stup bolnav

Creat de Cubby, August 08, 2013, 06:06:15 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: Cubby din Decembrie 02, 2013, 05:29:32 PM
Citat din: Kov iulian din Septembrie 29, 2013, 11:31:53 PM

Faceti analiza sa fiti sigur si apoi fiind sigur ce este luati decizia corecta, altfel riscati sa dai foc unui stup care nu ar avea loca.

Eu am facut analiza si de la laborator au zis ca nu era loca, asa ca in loc sa ii dau foc am inlaturat matca si am unit cu altul cu o matca buna. Sper ca am facut bine, dar o sa fiu sigur anul viitor. Oare se poate sa se insele cei de la laborator?

M-am uitat iar la poza pusa de tine. Eu zic ca e loca europeana destul de evidenta!! Uneori aceasta loca se vindeca si de la sine.
Eu nu am incredere in laboratoarele de acum, cel putin cele de provincie, dar nu cred ca se poate generaliza, cum s-a mai spus, depinde de operator.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Citat din: apivasmob din Octombrie 01, 2013, 06:39:29 PM
In principiu se face un foc de lemne, se inchide urdinisul la stupul cu pricina si se pune cu totul in focul facut si sa te rogi sa nu faci la fel cu toti stupii pe care ii ai pe vatra.
S-ar face asa ceva daca ar fi loca americana. Daca e asa cum spune @stefan1 (loca europeana), in care am incredere, nu procedezi la a face un gratar cu stupul. Si daca ar fi loca americana in faza incipienta se poate face tratament cu oxitetraciclina, cu rezultate foarte bune. Daca nu merge, treci la solutia radicala. Daca afla DSV-ul iti vor arde toata stupina, chiar daca celelalte familii nu sunt infectate si te baga in carantina pe 10 ani, adica nu mai ai voie sa cresti albine acolo pe 10 de ani. Pe o raza de 50 km sunt bagate si celelalte stupine in carantina. Acesti stupari nu pot vinde mierea...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Cubby

Citat din: stefan1 din Decembrie 03, 2013, 12:34:51 AM
Citat din: Cubby din Decembrie 02, 2013, 05:29:32 PM
Citat din: Kov iulian din Septembrie 29, 2013, 11:31:53 PM

Faceti analiza sa fiti sigur si apoi fiind sigur ce este luati decizia corecta, altfel riscati sa dai foc unui stup care nu ar avea loca.

Eu am facut analiza si de la laborator au zis ca nu era loca, asa ca in loc sa ii dau foc am inlaturat matca si am unit cu altul cu o matca buna. Sper ca am facut bine, dar o sa fiu sigur anul viitor. Oare se poate sa se insele cei de la laborator?

M-am uitat iar la poza pusa de tine. Eu zic ca e loca europeana destul de evidenta!! Uneori aceasta loca se vindeca si de la sine.
Eu nu am incredere in laboratoarele de acum, cel putin cele de provincie, dar nu cred ca se poate generaliza, cum s-a mai spus, depinde de operator.

Acum si eu imi dau seama mai bine ca era loca (europeana sau americara), dar am avut incredere atunci in acel laborator care mi-a dat scris ca nu au gasit spori. Am crezut atunci ca era de vina matca (punea oua neuniform) pentru ca la o saptamana dupa ce am luat proba si am revenit in stupina avand si rezultatul de la laborator, am gasit refacut fagurele din locul de unde al luat proba si am dedus ca albinele nu sunt bolnave, ci a fost un stup foarte slab. In plus, celulele erau toate curatate ca si cum nimic nu se intamplase.
Mentionez ca e al doilea an apicol in care inca mai invat. Aproape zilnic de pe apiardeal.ro. Multumesc de raspunsuri!

romikele

Vezi mai intai care sunt diferentele intre LOCA AMERICANA si LOCA EUROPEANA.

Cu prima nu e de glumit!!!!

oroles

Citat din: romikele din Decembrie 03, 2013, 05:35:46 PM
Vezi mai intai care sunt diferentele intre LOCA AMERICANA si LOCA EUROPEANA.

Cu prima nu e de glumit!!!!

Super explicatiile. Dar de ce le gasim asa de greu pe site?  ))/
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani