Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Cristel

Micule apicultor, la tine e cineva care nu vede bine? De ce Doamne iarta-ma ai dat cu markerul ala pana ai umplut-o de culoare si i-ai pus guler de marchiza? E totusi regina, nu o troala din popor, sa poarte batic dupa cap! Daca i-ai fi pus un puctulet era suficient, ca doar iti sare in ochi atunci cand o cauti prin poporul ei inaripat! Ca sa mai prinzi ceva experienta in vopsitoria reginelor, sfatul meu ar fi sa stai mataluta la urdinis si sa prinzi trantorii care ies la zbor (cam dupa pranz) si harst, pui mana pe ei si le tragi cate o bulina! Ca astia sunt aruncati afara pe la finele lui iulie, asa ca va ramane colorata doar regina. Fara frica, pui mana pe ei ca nu au ac, ii prinzi intre degete si cu mazgaliciul, cum zicea cineva, faci o bulinuta. Dar nu le vopsesti ca pe oua! Reginele ar fi bine sa le marchezi dupa ce au inceput ponta, nu inainte, ca poate se zgaieste o dihanie zburatoare la punctul tau verde inaripat! :bzz:
Bafta la marcat!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Ionut Ursachi

Chiar daca nu a fost un mod frumos de a-mi spune asta domnule Cristel ... eu spun un lucru ...as vrea sa stiu daca la anii pe care ii am eu acuma stiati de marcarea reginelor si aveati dumneavoastra propriile familii de albine . Uneori si un sut in fund e tot un pas inainte insa mai bine zic asa ... " cine este fara de pacat sa arunce primul cu pietre " daca am gresit ... am observat lucrul acesta !!pe viitor incerc sa nu-l mai fac . Iar daca voi ajunge la concluzia ca nu sunt oameni cu care se poate discuta civilizat nu voi mai posta nimic . Aici ma refer la bascalia  si bataia de joc care este prezenta uneori !!
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

rarescyp

prima regina pe care am marcato am si omorato din greseala; am folosit un dispozitiv din comert ....si era cea mai buna la momentul acela...
acum e o joaca :
-prind cu mana dreapta regina, de aripi
-pe urma cu mana stanga o apuc de picioare
-cu mana dreapta iau markerul si ii aplic usor un punct
-dupa cateva sec se usuca vopseaua si o eliberez pe rama...
Simplu nu???? ....pana iti formezi mana , distreazate pe trantori
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

Ionut Ursachi

Va dau dreptate domnule Rares  intru totul ... voi face si eu asa .. insa fiind la inceput prefer acea metoda . Cand voi fi in vacanta voi avea mult timp sa fac chestia asta .. insa acum vin de la scoala si am si o problema in familie si nu pot face fata la toate .Bunicul meu care era sufletul familiei a avut atac cerebral ... si i-am spus nu il mai las deloc sa depuna efort are si o varsta frumoasa 80 de ani si nu vreau sa il pierd... asa ca toate sunt pe capul meu :(
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

rarescyp

Toate la timpul lor...sa-ti traiasca bunicul
...bunicul meu traieste si are 97 de ani

Ionut Ursachi

Multuesc .Multa sanatate ii urez bunicului !!... Sunt de mare pret buniciii !!!!

pistol28

Citat din: rarescyp din Mai 30, 2014, 04:14:56 PM

Poze cu bunicul d-voastra sa vedem un om cumpatat.
DORESC SA FIE SANATOS.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Cristel

Micule apicultor, tu chiar nu ai simtul umorului deloc! Ai citit si tu povestile lui Creanga? De ce esti atat de crispat daca cineva te mai critica olecuta? Invata sa primesti si glume...
Sanatate celor dragi!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

rarescyp

Citat din: pistol28 din Mai 30, 2014, 08:14:44 PM
Citat din: rarescyp din Mai 30, 2014, 04:14:56 PM

Poze cu bunicul d-voastra sa vedem un om cumpatat.
DORESC SA FIE SANATOS.
Din pacate la varsta lui nu e chiar sanatos, nu se ridica din pat decat cu ajutor, cineva trebuuie sa-l hraneasca (singur nu poate), trebuie avut grija, ca se ineaca la fiecare inghititura, are pampers, e foarte slabit...
a fost 4 ani pe front in linia 1, a fost impuscat in picior, a trecut prin vremuri foarte grele; si pana la 90 de ani nu a fost niciodata intr- un spital, nu a fumat niciodata si nu a baut peste msura
pana la 92 de ani se putea descurca singur, pe urma a inceput sa slabeasca, batranetea i-a luat puterile...
poza nu am pe tableta de pe care postez...

Ionut Ursachi

Tot respectul pentru bunicul dumneavoastra !! ^:)^ ^:)^

Ionut Ursachi

Domnule Nikon tot respectul !! O matcuta de milioane :D :thanks: :thanks:

NiKoN

Te salut Ionut!
Ma bucur ca ai reusit sa iti redresezi familia cu regina respectiva. In privinta calitatilor demonstrate, meritele sunt ale d-lui Bucovineanu.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Ionut Ursachi

Tot respectu domnule Bucovineanu !!

Ionut Ursachi

:bzz: :bzz: :bravo:

Hermannstadt

Frumoase rame, bravo!

Si acum si un sfat: cand lipesti faguri artificiali ii lipesti de partea de jos a ramei ( asta ca sa iti fie de folos toate sarmele de pe rama si rezistenta mult mai buna la extras ) ele oricum ai observat ca au tendinta sa construiasca in partea de sus.

Numai bine!
:hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/