nelu68

Creat de nelu68, Februarie 19, 2013, 09:31:08 PM

« precedentul - următorul »

nelu68

Si iar citind nici nu stiu cum trecu timpul, s-a copt si painea :

nelu68

Si azi iar stimulare,albinutele nu rateaza ocaziasi in cateva minute trec la atac ,nu pe mine ci pe hrana  aliniate ca soldatii la raport:

nelu68

De vre-o trei zile au inceput sa infloreasca pomii fructiferi, intai caisii,astazi au spart mugurele si corcodusii,nici o albina nu mai era in stupii cu inlocuitori de polen expusi afara,in apropierea   pomilor se auzea mult asteptatul zumzait al albinelor:

nelu68

Astazi am fost pe camp sa vad cum arata cultura de rapita si sa vad cam pe unde as putea sa ma asez cu stupii, cu toate ca am rapita la nici un km de casa vre-o 150 de hectare dar parcelele se termina la vre-o 3,5-4 km asa arata rapita astazi:

nelu68

Tot colindand am dat si peste o turma de caprioare:

nelu68

Dupa parerea mea cred ca pana la inflorirea rapitei mai dureaza vre-o doua saptamani,dar vom vedea.

ionel07196555

Prima e parcela lu CALUT
Azi mia adus cineva citeva plante fara sa aleaga , aveau boboci de inforire
dar foarte mica planta

nelu68

Si eu am luat la pas prin parcela dar n-am vazut ,poate e alta cea de la sosea, o ierbicida cand am ajuns acolo si nu m-am apropiat oricum este la 2 km de mine ,ma mai duc odata sa verific,maine poimaine.

nelu68

A inceput sa infloreasca rapita , in procent de 2-5 la suta

nelu68

Azi-noapte a inghetat la -2 grade s-a cam pleostit prima inflorescenta,dar cred ca nu-i bai,sa vedem si noptile viitoare ca s-au anuntat tot asa frig

nelu68

Ieri a batut vantul foarte tare si albinele obosite incarcate cu polen au ramas pe jos ,au racit si nu s-au mai ridicat si au murit, e vorba de culegatoare.

antiopa din ardeal

Citat din: nelu68 din Martie 14, 2014, 09:22:22 PM
Asa am iernat ,strans cu diafragma cu sita si cu gauri pe fundul stupului,deasupra cu folie de polietilena si salteluta din cartoane.

Salutari!

Daca am inteles bine, in toamna ati impachetat stupii pe atatea rame cat se vede in poze, iar acum dupa stimulari au ajuns pe mai mult de 10 rame?

antiopa din ardeal

Citat din: nelu68 din Martie 30, 2014, 11:18:40 PM
Azi-noapte a inghetat la -2 grade s-a cam pleostit prima inflorescenta,dar cred ca nu-i bai,sa vedem si noptile viitoare ca s-au anuntat tot asa frig

Este asa sensibila la temperaturi negative?
Si noi avem in zona ceva rapita (vreo 20 ha), chiar ieri am masurat-o si are 30-35 cm inaltime si se vad deja mugurii de flori. Au fost azi noapte tot vreo - 2 grade, sper sa nu sufere.

PS. De anul acesta vreau sa incep sa merg in pastoral. Nu ne cunoastem dar daca ajung in zona dv mi-ar place sa ne intalnim la o poveste

nelu68

Antiopa, dupa cum stim cu totii, intr-o stupina avem familii de diferite marimi . La revizie ,cand le-am luat la mana ,am dat si peste astfel de familii si le-am pozat . La familiile mai slabe si la roii facuti cu mai putina albina,dezvoltarea se face mai lent ,cand am ajuns si la familii mai dezvoltate am ramas surprins ,da acestea aveau puiet si in ianuarie ,stimulandu-le din februarie au pontat mult mai mult ,daca au iesit sa zicem doua rame cu puiet pina la 14 martie ,albina de iernare si cu asta noua atrebuit sa-i mai adaug rame ,i-am mai si descapacit dupa diafragma si am completat stupul cu rame.Pana la extractia de la rapita nu mai umblu la el .Oricum si pe cele mai slabe ca populatie de albine vreau pina plec la rapita sa le intaresc doar pe cele dupa pavilion ,din stupii de pe vatra ,si sa plec doar cu pavilionul in camp.In noptile cu inghet la sol ,la rapita  sufera prima inflorescenta ,cea de sus restul nu are nimic dupa ce am vazut eu.Da,m-as bucura sa ne intalnim,poate chiar mai repede daca vii pe 4 aprilie la targ la Bucuresti.0733418758 cu respect.

antiopa din ardeal

Anul acesta si eu am stimulat toate familiile de albine, si cele mari pe care de obicei nu le stimulam deloc, asta in ideea ca voi merge cu stupii in pastoral. Mi-au scapat 2 sau 3 la care nu am avut pregatit hranitor in care sa pun sirop. Si pana acum daca nu ma insel nu am constatat diferente in ce priveste cantitatea de puiet la stupii de aceeasi dimensiune, unii stimulati si ceilalti nu.
La targ la Bucuresti sigur nu ajung, sper totusi sa ne cunoastem in aceasta vara si cu ceilalti apicultori din zona dv ca am vazut ca sunt multi forumisti.  :hi: