Albina irlandeza

Creat de gelu, Iunie 22, 2013, 09:37:05 PM

« precedentul - următorul »

pistol28

Lemnul rezista foarte bine sub apa, doar procesul de uscare si udare il descompune, acelasi fenomen se intampla la si la "pietre" daca sunt incalzite si racite .

MARMELADA de vin, regele Mihai povestea de o experienta asemanatoare traita in zona olteniei.
P.S. Vinul se face otet daca procesul de fermentare nu este oprit.

Povestea cu beciul dezgropat in care s-au gasit butoaie cu ceva MARMELADA de vin este plauzibil.
PS. Vinul este mai bun cu cat este mai vechi, daca este tinut la o temperatura constanta.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

RazvanTi

Citat din: sandupop din Octombrie 03, 2013, 06:25:05 PM
Unde dai si unde crapa.....
apropos de asta e si un banc cu doua taisuri:
adam si eva prin rai. adam curios foc ce o fi sub frunza evei.
cum sa faca cum sa faca, se ascunde dupa un pom cu un par si se pune pe pandit.
la un moment dat apare si eva si cand ajunge langa pomul cu pricina, poc adam cu parul dupa ceafa.
cade eva lesinata si adam ridicand frunza zice:
Ptiu! unde dai si unde crapa!
dupa un timp eva isi revine si suparata nevoie mare se ascunde si ea cu un par sa il articuleze si ea pe adam.
dupa ce-l pocneste si cade asta lesinnat ii vine ideea evei:" da' oare ce o fi sub frunza aia?"
si ridica frunza si exclama:
Ptiu! unde dai si unde se ridica cucuiul :D
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

sandupop

Nu trageti!! ...Sunt incepator.

petru.atudorei

in urma cu 25 de ani..bunicu a ingropat o sticla de vin alb... cu cativa ani in urma ..intr-o reuniune de familie (bunicu are 90 ani) a scos acea sticla. Vinul din ea era mai gros..dar nu marmelada.. era mai mult ca siropul de zahar 1/1 care il facem la albine..poate putin mai gros.. Fiind multi..ne-a servit pe fiecare in paharele de tuica din alea mici. Foarte bun vinul, dar si efectul a fost pe masura. acea cantitate mica a fost echivalentul de alcool al unei sticle de 1 litru de vin nou. :))

sandupop

:rotfl: :uimit: :uimit:  Ai grijă sa nu-ți crească nasul........mai Petrica. :D. Nu are cum sa-i creasca ....gradele.......taria... :offtopic:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

petru.atudorei

ca are cum..sau ca nu are...nu stiu...stiu doar ce am baut....si daca recitesti topicul meu..ai sa vezi ca nu am zis ca am gustat din el si acu 25 de ani cand a fost produs. Asa ca nu am de unde sa stiu ce tarie avea atunci. Oricum, vin cum face bunicu... nu prea se gaseste....si nu vrea sa zica cum il face...da iese foarte tare

sorinma

Citat din: petru.atudorei din Octombrie 04, 2013, 11:50:35 AM
in urma cu 25 de ani..bunicu a ingropat o sticla de vin alb... cu cativa ani in urma ..intr-o reuniune de familie (bunicu are 90 ani) a scos acea sticla. Vinul din ea era mai gros..dar nu marmelada.. era mai mult ca siropul de zahar 1/1 care il facem la albine..poate putin mai gros.. Fiind multi..ne-a servit pe fiecare in paharele de tuica din alea mici. Foarte bun vinul, dar si efectul a fost pe masura. acea cantitate mica a fost echivalentul de alcool al unei sticle de 1 litru de vin nou. :))

Pt a se face "marmelada"trebuie sa se piarda apa din compozitie si prin sticla e mai greu...
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Obombo

Citat din: pistol28 din Octombrie 04, 2013, 05:01:26 AM
P.S. Vinul se face otet daca procesul de fermentare nu este oprit.
PS. Vinul este mai bun cu cat este mai vechi, daca este tinut la o temperatura constanta.
Eu nu sunt un expert, cu toate ca provin dintr-o famiglie de viticultori, dar cateva butoaie si cateva beciuri am vazut si eu la viata mea, in plus bunicii mei faceau inclusiv otet pentru nevoile casei, lucru pe care il fac si eu, deci vorbesc in cunostiinta de causa. Fermentatia alcoolica nu are nici o treaba cu fermentatia acetica (care de fapt nu e fermentatie, da' ma rog) iar prin oprirea procesului de fermentare nu se impiedica otetirea vinului. Dintr-un Château Lafite din 1869 se obtine un otet la fel de bun ca dintr-un vin de tara din toamna asta, cu toate ca primul s-a oprit din fermentat cu o suta de ani inainte de a ma naste eu.
Cat despre imbatranirea vinului, temperatura trebuie sa fie nu doar constanta ci si destul de joasa, 10-14°C.

oroles

Citat din: sorinma din Octombrie 06, 2013, 12:35:25 AM
Citat din: petru.atudorei din Octombrie 04, 2013, 11:50:35 AM

Pt a se face "marmelada"trebuie sa se piarda apa din compozitie si prin sticla e mai greu...
Bunicul meu a pus in pamant, cand era mama mea mica o sticla de Verde de Paris plina, pentru a  nu fi consumat din greseala de copii. Avea dop de pluta. Dupa 30 de ani a taiat un salcam bunicul si a dezgropat si ciotul. Sticla de un L mai avea doar 250 de ml din 1l. Cum explici daca nu prin evaporare?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

sorinma

Habar nu am,poate s-a scurs pe langa dop sau poate a mai gustat cineva din cand in cand de acolo...   :blah:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

petru.atudorei

nu stiu. nu ma pricep. daca beau un pahar de vin pe luna e mult. stiu doar ce am vazut si baut atunci

gelu

....sambata am ajutat un amic sa.si hraneasca albinutele, va prezint cateva imagini... :yes:

gelu

stupii sunt model national facuti in Romania, in penultima poza se vad multe albine moarte, ne.am panicat cand le.am vazut apoi am constatat ca erau din afara stupului...familia fiind prea puternica acestea si.au cladin fagurasi sub plasa antivaroa si intr.o noapte mai friguroasa au dat coltul...

gelu

...cateva poze de azi...

bio

...Gelu..??..sa inteleg ca deja in zona voastra a-ti inceput cu hranire proteica..?..

Ceva cam asa am inteles eu din imaginea postata de tine ca ar fi ceva turta care contine polen.