Marius, Braila

Creat de mmacreanu, Aprilie 13, 2013, 04:59:17 PM

« precedentul - următorul »

mmacreanu

Exploatarea stupilor din poliuretan facuti de mine. Am mutat cateva familii dupa ce am venit de la tei. Stupii nu sunt terminati, mai trebuie tabla pe capac la unii si sa inventez un fel de manere ... in  schimb sunt foarte usori!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

SPYKAL

Salutare Marius! Cum ti se pare poliuretanul? Ai avut probleme cu ventilatia in stup?

mmacreanu

Merg in fiecare seara sa dorm la stupi (sunt la 15 km de Braila) dar nu am vazut barbi de albine la ei sau albiine ziua care sa ventileze excesiv ... ceea ce am vazut la stupi mai mici din lemn! Eu cred ca materialul este super ... sa sa probez si iarna ... pt moment mi-am facut 10 stupi pe 12 rame!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dan sebastian

Interesanta folosirea poliuretanului. Ma bate gandul pt niste roinite micute. Rezista si la cazaturi accidentale? Cand montai la ele. Cum se comporta? Le lipesti cu silicon sau le bati si ceva gen capse? sau holsuruburi?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mmacreanu

Rezistenta este foarte buna. Pentru montaj am folosit un adeziv special recomandat de cei care mi-au vandut placile, costa 25 ron si ajunge sa lipesc vreo 40 stupi, chiar am pus mai mult la inceput si cand a inceput sa se umfle ( ca spuma poliuretanica) a trebuit sa curat surplusul. Rezistenta lipiturii este buna, daca vrei sa rupi doua bucati lipite nu reusesti, se rup din alta parte. Pe interiorul lazilor am lipit cu acelasi adeziv o scandurica de lemn de 1 cm pentru sprijinirea ramelor si tin foarte bine doar in lipitura aia. Am facut proba si cu aracet (mi-a dat un tamplar niste aracet ca sa inchei fundul si capacul, un aracet care se face transparent cand se intareste) se lipeste foarte bine numai ca trebuie sa-l tin la presa mai mult timp. Adezivul special in 25 de minute este gata. Eu am cumparat si cepuri de lemn dar inca nu le-am folosit pentru ca am fost nevoit sa mut albinele in stupi. Holsuruburile nu tin in materialul acesta. Fundul este detasabil!

dan sebastian

Cand ai timp scrie si tipul adezivului. O sa caut si eu in zona daca gasesc vreun depozit care aduce poliuretan.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mmacreanu

Un update pe pagina mea:
Anul acesta m-am hotarat sa cumpar stupi din poliuretan de la Faroger. M-am jucat putin cu cei 10 stupi facuti din placa de poliuretan dar faptul ca nu am sculele necesare (masa pe care sa debitez la dimensiuni exacte, etc) am luat stupii gata facuti, 10 bucati configuratie 1/1 si cat de 3/4 si intentionez sa mai iau 10 in vara.

Acum iernez 18 familii si sper sa treaca toate cu bine peste iarna. A venit si prima zapada peste ele:

mmacreanu

Citat din: dan sebastian din August 05, 2013, 01:59:39 PM
Cand ai timp scrie si tipul adezivului. O sa caut si eu in zona daca gasesc vreun depozit care aduce poliuretan.

In afara de cei de la Faroger, nimeni nu comercializeaza acest tip de poliuretan, ei injecteaza in matrita la comanda, eu intentionez sa fac vreo 10 roinite pe 6 rame, sa le folosesc la crescut matci, famili de ajutor sau sa iernez in ele matcile de rezerva sau roiurile mai mici. Poliuretanul ajuta vara si iarna pentru ca izoleaza bine. Cand ajung la tara ma uit cum se cheama adezivul ... am fost de multe ori dar am uitat!

SPYKAL

Marius, vezi ca Faroger face si roinite pe 6 rame. Am pus eu poze pe topicul meu cu ele daca te intereseaza.UIte-le! Asa arata.

mmacreanu

Le stiu, le-am vazut la faroger ... parca erau 170 ron bucata (cat o placa de poliuretan :D)

bio

...poate, ca peste putin timp pretul va mai scadea macar cu 20 chiar 30 %.

mmacreanu

Citat din: bio din Ianuarie 25, 2014, 12:07:08 PM
...poate, ca peste putin timp pretul va mai scadea macar cu 20 chiar 30 %.

Nu cred ca o sa scada ... pretul componentelor pentru realizarea poliuretanului nu are cum sa scada!

SPYKAL

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 25, 2014, 09:19:22 AM
Le stiu, le-am vazut la faroger ... parca erau 170 ron bucata (cat o placa de poliuretan :D)
Nu...130 ron cu tot cu TVA

bio

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 25, 2014, 12:12:23 PM
....

Nu cred ca o sa scada ... pretul componentelor pentru realizarea poliuretanului nu are cum sa scada!

.... :sad:

SPYKAL

Scumpi dar....buni. Parerea mea este ca merita toti banii. Te salut Bio. Ne vedem la targ. Eu ajung sambata pt ca sunt de serviciu vineri Stima si respect!!!