nelu68

Creat de nelu68, Februarie 19, 2013, 09:31:08 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: LUCIAN_DANILA din Februarie 21, 2013, 06:43:26 PM
...SI EU AM LUCRAT IN SLOBOZIA 20 ANI...

Iar eu am facut un revelion (1994/1995) si un chef-monstru (februarie 1995) in Borcea! In rest, am mai fost de vreo cateva ori, dar in tranzit!

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

nelu68

Salut prieteni ,abia astept sa ne intalnim la un gratar sau pe la vre-un targ , am fost la Slobozia pe 2 februarie de unde mi-am luat o centrifuga reversibila pe 4 rame de la nektar king,sarma de inox si alte maruntaie cu bani de la FEADR masura 141 anul 3.Colegul Luci DANILA a facut o caracterizare cam laudativa,eu zic ca sunt mai modest dar cu gura mai mare ,adica vorbesc mai tare decat ar trebui .Despre mine ce sa zic:ma numesc  Nicolae Nelu ,am 45 ani pe 2 martie ,am doi copii , locuiesc la Borcea calarasi sunt persoana cu handicap gr 2 si ca hobby albina cu toate cate implica.Pentru petrecerea timpului totdeauna liber incerc sa fac cat mai multe cu mana mea:rame,stupi,topitor solar,nuclee de imperechere,mininuclee(vreo 70).Ca sa fac aceste lucruri cu ani in urma mi-am cumparat un circular cu abrich,cu freza si mai multe ,de ala rusesc dar mai mare de 900 w fi 20 cm l-am modificat si mi se pare f. bun . Anul Asta am mai luat o freza  MAKITA  inca nu am folosit-o ,n-am avut timp . In curand sper ca voi putea pune si niste poze{nu ma descurc prea bine cu tehnica electronica},in rest acum iarna mai am de insarmat vre-o 500 rame si mari si mici ,cate ceva pe la mini nuclee ,mai trec pe la albine ,le mai ascult ,cand s-o mai incalzi am de asamblat 30 de stupi de la tg secuiesc cumparati pe proiect si poate va veni vremea sa plecam la rapita Pina atunci poate ma ajuta colegul Luci sa-mi pun la punct contabilitatea .Cu bine prieteni!

cipik

Citat din: LUCIAN_DANILA din Februarie 21, 2013, 06:43:26 PM
Citat din: pharaonu75 din Februarie 21, 2013, 09:46:31 AM
La cativa km de el, la Fetesti, se afla un alt Nelu, cunoscut pe forum sub numele de Bio, care are de asemenea foarte multa experienta si un suflet mare si sincer.
Pe Domnul Nelu (Bio) il stiu mai de prin anii 2005 cand mi-a aratat pavilioanele si ii multumesc si pe aceasta cale.Pe atunci nu faceam diferenta intre laptisor de matca sau de "trantor" CRED CA AI DREPTATE DE GRATAR IL PUTEM FACE SI CU APICULTORI DIN IALOMITA (SI EU AM LUCRAT IN SLOBOZIA 20 ANI )DAR MA BUCURA FAPTUL CA SI JUDETUL CALARASI SA FIE REPREZENTAT PE APIARDEAL  DE CATI MAI MULTI APICULTORI!
La un gratar ialomiteano-calarasean ma bag si eu. Noi incepatori cu mancarea si bautura si cei cu experienta cu vorbele, poate mai furam si noi ceva secrete din pasiunea care ne leaga.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

LUCIAN_DANILA

Noi incepatori cu mancarea si bautura si cei cu experienta cu vorbele, poate mai furam si noi ceva secrete din pasiunea care ne leaga.
Ai dreptate aici, deci ma bag si eu la incepatori la mancare si bautura!

nelu68

Astazi am facut revizia la familiile de albine  si am iesit in deficit cu doua familii, una a mai ramas cu o rama de albine pt ca acum vreo luna la un control am gasit-o plecata dupa ramele din cuib dupa diafragma si am mai salvat matca 2012 si putine albine din 8 rame acoperite in toamna ,alta n-am mai gasit nici o albina ,cu toate ca le-am tratat,cred ca au fost prea infestate cu varooa si au parasit stupul cate una cate una in plina iarna in rest iernarea a decurs normal.Am inceput stimularea cu sirop din miere 400 ml apa / 1 kg miere , startivit ,1 pliculet/ 10 litri sirop ,lapte praf 1,5 grasime la doua zile .In curte intr-un stup gol am pus inlocuitori polen din uruiala de porumb, faina de soia, lapte praf ,cremogen de porumb, adapatorul cu apa bine inteles de unde albinele se autoservesc cu cat le trebuie.

niculita

Bun venit in rindurile noastre...Mul;t succes in continuare si butoaie pline cu miere... :coffee: :hi:

nelu68

stupina si pavilionul

nelu68

...si altele:

nelu68

Astazi 14 Martie am avut 19 grade si un zbor frumos de curatire, au iesit si albinele din partea cu umbra de la pavilion si au tras la apa si la stupii expusi afara cu inlocuitori de polen,lapte praf 1kg si drojdie inactivata 1kg cu ceva uruiala de porumb ca sa nu se innece albinele in praful de lapte si drojdie .Polen in natura nu prea este,la doua ore dupa ce am pus stupii afara asa arata:

nelu68

zbor de curatire:

nelu68

Pe 15 februarie dupa un zbor de curatire am inceput stimularea cu hrana proteica:10 kg miere ,1 kg lapte praf,0,5 kg drojdie ,22 gr Apicomplex ,300 ml protofil,1\2 pliculet startovit diluat in 100 ml apa .Toate acestea amestecate si aduse la o consistenta intre sirop si turta ,pusa intr-un pet cu dopul gaurit la 6-8 mm,dat pe rame din 3 in 3 zile cate 50-100 gr pe familie si iata rezultatul dupa o luna:

nelu68

si altul:

nelu68

Asa am iernat ,strans cu diafragma cu sita si cu gauri pe fundul stupului,deasupra cu folie de polietilena si salteluta din cartoane.

nelu68

aseara cat am stat si am citit , am fost delegat sa pazesc cuptorul cu paine:

nelu68

Si citind, si pazind cuptorul ,si mai punand un lemn pe foc :