tratamente de primavara

Creat de incepator 2012, Aprilie 07, 2013, 10:16:19 PM

« precedentul - următorul »

incepator 2012

ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri? am 4 famili bune zic eu cu ochi de incepator insa care e problema se fac tratamente preventive? cu teramicina,locamicina,oxitetraciclina?asa imi spune un cunoscator

incepator 2012

Citat din: incepator 2012 din Aprilie 07, 2013, 10:16:19 PM
ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri? am 4 famili bune zic eu cu ochi de incepator insa care e problema se fac tratamente preventive? cu teramicina,locamicina,oxitetraciclina?asa imi spune un cunoscator
personal nu sant adeptul la tratamente cu antibiotice  preventiv  chiar e necesar ?

Obombo

Tu iei antibiotice preventiv, de exemplu, ca sa nu ti se infecteze rana daca o fi sa te tai cu un cutit, sau ca sa nu faci galci la iarna?
Tratamentul preventiv cu antibiotice este o aiureala iar tratamentul in caz de loca sau nosemoza, caci despre asta vorbim, are mai multe dezavantaje decat avantaje, orice ar spune "cunoscatorii".
Ce preferi, sa ai albine sanatoase si rezistente sau sa mananci miere cu antibiotice?

Uitasem :) :
Bine ai venit pe Apiardeal!

incepator 2012

multumesc pentru raspuns dar anul asta nu vreau decat sa-i inmultesc deci nu iau miere de la ei

incepator 2012

cipriene

e plina lumea de "cunoscatori"  :qp:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

hive

Nu este nevoie de tratamente preventive ci de fam. puternice, culesuri bune sau stimulare,rame schimbate la timp,matci tinere,fara a folosi unelte sau inventar apicol de la alti stupari si nu in ultimul rand atentie la varroa.Mult succes.

incepator 2012

nu folosesc antibiotice le-am cumparat le tin rezerva in speranta ca nu voi avea nevoie insa am hranit cu turte[apifonda ,protofil,startovit drojdie de bere dezactivata,faina de soia] si rama cu miere .

incepator 2012

atentie am vazut acum pe youtube ,o persoana afirma ca ar fi stupine prin jud gorj infestate cu loca din discutii aca dar sursa neoficiala      ;stupina tg jiu martie 2013; youtube

incepator 2012

stupina tg jiu 2013 martie 05 deocamdata sant zvonuri si ar fi bine sa ramana asa zvonuri

incepator 2012

am vorbit cu cineva si ar fi adevarat exista loca in gorj atentie insa nu vor sa vorbeasca au proiecte europene

incepator 2012

ce parere aveti de fumidil b e permisa folosirea lui?  am inteles din alte surse ca e foarte bun pentru nosema si daca faci tratament in toamna ies in primavara foarte puternice familiile e adevarat? il foloseste cineva?

incepator 2012

imi mai spune ca primavara e indicat sa-l folosesti numai pentru roiuri probleme la miere iese la analize

Obombo

2012, inceara si concentreaza tot ce ai de spus intr-o singura postare, nimeni nu are rabdare sa citeasca postari de cate o propozitie. Daca iti mai aduci aminte ceva, ai cateva ore la dispozitie pentru e edita ultima postare si a o completa. Scopul nostru nu este sa batem recordul numarului de postari.
In ce priveste antibioticele, in Europa LMR in miere = 0 deci din punc de vedere legal nu se pot folosi, iar daca iti spune cineva ca exista o metoda de aplicare in urma careia nu iese la analize, e o prostie. Despre utilitatea antibioticelor s-a mai discutat, dar, din pacate, multi practica apicultura dupa ureche. Folosirea lor are ca rezultat pe de o parte selectia de albine care nu sunt rezistente la boli iar pe de alta parte selectia de bacterii si microsporide rezistente la antibiotice, in plus, implica folosirea la nesfarsit a tratamentului, deoarece in momentul in care acesta s-a sistat patologia explodeaza. In cazul Nosemei cerane, care a inlocuit cam peste tot Nosema apis, in momentul in care se micsoreaza doza de fumagilin rata de inmultire creste cu 100% fata de albinele care nu au fost tratate.

incepator 2012

:ok: multumesc pentru raspunsuri asta am vrut strict si la obiect, concluzii: antibioticele =0. fumudil b se poate utiliza pentru roiuri 1g la litru de sirop iar in legatura cu postarile cum am aflat si eu le-am postat vorbesc de posibila infestare cu ;loca; poate cineva din zona sa afirme ca nu e adevarat sau e adevarat???? :thanks: