stupi din poliuretan

Creat de faroger, Martie 10, 2013, 11:27:35 AM

« precedentul - următorul »

faroger

Stimati domni/doamne

FAROGER va invita pe propriul site www.stupi.ro pentru a va prezenta stupul din poliuretan, precum si ultimele accesorii scoase pe
piata din luna MARTIE 2013; aici amintim:
     - culegatorul de polen pentru stupii din poliuretan
     - soclul cu culegator de polen inclus
     - roinita pe 7 rame cu hranitor inclus

Preturi: de la 130 RON - 400 RON.

FAROGER SRL
www.stupi.ro
office@faroger.ro
Tel: 0726-262300 / 0726-262301 / 0726-262303

SPYKAL

Bravo domnilor!!!! :bravo: :bravo: :yes: :yes: Stimă și respect pentru tot ceea ce faceți. :bravo: Era și timpul să ne aduceți noutăți. Abia așteptam aceste produse noi!!!  =D> =D> =D> Cred că poza de la avatarul meu spune tot nu?!

SPYKAL

Domnilor, văd că aţi postat poze cu noile produse numai la roiniţe. =D> =D> =D> La soclul modificat aveţi doar schema. Pe când pozele şi cu acesta?

Bistriteanul

Stimate producator de stupi din poliuretan,
as avea o intrebare: acesti stupi necesita vopsire?
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

SPYKAL

Citat din: Bistriteanul din Martie 14, 2013, 10:17:05 AM

Nu în mod special. În timp capătă o culoare galben-portocalie.

Bistriteanul

Citat din: SPYKAL din Martie 14, 2013, 02:30:08 PM
Citat din: Bistriteanul din Martie 14, 2013, 10:17:05 AM

Nu în mod special. În timp capătă o culoare galben-portocalie.

Am pus intrebarea pentru ca spuma poliuretanica este afectata de razele soarelui si neprotejata se sfarimiteaza/macina in timp. Am vazut ca acesti stupi au stratul exterior mai dur (datorat probabil unui aditiv suplimentar) dar nu stiu cat rezista in plus fara o protectie suplimentara.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

crombra

Nu sunt producatorul dar sunt utilizator din toamna 2006 de astfel de stupi. Nu i-am vopsit deloc. E adevarat ca stratul lucios de la suprafata s-a distrus din cauza soarelui, vantului si abraziunii dar in acelasi timp noul strat format din praf de poliuretan, praf din natura si chiar minilicheni depusi pe partea din spate(spre Nord) plus resturi de ceara, propolis, topite de soarele verii, a format o bariera  in calea razelor UV si procesul de eroziune s-a neutralizat.
Se pot vopsi fara probleme cu vopsele pe baza de apa.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

Tamu

Parerea mea este ca stupii de poliuretan nu fac bine decat apicultorului. Consumatorii produselor din acesti stupi cat si familiile de albine nu au numai de pierdut. Pacat ca lumea inca nu pricepe acest lucru ... .  :sad:
Stupii confectionati din lemn de brad sunt cei mai sanatosi. Fara componente din: OSB, polistiren, placaj, aluminiu, plastic sau mai stiu eu ce materiale sintetice sau cu continut sintetic.
Pentru cine doreste sa se informeze putin in legatura cu poliuretanii aveti un link:
http://www.revista-informare.ro/showart.php?id=220&rev=8
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

romikele

Lucrarea e cam veche, in prezent tehnologiile s-au modernizat, compusii nu sunt deloc periculosi iar semifacbricatul obtinut si folosit la producerea stupilor nu este acelasi cu cel folosit in diverse lucrari de constructie.
Mierea obtinuta in poliuretani a fost supusa unor controale extrem de riguroase in Germania si nu au fost obiectii privitor la calitate.

