Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

ea avea doar chef de vorba.
[/quote]
=D> :hi:

andreiu

Da, Petre, acum revazandu-mi moaca si echipamentul rudimentar, parca am auzit printre  bazaituri si ceva de genul : stapane, dar mai sterge-ti bre ochelarii aia cu care te uiti la noi, mai barbiereste-te si matale si la urma urmei, de ce nu-ti cumperi si tu un combinezon si o masca apicola, cum au toti de pe forum ?  :hi:

andreiu

Azi am demolat casa viespilor si le-am aratat nepoteilor ce era ascuns  inauntru. Am gasit un minitort de nunta cu 3 etaje, invelit in multe straturi de foita de crèmes.

andreiu

Dupa cateva zile de mici emotii, azi am constatat acceptarea reginelor de la Bucovineanu.

bucovineanu

Ma bucur de reusita si sa fie intr-un ceas bun.

andreiu

Da, ai avut dreptate, cea mai sigura introducere a reginelor imperecheate este cea sub capacul din plasa de sarma, pus peste zona de fagure cu puiet la eclozare iminenta si sa aiba si cateva celule cu miere

andreiu

La marginea Devei pe campul dinspre deal stam bine cu culturile de... maracini.

andreiu

Doar o vorba sa-ti mai spun : - Ce spui soro, de palariuta mea ecologica ? Vara ma apara de ultraviolet si iarna tine la frig.. Mi-o facui acusica, sus la ferma. Ce zici, imi vine bine ?

andreiu

Adio, piata de legume si supermarketuri, cu rosiile voastre de origine straina, superaratoase, vopsite strident doar pe dinafara, tari  si fara nici un gust, din care arunci un sfert.

andreiu

Bine ati venit, rosiilor de gradina de origine romaneasca, dulci-acrisoare, parfumate , carnoase, moi si zemoase, fara E-uri si chimicale.

andreiu

Azi am ramas acasa cu nepoteii. Intrucat am hotarat sa stimulez putin albinele in lipsa unui cules cat de cat multumitor, m-am gandit ca desi cam tarziu, totusi ar fi bine sa le dau si ceva faguri la crescut. Dar cum se adevereste vorba ca deca ai nevoie de o scula, aceasta o gasesti de regula unde ai folosit-o ultima oara, atat filetanta cat si bormasina le-am lasat la Dupapiatra. Nu mi-a mai ramas alta solutie decat sa-mi fabric dintr-un cui de 60 o sula noua si am purces la gaurirea ramelor, ca pe vremea inceputurilor in ale apiculturii, Cu o conditie, insa: pe vremea aceea nu exista Apiardeal. Asadar, mi-am transformat biroul in atelier, cu o mana pe rama, cu cealalta pe sula si cu ochii la monitor. :smile:

andreiu

Atasez si proba foto.

andreiu

Insarmarea ramelor am facut-o jos, in atelier. Am luat si copilasii cu mine si le-am dat fiecaruia ciocan, cuie si bucati de scandura, bucati de polistiren, sa lucreze si ei ceva. La un moment dat, Stefan nepotelul de 7 ani m-a intrebat: - Mosule, cum se  incheie o rama?   - Uite asa, dragul mosului si i-am aratat explicandu-i calm toaie fazele . L-am lasat apoi sa se decurce singur, continuindu-mi munca de insarmare. Dupa cca 10 minute mi-a aratat triumfator prima rama incheiata corect. Si uite asa are mosu Pilu primul sau ucenic si sper eu, un ajutor de nadejde de aici incolo. Pana am insarmat eu 10 rame, Stefan a incheiat fara greseala, 6 rame. L-am laudat mult si este foarte mandru de isprava sa.

bucovineanu

Daca nu exista cules intens in natura, slabe sperante ca vor cladi faguri acum. Poate numai daca vor fi hranite din greu cu sirop. Suntem deja aproape de 1 august.

andreiu

Ramele cu foite, cate una la fiecare familie mai puternica le-am pus langa ultima rama cu puiet. La cele la care le-am pus ieri si aseara le-am dat cca 700 ml sirop, s-au apucat deja de construit fata dinspre puiet. In seara aceasta le-am dat din nou cate o portie de sirop si voi continua inca 2-3 zile. Daca va fi cazul, voi intoarce ramele cu fata neconstruita spre puiet si voi continua hranirea.