O parere! Furtisag sau joc de albina?

Creat de oroles, Septembrie 08, 2013, 08:46:38 PM

« precedentul - următorul »

petru.atudorei

desigur pad. mi-ar face placere sa ne intalnim la un schimb de informatii, pareri etc

oroles

Citat din: dorindafi din Septembrie 08, 2013, 10:39:28 PM
:hi: oroles
albina vine incarcata [ se vede cum rateaza aterizarea shi cade sub urdinish ]
nu e furtishag iar urdinishul potzi sa-l reduci la doi cm sau mai putzin ca loc ishi fac ele   :hi:
Merci! Asa voi face!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Citat din: pad3 din Septembrie 08, 2013, 10:31:54 PM
sa ma bagati si pe mine in carti, is destul de aproape de voi-onesti-. eu le-am dat sirop saptamanatrecuta si de-atunci am inceput sa observ agitatia asta. asa ca am tot avut emotii ca e furtisag.
ma bucur sa aud ca la voi matca mai ponteaza, eu abia mai am ceva puiet capacit
Atunci cand in stup apare hrana albinele ies sa gaseasca sursa si de aici agitatia de care vorbesti.

petru.atudorei

da si asta ar fi o explicatie. trebuie sa le urmaresti sa vezi daca vin cu polen. Daca stau bine si ma gandesc, la mine, la stupi care fac asa albinele vin incarcate cu polen.. unele din ele sunt galbene:D

oroles

Citat din: petru.atudorei din Septembrie 09, 2013, 09:02:01 AM
da si asta ar fi o explicatie. trebuie sa le urmaresti sa vezi daca vin cu polen. Daca stau bine si ma gandesc, la mine, la stupi care fac asa albinele vin incarcate cu polen.. unele din ele sunt galbene:D
Vin cu polen, dupa putere culesului... Bineinteles, nu asa de mult. In schimb le-am vazut pe pajiste culegand la nectar d mazariche... Erau destul de multe.

dvd

Mi la sud de voi, cat e ziua de mare, ele vin cu polen. Am vazut chiar cu gusa plina de nectar.
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci....!!!

oroles

Citat din: dvd din Septembrie 10, 2013, 08:53:26 AM
Mi la sud de voi, cat e ziua de mare, ele vin cu polen. Am vazut chiar cu gusa plina de nectar.
E posibil sa fie un cules destul de bunicel, mai ales ca am bagat niste rame la lins si aveau tendinta de a le umple cu miere. :D

mihai.vr

Vara si eu am observat acest dans de care zice Oroles si am avut emotii daca e furtisag sau nu. Eu am mai observat ca si daca le dau sirop in stup, fara sa lucru in el, ci doar le umplu hranitorul, ele ies afara, danseaza, dupa care intra inapoi in stup. Nu e bataie pe urdinis, nu e zarva, nu e nimic, doar se bucura fetitele ca au de mancare  :)

petru.atudorei

cand le dai sirop e normal sa iasa din stup, au senzatia de cules. dar ai grija, daca nu pui sirop la toti stupii, starnesti un furtisag de te lasi de apicultura:)))))

mosunick

Citat din: dvd din Septembrie 10, 2013, 08:53:26 AM
Ma lamuriti si pe mine cum va dati seama ca are gusa plina de nectar? Am incercat sa gasesc o fotografie pe net in sensul asta dar nu am gasit.
Personal in afara de faptul ca albinele au o culoare mai stralucitoare si mai neagra cand is pline de miere nu pot sa le deosebesc pe cele care poarta nectar (sau is "furacioase") de celelalte.
Imi dati o idee?
Danke!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

petru.atudorei

buna intrebare..nici eu nu stiu..poate apicultorii experimentati ne pot lamuri.

Eu am instalat un chat unde putem discuta liber.. www.apichat.info inregistrarea nu e obligatori. Mi-ar face placere sa ne intalnim si sa desbatem probleme..

salutare