VICTOR M.

Creat de Vyktor, Iunie 21, 2013, 09:58:47 AM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

Zici ca a facut armata matca asta - atat este de disciplinata  :)
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Vyktor

Aveti grija sa nu o deochiati. :rotfl:

Vyktor

De cateva zile bune , la nr.9 am aceasta situatie cu multe albine la urdinis. La ce ar trebui sa ma astept sau care credeti ca este motivul? :thanks:
Pozele nu sunt foarte clare , sunt facute cu tel.

apivasmob

Sa ai lada noua pentru inca o familie.La mai multe. :)
Sanatate tuturor apicultorilor

oroles

Se numeste simulare de roire! Asa e cum a zis colegul de mai sus. Sa fii pregatit pentru cand roieste.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

paul1

Citat din: Vyktor din Mai 07, 2015, 04:19:45 PM
De cateva zile bune , la nr.9 am aceasta situatie cu multe albine la urdinis. La ce ar trebui sa ma astept sau care credeti ca este motivul? :thanks:
Pozele nu sunt foarte clare , sunt facute cu tel.
Scoate-i blocul urdinis de tot si ... mai dai spatiu (rame, daca nu-i complet sau cat)!

Vyktor

Pai luni am bagat o rama buna de ouat si o rama cu fa. Miercuri,  adica ieri, am pus si catul cu 4 rame. Nu amverificat toate ramele pentru ca o facusem in urma cu o saptamana si mi s a parut ca totul era normal. Maine daca imi permite timpul am sa l verific din nou si daca cumva si a tras botci....nr. 8 este aproape gata :)
PS - O fi doar coincidenta faptul ca asta e din polistiren?

Vyktor

Ati avut dreptate! Pusesera gand de duca. Am gasit 15-20 de botci, cateva capacite. Le am rupt pe toate,  sper. Peste cateva zle o sa l verific din nou si daca gasesc iarasi botci am sa i fac pe plac si voi face primul roi pe anul asta

Vyktor

Nr. 8 si a luat locul in formatie. Astazi l am verificat din nou si ce am gasit nu m a surprins. Isi trasese iarasi botci,  asa ca i am facut pe plac. Primul roi din acest an.

oroles

Ca sa nu roiasca trebuie ca in stup sa existe un echilibru. Nu e bine sa fie culegatoare prea multa cum nici nu e bine sa fie prea multa doica. Cand doica someaza se declanseaza roitul. Cand culegatoarea someaza (din cauza lipsei de spatiu din stup sau din cauza vremii proaste) iarasi se declanseaza roitul. Cand faci roiuri, cel mai bun este sa faci urmatoarea combinatie: fie ridici matca si culegatoarea din stupul care se pregateste de roit, fie ridici matca si doica din stupul care se pregateste de roit. Asta e cel mai bun principiu antiroit.

romikele

Citat din: oroles din Mai 12, 2015, 09:29:47 PM
Nu e bine sa fie culegatoare prea multa...
Iete, draci!  :lol:
D`aia nu faci 300kg/stup, că nu ai culegătoare....  :P

oroles

Abia astept la tine sa vad stupul ala cu 300 de kg. Cand il faci dai de baut!

romikele

Eu nu ma laud, dar ii laud pe cei ce fac!  :razz: ... pentru ca se poate, DAR NU LA NOI!  :yahoo_cry:

Vyktor

Daca fac 300 de kg.....de la toti, dau eu de baut. Ca metoda de formare a roiului am folosit o pe cea de a doua.

Vyktor

Noua colectie de vara este gata. Pentru anul asta 7 sunt suficienti. Ajutorul de nadejde este pezent si el....la pozat