Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Sunt la salcam II. Trebuie sa caut pentru salcamul III mai la munte. Eu cred ca de duminica se schimba vremea. A plouat de o saptamana. O fi de ajuns de luni pana sambata. Salcamul inca nu si-a spus cuvantul. Eu cred ca va da nectar chiar si dupa atata ploaie. Ramane de vazut. Mierea de rapita am gustat-o cel putin anul acesta.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

maracinele
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

Ceva ce da si polen si nectar.

oroles

Salut!
Sigur nu e maces? La noi in zona cred ca asa i se spune. :D "Maracine" e un regionalism?
Macesul re un miros specific de trandafir atunci cand e inflorit.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eduard Rotaru

Ala e macies.

La porumbar i se mai spune si maracine:

"Denumiri populare: maracine, spin, curcudel, porumbel, spinul- cerbului, spin- scorumbar

Arbust cu flori albe mirositoare, fructe sub forma de drupe globuloase de culoare negru-albastru brumate si crengi cu multi spini ce creste in tufisuri, la marginea padurilor, pe coaste insorite, dealuri pietroase, fanete sau pasuni, de la campie si pana in zona de munte. In scop terapeutic se folosesc florile (Flores Pruni spinosi) culese in lunile aprilie- mai, mugurii frunzelor care apar abia dupa ce florile au fost risipite de vant,  si fructele mature (Fructus Pruni spinosi), in lunile septembrie si pana in noiembrie"

istodorescu vasile

imediat dupa salcim infloreste murul, care este cel mai melifer dintre speciile de maracini.anul acesta poate ca murul va fi mai bun decit salcimul.

dan sebastian

I-am adus acasa dupa cel mai prost cules de salcam din ultimii 30 de ani. Nu am facut productie, in schimb au dat mult inapoi. Am local faneata, care da. De o saptamana ii am acasa si se simte diferenta. Am vazut si larve prin familii. Aduc polen din abundenta. Peste 2 saptamani sau 3 plec la floarea soarelui. I-am avut anul trecut la mur, zmeur, castan si tei si au facut doar pt. ei. E foarte frig noaptea la munte. Trebuie sa reuseasca sa-si faca coroanele de miere sa poata trece iarna. M-am saturat sa-i trec iarna doar cu zahar sau inlocuitori.

istodorescu vasile

Citat din: dan sebastian din Iunie 04, 2014, 07:48:45 AM
I-am adus acasa dupa cel mai prost cules de salcam din ultimii 30 de ani. Nu am facut productie, in schimb au dat mult inapoi. Am local faneata, care da. De o saptamana ii am acasa si se simte diferenta. Am vazut si larve prin familii. Aduc polen din abundenta. Peste 2 saptamani sau 3 plec la floarea soarelui. I-am avut anul trecut la mur, zmeur, castan si tei si au facut doar pt. ei. E foarte frig noaptea la munte. Trebuie sa reuseasca sa-si faca coroanele de miere sa poata trece iarna. M-am saturat sa-i trec iarna doar cu zahar sau inlocuitori.
la floarea soarelui, daca ploua atunci cind incepe sa infloreasca, este cules din abundenta. daca este seceta asa cum a fost acum 2 ani in dolj, floarea soarelui poate sa fie la fel cum a fost salcimul anul acesta, si sa te trezesti cu depopulare la stupi, fara miere, si ajungi ca dupa floarea soarelui sa apelezi tot la culesul din carefour.sa speram ca se va indrepta vremea, si sa obtinem si ceva miere.

dan sebastian

dan sebastian

bio

...a venit si vremea frumoasa..

..sper ca nu ne va rupe caldura..

dan sebastian

De ploaie e satula toata Romania. E buna 1 pe saptamana. Dar de 35 de grade la umbra nici nu vreau sa aud. Asta usca tot in 3 sau 4 zile. Si deja e a 3 a zi cu temperaturi din acestea. E prea devreme pt canicula. prin august e ok, dar acum e prea mult.

dan sebastian

iunie 2014 Godinesti

dan sebastian

dan sebastian