SPYKAL

Citat din: Tamu din Mai 13, 2013, 12:26:51 PM
Parerea mea este ca stupii de poliuretan nu fac bine decat apicultorului. Consumatorii produselor din acesti stupi cat si familiile de albine nu au numai de pierdut. Pacat ca lumea inca nu pricepe acest lucru ... .  :sad:
Stupii din poliuretan fac foarte bine in primul rand albinelor  :yes: :yes: :yes: si usureaza considerabil munca apicultorului!!! :yes: :yes: :yes:. Dupa cum se vede la avatar eu asa ceva folosesc si crede-ma stiu ce spun !!! Consider ca informatiile pe care le deții sunt  cu mult depașite.  Cu tot respectul intai documenteaza-te temeinic si apoi emite parari pro sau contra,iar pt infomarea ta...citeste aici http://www.octogonul.ro/octogon/?p=271

Tamu

Acest brevet este NIMIC din punct de vedere al sigurantei alimentare. Stim f. bine ca toate materialele plastice folosite la ambalarea produselor alimentare sunt toxice. Dar de aceea sunt folosite in continuare. Al cui este interesul?
Toate produsele de sinteza sunt nocive, mai mult sau mai putin.
Un produs care este mai putin nociv nu inseamna ca este mai bun decat cel natural.
Deci, lemnul este numarul 1.
Dupa pot urma alte variante de materiale.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

SPYKAL

Ma rog..... Asta este parerea ta nu si a mea. Daca tot spui ca sunt nesiguri din pct de vedere alimentar,tu de ce le-ai cumparat medicamente (asa am citit in prezenarea ta de inceput)? In mediul lor natural...scorburi, crapaturi...etc....crezi ca au farmacii??!!! Vezi???? De aceea spun ca....cei mai buni stupi sunt.....CEI PE CARE ÎI AI !!!

Tamu

1. Medicamentele se administreaza DOAR cand este cazul. Tratamente de prevenire sunt o mare idiotenie.
2. De pilda si eu folosesc folia de plastic deasupra ultimelor rame. Asta ptr. ca nu am alta varianta. Asta nu inseamna ca nu e toxica. Dar eu incerc sa folosesc cat mai putin cu putinta produse nocive.
3. Stupii din poliuretan au un grad ridicat de izolare termica si sunt mult mai usor de manipulat. Pentru apicultorul profesionist e f. bine. Pentru durata medie de viata a albinelor nu are cum sa fie bine, chiar daca numarul indivizilor este in crestere in acesti stupi. Stim f. bine ca albinele culeg nectar in ultima lor perioada de viata. Cu cat aceasta scade se ajunge la un cules slab. Scopul nostru este sa avem familii de albine puternice si cu o durata de viata cat mai mare la nivel de individ. Asta se poate doar eliminand cat mai mult cu putinta toxinele din viata albinelor.
Deci, sa avem pardon.
Eu sunt impotriva oricaror materiale si/sau substante nocive albinelor, exceptie doar atunci cand nu este alternativa.
Nu doresc sa intru in conflict cu proprietarii si producatorii acestur stupi.
Dar nu pot sa accept cuvintele SUNT CEI MAI BUNI.
Daca i-as fi considerat OK si eu luam tot poliuretani. (Costul unui stup de-al meu este mai mare decat unul de poliuretan. Si asta ptr. ca am folosit multe materiale netoxice, de la cuie pana la vopsea).
Dar o sa ma opresc aici.
Fiecare face alegerea care considera ca i se potriveste. Eu am facut-o ptr. mine. :)

SPYKAL

Citat din: Tamu din Mai 14, 2013, 11:30:00 AM
Dar o sa ma opresc aici.
Fiecare face alegerea care considera ca i se potriveste. Eu am facut-o ptr. mine. :)

Foarte inteligenta alegere. Sa ne oprim aici. =D> =D> =D> După cum am spus, cu riscul că mă repet,.....CEI MAI BUNI STUPI SUNT ACEEA PE CARE ÎI AI !!! :yes: :thanks: SĂNĂTATE MAXIMĂ ȘI BUTOAIE PLINE !!!

uve

Un om se lauda : " Nevasta mea este cea mai grozava femeie din lume. Dar eu sunt mai ceva , ca am descoperit-o si am pus-o in valoare. Altfel murea in anonimat."
Deci , felicitari lui Tamu pentru orientarea sa pentru tot ce-i natural .Respirand aerul tare al Maramuresului, umbland pe urmele lui Pintea si ascultand o muzica dumnezeiasca cantata de maestrii inegalabili ai ceterii nici nu putea fi altfel (ascultati grupul Iza si o sa intelegeti - doar in Maramures intri in rezonanta totala cu pamantul si natura).Spykal , daca-ti plac stupii cu poliuretan , sa-i folosesti sanatos si sa obtii rezultate .Stupul cu izolatie de lana inca nu si-a spus ultimul cuvant.
e-mail : apimob.alba@gmail.com
tel : 0744-595231