Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Foarte buna ideea ta. Insa acum nu mai au pe unde sa intre. Doar daca trec prin tabla.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

pistol28

Citat din: bio din Noiembrie 02, 2014, 08:25:48 PM
..................................................
Cumpara pernute, jeleuri sau cum le-a spune la momelile alea otravite pentru rozatoare si pune in fiecare stup cite una .
......................................................................................... .

Felicitari, ai reusit sa omori pe cineva ?
Otrava din pernute  produce hemoragie interna masiva la animalele cu sange cald.

Momeala se pune pe langa stupi, in cutii  cu doua laterale lipsa, nu cu "doua doage lipsa" ca cei care pun pernute direct in stup.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

dan sebastian

Din cate il stiu pe Bio, nu da sfaturi rau intentionate. Are peste 400 de stupi si vorbeste la obiect si din experienta. Daca la cati stupi are nu i s-a intamplat nimic, nu ai de ce sa-l suspectezi de rea vointa. Fiecare procedeaza cum considera de cuvinta. Eu le-am blocat mecanic intrarea. Altii folosesc metode chimice.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bio

Citat din: pistol28 din Noiembrie 03, 2014, 05:50:44 PM
...

Otrava din pernute  produce hemoragie interna masiva la animalele cu sange cald.

Momeala se pune pe langa stupi, in cutii  cu doua laterale lipsa, nu cu "doua doage lipsa" ca cei care pun pernute direct in stup.

Nea' Pistol, stai linistit sa nu-ti scrintesti ceva... hai sa o luam babeshte: la stupii orizontali daca pui "pernutele" pe materialele izolatoare care sunt deasupra podisorului sigur nu omori pe nimeni . Eu pe jos nu am decit niste stupi care trebuiau reformati de mult si imi pare mai ok sa pun pernutele in stupi ca intra soarecii mai ales pe la capace.

.

bio

Citat din: pistol28 din Noiembrie 03, 2014, 05:50:44 PM
...

Nea' Pistol, stai linistit sa nu-ti scrintesti ceva... hai sa o luam babeshte: la stupii orizontali daca pui "pernutele" pe materialele izolatoare care sunt deasupra podisorului sigur nu omori pe nimeni .
Ani in urma, cind aveam 2 pavilioane, iarna dadeam stupii jos si capacele folosite nu erau atit de etanse sa nu permita accesul rozatoarelor si era mai eficace mi se parea sa pun pernutele in stup. Eu vorbesc din experienta proprie, fiecare le foloseste cum crede  ca este mai bine.

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 03, 2014, 06:03:59 PM
Din cate il stiu pe Bio, nu da sfaturi rau intentionate. Are peste 400 de stupi si vorbeste la obiect si din experienta. Daca la cati stupi are nu i s-a intamplat nimic, nu ai de ce sa-l suspectezi de rea vointa. Fiecare procedeaza cum considera de cuvinta. Eu le-am blocat mecanic intrarea. Altii folosesc metode chimice.

Sal, Dane, acum nu mai am atitea familii de albine...
...momentan am doar in pavilioane familii de albine si in fiecare pavilion am ~ 5- 6 pernute care pe masura ce soarecii le consuma pun altele .

dan sebastian

ciucur

Ultimele zile au fost foarte frumoase.
Saptamana asta am fost in zona Olteniei (la Govora) si a fost o vreme superba.
Si in Ardeal a fost foarte frumos. In zona noastra (Deva) e insa destul de multa ceata dimineata si dureaza ceva pana se risipeste. Dar si albinutele noastre umbla dupa polen.
Sper doar sa nu se repete scenariul de iarna trecuta cu vreme calda pana in februarie, inceperea ouatului si apoi brusc frig.
Cele bune !
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

dan sebastian

Si eu mi-as dori o iarna clasica, cu temperaturi reci din dec. in ian. iar apoi sa dea primavara, dar se pare ca vremurile bune au apus. Daca nu ne adaptam si noi si ele e problema. Cand plantele nu secreta nectar degeaba esti bun apicultor si ajungi cu stupii supradezvoltati.

dan sebastian

dan sebastian

O solutie impotriva varroua, o molecula de tymol care dat in sirop, se activeaza cand e ingerat iar cand varoua se hraneste din albina moare.

http://kiwimana.co.nz/researching-a-thymol-treatment-for-varroa-mites-with-ashlee-robison-km055/

Eduard Rotaru

dan sebastian

Sunt de acord ca ambele au acelasi scop. Dar in ce priveste eficienta, tipa vorbeste de un procedeu inventat de ea adica vara 2014. E medic chimist. Nu e acelasi lucru cu timolul dat solid care se evapora in stup.  E un medicament nou.

Marian Cornesti

dan sebastian

Bine, multumesc. Ma bucur ca ai reusit activarea contului.

dan sebastian