti mai precaut.eu am un stup care stau frumos si cara si unul care vine cu turma si se opreste in balta.
sa inteleg ca ai luat hranitorul cu sita pe el?
de la faroger nu se vinde cu sita.
se foloseste doar la sirop.la turte nu ai nevoie de hranitor.pui turta pe rame ,folie (daca folosesti) si capac.daca pui turta pe rame  hranitorul nu se mai aseaze pe corp.
urdinisul se micsoreaza cu burete.

dodo79

Citat din: Cipi din Aprilie 23, 2014, 07:32:29 PM
ieri m-a mancat sa umblu la ele fara fum si masca, m-au rupt putin, 5 ace pe maini din care unul in palma si unul pe nas... trece.
o sa pun si poze.
nu esti singurul  :D.retine un lucru,chiar si echipat foloseste afumatorul.

davcosti

Poza am luat-o de pe net-bineînțeles c-a venit fără sită, voiam să-ntreb cum se face sita pentru HRĂNITOR!
Apropo, mai folosiți și izgonitorul, nu-i mai greu accesibil pentru ele, nu mă deranjează dacă urcă matca-n cat și ouă, cu cât mai mult puiet cu atât mai bine și ramele care le ouă la mine în caturi la ceilalți stupi, nu le mai trag, le rămâne de întreținere, pentru ele!
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!

dodo79

Citat din: davcosti din Aprilie 23, 2014, 08:27:36 PM
Poza am luat-o de pe net-bineînțeles c-a venit fără sită, voiam să-ntreb cum se face sita pentru HRĂNITOR!
Apropo, mai folosiți și izgonitorul, nu-i mai greu accesibil pentru ele, nu mă deranjează dacă urcă matca-n cat și ouă, cu cât mai mult puiet cu atât mai bine și ramele care le ouă la mine în caturi la ceilalți stupi, nu le mai trag, le rămâne de întreținere, pentru ele!
nici eu nu folosesc izgonitorul.L-am folosit la unificare dar nu imi place metoda.izgonitorul se ia jos.am aceeasi parere despre ouatul in cat.
acea sita este marca crombra .ia legatura cu dansul si vezi ce e de facut.

Cipi

ca sa poti folosi sita, trebuie sa ai stupii pusi la cumpana. eu zic sa incerci intai fara sita sa vezi cum se comporta albinutele.

dodo79

Citat din: Cipi din Aprilie 23, 2014, 08:39:20 PM
ca sa poti folosi sita, trebuie sa ai stupii pusi la cumpana. eu zic sa incerci intai fara sita sa vezi cum se comporta albinutele.
asta am uitat sa o spun.trebuie sa fie perfect in boloboc.altfel ramai cu siropul in hranitor.

mmacreanu

am dat sirop fara sita, direct in hranitor si am pus niste resturi de cand am scurtat niste rame ... nu s-a inecat nici o albina!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.