VICTOR M.

Creat de Vyktor, Iunie 21, 2013, 09:58:47 AM

« precedentul - următorul »

andreiu

Ai facut treaba buna, Victore. Ai indemanare si simt estetic. Albinele o sa fie mandre de tine. :razz: Dupa experimentare, prevad ca la anul pe vremea asta poza ta va arata cel putin cu 5 lazi mai multe si multicolora.

Vyktor

Multumesc Mos' Andreiu.
Am spus ca daca voi fi multumit de rezultat voi mai face inca doua cutii. Asa ca in curand voi incepe constructia celorlalte.

Vyktor

Incercam si prima serie de curcani. Pana cum am crescut doar din vara.  Daca vor avea, sau voi avea, noroc,  de Paste s ar putea sa mananc curcan.

Vyktor

In cele din urma m am hotarat si mi am luat o n freza  :rotfl:
Ne avand referinte in privinta vreuneia din cele doua adica MacAllister si Worx  in cele din urma am ales o pe cea din urma. M am lasat  in voia sortii si a recomandarilor facute de angajatii magazinului. Am intrebat la doua magazine si la ambele mi a fost recomandat Worx ul. Daca oi fi ales gresit nu o sa ma mire....de regula mi se intampla. :D
Urmeaza sa fac o masa pentru fixare dupa care sa o pun la treaba. Mentionez ca nu am folosit o asemena scula pana in prezent dar cred ca o sa ma descurc.
Apropos,  pentru falturi ce freza mi ar trebui?

Vyktor

Ieri am inceput constructia circularului. Dupa vreo doua saptamani de controverse....in capul meu....daca sa cumpar sau sa il fac singur, dupa inventarierea materialelor  am constatat ca aproape 80 % exista asa ca am hotarat sa ma apuc de lucru. Imi mai trebuie o foaie de tego,  panza si o tja filetata pentru reglajul pe inaltime al panzei. Intentia mea este sa reglez pe inaltime axul cu panza si nu masa.
Bineinteles ca astept sfaturile voastre.
Iata inceputul  :hi:

ionel07196555

Ai un acx asa de lung ?
Masurind din ochi sau dalele de jos sint cam 80 cm latime
Atentie la profile [ vibrati zgomot uzura ]
SPOR  la treba

Vyktor

Nu,  axul nu este asa de lung. Suportul pe care voi aseza axul va veni prins pe acea traversa  care se vede intre cele doua picioare.

Vyktor

Spuneti mi si mie va rog ce panza sa cumpar. Cu cati dinti,  ce diametru?  :thanks:

ionel07196555

Eu am de 200 mm diametru din bazar mai ieftin nu se merita sa le ascuti
la interior are 22 mm depinde de ax

Hermannstadt

Va salut d-le Vyktor,
    ce motor o sa folositi la circular monofazic sau trifazic si ce putere ?

Numai bine si spor la treaba!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

Vyktor

Am un motor de 2,2 kw,  3000 rot /min. la 380 V

Vyktor

Vyktor

Va multumesc pentru pareri.  :D
In cele din urma am ales o pe aceasta

Vyktor

In sfarsit a iesit soarele. Contrar previziunilor celor de la meteo , care au transmis o avertizare de vant si ploaie , astazi este soare ,undeva in jur de 12 grade si albinele au iesit si ele la zbor.Pana la urma ei dau vremea probabila .  Nu am rabdat tentatiei de a ridica podisoarele sa imi arunc un ochi sa vad cum stau cu turtele bagate in urma cu trei saptamani. La trei dintre ei la care am bagat cate un kg, doi  au luat cam 3/4 iar unul , cel cu fund plin , abia daca sau atins de ea. La acesta am restrans cuibul si am taiat jumatate din turta bagata. La cel de-al patrulea la care am bagat o jumatate de kg a luat si acesta cam 3/4 . Ultimul , cel despre care spuneam ca a pierdut foarte multa albina, la care i-am tot o jumatate de kg , astazi am vazut ca nu prea are cine sa o manance . Cu acesta am reusit sa ajung si eu la "performanta' lui Ion incat as putea sa-l restrang pe o rama.L-am lasat in pace si astept sa vad daca in cele din urma va reusi sa treaca.....ca daca nu ...nu. :hi:

Vyktor

Citat din: Vyktor din Martie 09, 2014, 12:56:18 PM
L-am lasat in pace si astept sa vad daca in cele din urma va reusi sa treaca.....ca daca nu ...nu.

Si n a reusit. Astazi am constatat ca a cazut victima furtisagului. Inca de sambata mi s a parut ceva in neregula,  dar din cauza agitatiei nu am reusit sa mi dau seama daca cele care intrau si ieseau  erau la furat sau nu.
Astazi pe inserat cand se potolisera am observat ca mai iesea din cand in cand cate una si intrau in stupul de langa. Mi am dat seama ca va trebui din pacate sa l trec la pierderi lucru de care m am convins cand l am deschis si am constatat ca nu mai era nimic in el  :yahoo_cry:
Sper macar asta sa fie singura mea pierdere de anul asta.
Credeti ca este posibil ca aceasta problema sa se manifeste acum si la alta familie?