VICTOR M.

Creat de Vyktor, Iunie 21, 2013, 09:58:47 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Eu sunt convins ca ultima rama din dreapta mai închisă la partea lemnoasă e si cea mai neagră si ca urmare a fost luată la ouat de matca. Se vede si dupa concentratia de albine. Restul ramelor sunt aproape noi. De aceea am zis ca era mai buna spre centru.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Am gresit. Era vorba de poza 3

Vyktor

Dupa prognoza se pare ca vremea se va incalzi in urmatoarele zile. Daca va fi asa atunci voi reorganiza cuiburile. Dupa cum v am spus pana acum nu am umblat deloc in ei.

Vyktor

Astazi am pus bazele unei noi vetre . Un teren de 3000 mp aflat la cateva sute de metri de casa ,pe care , cu voia Celui de Sus , in cativa ani  as vrea sa mut stupina.Am inceput cu plantarea a cca 1300 puieti de salcam. Daca vreunuia dintre voi ii prisosesc ceva pomi , care sunt buni pe langa stupina omului , accept cu mare placere.

oroles

Cineva de la bunicii mei a pus 1 ha de salcam. Omul avea un magazin si nu avea timp sa munceasca pamantul. La incput au cam ras vecinii de el. Acum salcamii au ajuns aproape de maturitate (au peste 7 m, majoritatea) si cred ca dau si ceva nectar. Mai astept 1-2 ani si imi duc si eu acolo cativa stupi.

Vyktor

Un vecin , care a trecut pe acolo, a zis ca la anul o sa puna si el si probabil si vecinul lui. A vrut sa faca asta de anul trecut , dar exact cum spui si tu , I-a fost frica sa nu rada ceilalti de el. S-ar putea sa le fi dat startul, ceea ce mi-ar prinde bine , chiar daca mai trebuie sa treaca multa apa pe Dunare.

Vyktor

Azi a fost prima zi de primavara cu adevarat.Fetele au bagat polen din plin.
https://youtu.be/zy23MtW40pU

MOTANUL

Eu nu am fost pe la albine de vreo 10 zile. Fratele meu mi-a spus ca inca aduc polen firav (si asta in ultimele 2 zile când nu a plouat si nu a mai fost frig).
Din păcate campul din jurul stupinei a fost ras de o turma de oi (nu prea sunt perspective bune anul asta). Pe malul lacului niste iresponsabili au taiat salcii de 1 metru si ceva diametru, etc. Au chelit o gramada de salcii fix ca barbarii (crengile si ramurile pana in 10-15 cm le-au lasat acolo ca nu era rentabil sa le care).
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Vyktor

Saptamana trecuta am tras o privire prin folie si nu se vedea nimic. Azi cand am vrut sa bag cate o rama....surpriza. Am fost in urma cu cateva zile.

xvader

frumos Victore...da-I bataie si baga-le cate o rama, doua

MOTANUL

Citat din: Vyktor din Aprilie 06, 2016, 07:30:49 PM
Saptamana trecuta am tras o privire prin folie si nu se vedea nimic. Azi cand am vrut sa bag cate o rama....surpriza. Am fost in urma cu cateva zile.

Si eu ma simt cu musca pe căciula rău de tot ca nu am apucat sa ma uit. Chiar nu stiu ce fac stupii pe 10 rame acum (ca aveau 10 rame de acum 1 luna). Ar trebui sa le bag cat ca intra in somaj altfel. Bine ca mi-ai deschis ochii ca sa zic asa.

De ce nu ai pus si Paulownia?? Cei care ii comercializeaza se lauda ca ajung la maturitate in 3 ani (ajung la 6 m si dau flori).
Adica o sa apuci sa mananci miere in timpul vietii noastre. Salcâmul din ce stiu eu creste destul de greu (ai cam 15 ani de asteptat sa ajunga la 6m).
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Vyktor

Citat din: MOTANUL din Aprilie 06, 2016, 08:39:21 PM

. Salcâmul din ce stiu eu creste destul de greu (ai cam 15 ani de asteptat sa ajunga la 6m).
Pai si ce,  nu ma grabesc. Am de gand sa astept  :rotfl:

mape 48-petru manea

15 ani ?-- cred ca o sa pun paulownia  :P

Vyktor

Pai pana la suta mai e . Ai timp si de ceva extractii  :)

bismark

Vyktore,eu zic sa nu pui numai un soi de pomi,ci cit mai multe soiuri care sa dea un amestec de flori si cit mai diferit.Eu am, nu le-am numarat cam 50 specii de pomi si arbusti si tot as mai vrea sa pun ceva nou.Albina ca si omul incearca tot ce este nou.Eu am un paulonia mare urias citiva ani a fost vizitat dupa care nu am mai vazut albina la inflorire daca in jur au fost al cules.Acest lucru l-am observat chiar si la salcim cind infloresc mai multe specii odata.Aleg salcimii mai tineri rasariti din vita sau alti pomi.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/