Albina irlandeza

Creat de gelu, Iunie 22, 2013, 09:37:05 PM

« precedentul - următorul »

gelu

....amicul meu zice ca in zona este multa iedera care infloreste ultima....si e posibil ca ea sa fie cauza decesului in masa....multumim... ^:)^ :nono: :nono: :nono:

gelu

oroles

Citat din: gelu din Martie 11, 2014, 07:25:06 PM
....amicul meu zice ca in zona este multa iedera care infloreste ultima....si e posibil ca ea sa fie cauza decesului in masa....multumim... ^:)^ :nono: :nono: :nono:
Mierea de iedera este foarte cunoscuta in occident si este considerata o delicatesa.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

gelu

....corecta afirmatia dvs...mierea este alba dar cristalizeaza f. usor...din cele ce am vazut in rame...curios e faptul ca din 12 familii doar la una am gasit albina moarta cu limba afara....desi toate au avut parte de acelasi cules.... :bzz: :bzz: :bzz: :thanks:

Kiwi Bee

Acea colonie sa intoxicat cu ceva. Posibil si celalalt/restul familiilor dar poate ca aceasta famillie sa intoxicat mai tare.
Poate sa fie mierea de care iti spune colegul din IRL dar poate fi si altcea(chimicale, ceva nectar contaminat de la sfirsitul sezonului si depozitat pt iarna).

oroles

Eu mai am o opinie: Din ceva cartu am citit ca atunci cand au limba scoasa albinele moarte inseamna ca nu au avut hrana suficienta sau a fost incorect distribuita in stup si au murit de foame. Cand mor albinele isi intind "limba" (de fapt e trompa, nu limba) pana la ultima picatura de miere. Coroborat si cu ce spuneai, ca alte familii nu au murit, cred ca asta e explicatia!

Erau toate cu limba scoasa, sau numai o parte din ele?

Cu stima si respect!

gelu

....cred ca toate au decedat din acceasi cauza...oricum revizia am facut.o in viteza timpul fiind nefavorabil...trecem totul la capitolul ,,eshece,,  :) si mergem mai departe...pana una alta va invit la parada de Patrick Day din Dublin... :beer: :beer: :beer: :thanks:

oroles

Citat din: gelu din Martie 14, 2014, 07:26:37 PM
....cred ca toate au decedat din acceasi cauza...oricum revizia am facut.o in viteza timpul fiind nefavorabil...trecem totul la capitolul ,,eshece,,  :) si mergem mai departe...pana una alta va invit la parada de Patrick Day din Dublin... :beer: :beer: :beer: :thanks:
Cred ca cele cu limba scoasa erau mai nepoliticoase! :P

Kiwi Bee

Citat din: oroles din Martie 14, 2014, 11:43:41 AM
Eu mai am o opinie: Din ceva cartu am citit ca atunci cand au limba scoasa albinele moarte inseamna ca nu au avut hrana suficienta sau a fost incorect distribuita in stup si au murit de foame. Cand mor albinele isi intind "limba" (de fapt e trompa, nu limba) pana la ultima picatura de miere. Coroborat si cu ce spuneai, ca alte familii nu au murit, cred ca asta e explicatia!

Erau toate cu limba scoasa, sau numai o parte din ele?

Cu stima si respect!

Atunci trebuiau sa fie si albine cu capul in celule goale. Asa am inteles ca astfel de albine nu erau deloc si de aceea am mers numai pe intoxicatie.

Cind albinele mor de foame chiar daca mai au ceva de mincare(si nu pot accesa zona) vor fi albine cu limba scoasa si cazute pe fundul stupului(unde defapt se vor aglomera majoritatea sperind ca vor iesi dupa ceva mincare) respectiv vor fi citeva(uneori multe) cu capul in celule. Daca nu sint albine cu capul in celule eu exclud foamea..... dar niciodata nu putem vorbi de 100%.

Capul sus Gelu, peste 2 luni vei avea acel stup refacut doar sa cureti bine stupul si ramele anterior.

gelu

... :thanks:...dupa cum se vede in ultima foto, coronita cu miere e o.k, sub ea am gasit larve si oua, deci regina isi face treaba...credem ca albinele s.au intoxicat cu ceva din zona...locatia are imprejur o ferma de oi, una de vite si o livada cu meri...de acolo au adunat ceva toxine.... :uimit:... :hi: :hi: :hi:

gelu

hellooo...ma aflu in tara in concediu si cu un amic, mare mechanic, vrem sa incropim un fel de platforma cu care sa pot transporta stupi de ici/colo....cu  ateva zile in urma am vazut ceva poze postate de un veteran, nu mai stiu exact cine, bio, pharaonu...cu module de 10 stupi tractate de un autoturism....si nu reusesc sa le mai gasesc, pozele...erau vreo 5,6 poze cu toate detaliile platformei si ale modulelor....ma poate ajuta cineva?....stam in terasa si-mi bea amicul toata Berea pana gasesc eu pozele... :thanks: :thanks: :beer: :beer: :beer:

jonny_it

Foarte interesanta discutia.  :hi:

Referitor la albinele moarte:
- La cat timp dupa ce ati facut tratamentul cu acid oxalic au murit albinele?
- Cat acid oxalic dati si in ce concentratie?
- De cate ori pe an?

gelu

Citat din: jonny_it din Septembrie 10, 2014, 04:24:32 PM
Foarte interesanta discutia.  :hi:

Referitor la albinele moarte:
- La cat timp dupa ce ati facut tratamentul cu acid oxalic au murit albinele?
- Cat acid oxalic dati si in ce concentratie?
- De cate ori pe an?
cred ca e vorba de o eroare....am postat la diferenta mare de timp si s-au creat confuzii...albinele moarte erau intr-o stupina la un amic mai prin iarna iar tratamentul cu acid oxalic n-a avut urmari nefaste... :ok:

gelu

Citat din: gelu din Septembrie 10, 2014, 03:33:05 PM
hellooo...ma aflu in tara in concediu si cu un amic, mare mechanic, vrem sa incropim un fel de platforma cu care sa pot transporta stupi de ici/colo....cu  ateva zile in urma am vazut ceva poze postate de un veteran, nu mai stiu exact cine, bio, pharaonu...cu module de 10 stupi tractate de un autoturism....si nu reusesc sa le mai gasesc, pozele...erau vreo 5,6 poze cu toate detaliile platformei si ale modulelor....ma poate ajuta cineva?....stam in terasa si-mi bea amicul toata Berea pana gasesc eu pozele... :thanks: :thanks: :beer: :beer: :beer:
Mr. Pharaonu, multumesc pentru intentie doar ca laptopul meu a ramas in Dublin iar pe telefon nu pot descarca e-mailul trimis de dvs.... ))/ ))/

dan sebastian

de ce nu ai adus din regat vreun iveco cu volan pe dreapta. e mai ieftina decat remorca.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.