STUPUL DADANT CU 12 RAME SI 2 MAGAZII DE 1/2 aspect,capacitate si ...

Creat de milu56, Iulie 01, 2009, 03:40:43 AM

« precedentul - următorul »

teinegru64

Bine spus,,sa nu treaca matca de la unu la altu".Ce spui tu ....cu doua regine+gratie +etc. e frumos prin carti,eventual balcoane.In practica insa e..... putzin imposibil.Prietenii stiu de ce....am dreptate.

milu56

Citat din: teinegru64Bine spus,,sa nu treaca matca de la unu la altu".Ce spui tu ....cu doua regine+gratie +etc. e frumos prin carti,eventual balcoane.In practica insa e..... putzin imposibil.Prietenii stiu de ce....am dreptate.
E clar,nu sti apicultura deloc!!!!!!!!!!!!!!!!! Asta vrei sa spui?Eu am lucrat acum 35 de ani cu 2 matci intro lada de stup si de atunci am mai invatat poate un pic,nu e neaparat sa faci cum zic eu,ce te deranjeaza ?

abeja

Citat din: milu56
Citat din: teinegru64Bine spus,,sa nu treaca matca de la unu la altu".Ce spui tu ....cu doua regine+gratie +etc. e frumos prin carti,eventual balcoane.In practica insa e..... putzin imposibil.Prietenii stiu de ce....am dreptate.
E clar,nu sti apicultura deloc!!!!!!!!!!!!!!!!! Asta vrei sa spui?Eu am lucrat acum 35 de ani cu 2 matci intro lada de stup si de atunci am mai invatat poate un pic,nu e neaparat sa faci cum zic eu,ce te deranjeaza ?
D-le  Milu zi  procedeul  dumitale de  lucru  cu  2  matci fara  a  avea  esecuri.Eu  stiu  cateva dar  as  vrea  sa  stiu ceva  diferit  si  poate  ceva  mai  bun.

milu56

Sa zicem ca avem 2 roiuri pe 6 rame,asta inainte de incepe culesul la salcam,ori in cazul nostru la albaida,in 2 cutii pe 6 rame,miere mai putina si puiet mai mult pentruca primavara se consuma mierea cu cresterea puietului,dar poate ajunge la 4 sau 5 rame de puiet si una cu miere si pastura,aceste doua cutii le asezi una langa alta,obtinand dimensiunea magaziei de stup pe 12 rame,acum punem gratii haneman pe cutii si pe urma punem o magazie peste amandoua cutiile si asta e tot.Din experenta mea spun ca la acest cules o sa umple in 2 saptamani magazia,pe urma se pune alta magazie peste,niciodata sa nu punem magazia intre stup si magazia plina,cand e plina si a doua se pune a treia tot sus,se poate ajunga chiar la 4 -5 magazii depinde de cules si de matcile ce le avem in stupi.Nu spun ce randamente am obtinut,incercati voi si va veti convinge.Am mai spus,o sa dau detalii pentru constructia cutiilor si felul de ansamblare in asa fel sa se poata incarca in caz de pastoral despartiti,adica cate o cutie pe 6 rame,sa le poata incarca un singur om foarte usor.Cel putin eu mu transport stupii cu magaziile pe ei magaziile se transpoarta aparte,nu are importanta ca sunt pline cu miere sau fara miere.

filip

Domnu milu,
Nu va inteleg,de ce sa nu punem magazia goala intre cuib si ce-a plina? :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

teinegru64

Pt.milu56.
Magaziile,, transportate aparte" au si albine pe ramele pline cu miere?

teoalbina

D-le Milu, dati cat mai multe amanunte despre stupul cu 2 regine si magazii comune. Mai sunt si altii care il folosesc si care, dupa ce veti expune din propria experienta, sunt sigur ca vor veni cu completari. Chiar ati folosit sau vorbiti numai din teorie? Eu am folosit si am de gand sa folosesc in continuare acest model, dar trebuie sa recunosc ca am avut si rateuri cu pierderi de matci. Daca ziceti ca ati folosit cum aveti pozitionate urdinisurile si ce sistem de stuparit practicati: pavilionar, paletizat etc. ? Sper ca raspunsurile sa nu fie lacunare, ca pana acum...

milu56

Citat din: teinegru64Pt.milu56.
Magaziile,, transportate aparte" au si albine pe ramele pline cu miere?
Nu,sunt fara albine.Se pacheteaza una peste alta si se pot transporta unde vrei.

milu56

Citat din: filipDomnu milu,
Nu va inteleg,de ce sa nu punem magazia goala intre cuib si ce-a plina? :)
Filipe,fa o incercare,pune la o serie de stupi cum zic eu si pune la o serie cum faci tu si ai sa vezi ca sigur o sa fi mai multumit.Bine cand nu e cupes sau nui albina suficienta atunci nu urca albina,dar albina prima data complecteaza sus are tendinta sa duca mierea sus si eu am zis ca tine inainte de a face experenta dupace mi-a zis Wagner.

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

milu56

Citat din: filipEu le pun 2 magazii sa se descurce cum vreau ele :rotfl:
Doua magazii odata?Nu te sfatuesc mai ales la salcam,mai sunt si nopti mai reci cateodata si le deranzeaza spatiu asa gol,si tendinta albinei este sa puna puiet sub miere,in prima magazie o sa depuna matca oua daca e fara gratie.

filip

Am gratie hanneman iar cand pun magaziile am suficienta albina sa acopera puietul credema.

milu56

Citat din: filipAm gratie hanneman iar cand pun magaziile am suficienta albina sa acopera puietul credema.
Te cred.

teoalbina

Citat din: milu56Cum adica,lacunare.
Adica exact ceea ce faceti acum, va faceti ca nu intelegeti...
Daca vreti sa nu mai fiti lacunar, expuneti metoda utilizarii stupului cu 2 matci "de la inceput pana la sfarsit" - fara sa mai fie nevoie sa vi se puna intrebari lamuritoare. Eu v-am pus deja una, legata de urdinisuri si vad ca inca nu ati raspuns.