stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

paul1

Citat din: Cipi din Aprilie 17, 2014, 04:10:43 PM
Mi-a venit azi coletul de la Faroger cu Fan Courier, 42 lei transportul... cam mult. De acum am sa cumpar de la Suceava, mai convenabil :)
De unde din Suceava ???

Cipi

Societatea se numeste Apis Imperium Group SRL, visavis de autogara, langa restauantul Latino.

dodo79

Citat din: Cipi din Aprilie 17, 2014, 04:10:43 PM
Mi-a venit azi coletul de la Faroger cu Fan Courier, 42 lei transportul... cam mult. De acum am sa cumpar de la Suceava, mai convenabil :)
intradevar costul se ridica mult cu curieratu.daca poti sa cumperi de la magazinul apicol la acelasi pret este mult mai convenabil

paul1

Citat din: Cipi din Aprilie 17, 2014, 09:30:05 PM
Societatea se numeste Apis Imperium Group SRL, visavis de autogara, langa restauantul Latino.
Multumesc frumos Cipi !!! :thanks: Cand ajung prin Suceava o sa intru pe la ei ! Eu sunt din Falticeni !
LE ... multumesc frumos si tie dodo pentru ca ne-ai permis sa ne conversam pe pagina ta ! :thanks:

dodo79

nu-i problema.oricand daca este constructiv. :hi:

Cipi

o reconfigurare :)
le-am pus folie, am mutat urdinisul, le-am scos turta si diseara le administrez sirop.

Cipi

Citat din: paul1 din Aprilie 18, 2014, 10:44:08 AM
Multumesc frumos Cipi !!! :thanks: Cand ajung prin Suceava o sa intru pe la ei ! Eu sunt din Falticeni !
si tu esti tot poliuretanist?  :)

dodo79

Citat din: Cipi din Aprilie 18, 2014, 11:03:11 AM
o reconfigurare :)
le-am pus folie, am mutat urdinisul, le-am scos turta si diseara le administrez sirop.
:bravo:

Cipi

Eu am doi vecini care sunt si ei apicultori, unul are stupii la 80 de m de mine, altul la 50 m. Cat este de grav acest lucru?

crisian-nicolae

Depinde de cum sunt puse stupinele ,mai depinde de culoarul de zbor catre zonele cu plante melifere.Daca pe culoarul de zbor al albinelor tale catre zona unde se afla plantele melifere se afla alta stupina ,ai toate ssansele sa rami fara culegatoare.

Cipi

Eu sunt la mijloc, o stupina are vreo 15 stupi, alta doar 2. Nu este o zona prea melifera intre case, doar de la copaci si alte flori.

crisian-nicolae

Si eu am situata stupina intre altele,dar la distanta mai mare,momentan sau deplasat la rapita avind fiecare peste 30-40 de stupi si ma tot timpul sunt in pastoral,deocamdatafac doar stationar.

dodo79

Citat din: Cipi din Aprilie 20, 2014, 08:17:49 PM
Eu am doi vecini care sunt si ei apicultori, unul are stupii la 80 de m de mine, altul la 50 m. Cat este de grav acest lucru?
cat timp este cules nu trebuie sa iti faci probleme.cand nu ai cules trebuie sa ai mare grija la furtisag.

dodo79

azi am facut un control rapid.o familie ajunsa pe 7 rame puiet.cealalta pe 6.
poze prima familie
1.prima rama
2.3 a 8 si a 9 rama
4.poza de sus,fara rama a 7.
curios rama a 7-a era rama cu FA .La tras frumos dar nu la pontat.a sarit pe rama a 8 si a 9 .

dodo79

a doua familie.curios a pontat jos 5 rame de cuib si a urcat sus in cat unde a mai pontat o rama abia trasa.vad ca la prima familie a sarit rama trasa si aici a pontat-o.
poze
1 vedere de sus
2 rama trasa si puiata
3 fagure tras langa rama.este adevarat ca era putin distantat fata de cealalta rama.sa fie oare aceasta cauza?
4 fagurele desprins de pe rama
5 zbor la urdinis.
miere in cat putina dar sunt multumit ptr ca imi trag faguri ptr  salcam.
cat timp pot sa pastrez o rama cu miere necapacita daca vreau sa o schimb cu una  noua ptr puiat?