STUPUL DADANT CU 12 RAME SI 2 MAGAZII DE 1/2 aspect,capacitate si ...

Creat de milu56, Iulie 01, 2009, 03:40:43 AM

« precedentul - următorul »

milu56

Cati prefera oare acest stup?
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/http://www.youtube.com/v/pqjnPJPT9LE&hl=en&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1">http://www.youtube.com/v/pqjnPJPT9LE&hl=en&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="525">[/youtube]
VREAU SA VAD,SA LE DEMONSTRAM SI LA ALTII.

milu56

Astept postari in aceasta directie,daca nu va incumetati sa faceti acest stup,cu ajutorul schitelor un tamplar il poate face,fara probleme.

AndreiRN

In principiu este la fel ca si Langstroth care este pe 10 rame si mult mai usor de carat manual dar si mai simplu de construit.

AndreiRN

Citat din: milu56
Citat din: stefan1Eu nu am aceasta posibilitate, dar pe forum sunt multi cititori si s-ar puteasa fie unii dispusi. Am citit la francezi ca mai cumpara matci de la noi si ,parca recent, se spunea aici ca si nemtii incearca sa experimenteze matci romanesti si nu numai din cauza pretului.
Da,asa este noi nu pre stim ce avem in tara noastra
De cati ani nu ati mai castigat o paine in Romania?

milu56

Aceasta intrebare este cu 2 intelesuri,eu sunt plecat de 4 ani,e adevarat.

milu56

Poate dintre cati stupari sunt in Romania stie si tamplarie dintre ei si se incumeta sa incerce acest model de stup,ar fi frumos sa posteze aici pe forum unde poate gasi mai multe detali si in asa fel sa facem o colaborare de idei sa se poata gasi solutia pret+calitate,ca sa fie apreciat de apiculorii din toata tara.

milu56

Daca aveti careva intrebari in legatura cu constructia de stupi,dau raspuns cu placere.

milu56

Am facut experimentari cu acest stup:se poate lucra cu 2 matci cu succes,pentru cei care doresc sa nu aiba corpuri mai grele de 25-30 Kg.am descoperit secretul,se pot obtine productii record,nu mai avem nevoie de cutii pt.nucleuri,deci este stupul multifunctional.
Cine doreste sa dau detalii sa solicite si voi da cu placere.

balanescuadrian

ati intrebat cine are sa posteze ... eu am ..deci postez... in poza este tata
povestiti-ne si noua cum se folosesc cele 2 matci (sunt curios cum faceti dumneavoastra)!
pp ca roi pe 6 rame, separator, gratie haneman, 2 urdinise, cat comun! - mie mi-a povestit cineva, dar as fi curios ce rezultate ati obtinut dumneavoastra
nu inteleg cum vom scapa de corpurile peste 25-30 kg, va rog sa ma lamuriti si pe mine!

balanescuadrian

scuze am uitat poza (mentionez ca am scos o rama, de aceea  se vad doar 11)

milu56

balanescuadrian

Citat din: milu56Am facut experimentari cu acest stup:se poate lucra cu 2 matci cu succes,pentru cei care doresc sa nu aiba corpuri mai grele de 25-30 Kg.am descoperit secretul,se pot obtine productii record,nu mai avem nevoie de cutii pt.nucleuri,deci este stupul multifunctional.
Cine doreste sa dau detalii sa solicite si voi da cu placere.
v-am postat un stup pe 12 rame sa vedeti ca am ... :hi:
va rog sa detaliati  metoda...v-am spus si mai sus ca am auzit de modul de utilizare a 2 matci, am vazut cutie construita pe 12 rame  ptr sistemul de care spuneti dumenavoastra!!!  sunt curios cum faceti dumneavoastra... si mai ales ce rezultate ati obtinut!
problema nr. 2 este cum scapati de un corp de 25-30 kg
multumesc pentru raspuns!

milu56

Cutia pe 12 rame se poate desparti cu o diafragma fixa la mijloc pentru a putea pune doua matci,adica doua nuclee,la fel 2 cutii pe 6 rame se pot pune una langa alta,iar magazia se pune peste amandoua nucleele cu gratia haneman,Acum in cazul cutielor de nucleu se pot transporta separat si magaziile la fel,asa ca un nucleu plin nu poate cantari mai mult de 30 Kg.si o magazie plina la fel,asa am scapat de a ridica un stup pe 12 rame.Asta pentru cei ce nu vreau sa lucreze cu ajutoare si sa nu aiba de ridicat greutati.Si o cutie de nucleu la fel se poate desparti cu o diafragma pentru a putea fecunda 2 matci.

balanescuadrian

pana acum totul clar, .. adica in loc de o cutie de 12 rame si impartita in 2 ...punem  2 cuti de 6 rame..ok, cu cat comun
neclaritate: daca am un cat peste cele 2 roiuri... deci catul are 12 rame (>30kg)  .. sau si catul este tot pe cate 6 rame, in cazul acesta  unde este catul comun ... aici m-am impotmolit, nu am intels, daca puteti fi un pic mai explicit!
multumesc anticipat!

milu56

Magazia este comuna,deaceea punem gratie haneman ca sa nu traca matca de la unu la altu.Eu folosesc in magazie rame mai late adeca faguri mai grosi in loc de 12 rame numa 10,cand e plina magazia se pune alta peste ea pentruca tendinta albinei este sa complcteze sus cu miere.
http://apitab.myforum.ro/dadanttul-roma ... i-vt2.html