Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

Cristel

In Bucuresti floarea de salcam nu are nici 5 cm...In Gorj abia au dat frunzulitele. Asa ca nu stiu care este 2 sau 3...? Faptul ca e la alta altitudine, e cu totul altceva. Bucurestiul e cu 2 saptamani inaintea Olteniei. Asa ca nu vad precipitarea cu privire la inflorirea salcamului. E 1 pentru localnici, nu ne intereseaza ce se intampla spre zona lui Dragnea. Nu ne dam cu gondola, cautam flori de salcam. Prognoza mea asta ar fi, 15-20 mai... Nu stiu daca e 2 sau 3, e principalul cules pentru mine, ca stationar.
Vreme cu soare sa avem!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

dan sebastian

Daca vremea din februarie si martie (foarte buna, si cu mult soare) continua, salcamul ar fi inflorit mult mai devreme ca anul trecut. De ex. pomii fructiferi au avut inflorirea mult mai devansata decat de obicei. La fel a fost si cu rapita, care de pe 4 aprilie era inflorita. S-au pus insa 3 spatamani de ploaie care ne-au tocat nervii tuturor. Frigul si ploaia au dat inapoi salcamul, altfel deja culegeam astazi.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

octav

Citat din: Cristel din Aprilie 26, 2014, 04:33:25 AM
In Bucuresti floarea de salcam nu are nici 5 cm...In Gorj abia au dat frunzulitele. Asa ca nu stiu care este 2 sau 3...? Faptul ca e la alta altitudine, e cu totul altceva. Bucurestiul e cu 2 saptamani inaintea Olteniei. Asa ca nu vad precipitarea cu privire la inflorirea salcamului. E 1 pentru localnici, nu ne intereseaza ce se intampla spre zona lui Dragnea. Nu ne dam cu gondola, cautam flori de salcam. Prognoza mea asta ar fi, 15-20 mai... Nu stiu daca e 2 sau 3, e principalul cules pentru mine, ca stationar.
Vreme cu soare sa avem!
Astazi am vazut salcam in Bucuresti in 2-3 zile se deschide. Florile au 10-12 cm.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

gore

Nu se compara un salcam de la oras, care mai e si la dos cu unul din camp intr-o anumita zona din tara. Exista diferenta, chiar la mine in Focsani, in cartier am un salcam care infloreste cu 7-9 zile inaintea celui de la tara unde am stupina, iar distanta intre localitati e de numai 12 Km.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

dan sebastian

Din ce am inteles de la prieteni tot in vestul tarii (Timisoara) va da primul salcam. Deja e floarea alba. Trebuie sa se deschida de azi incolo.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

dan sebastian

dan sebastian

mape 48-petru manea

Ultima remarca mi-a placut   "poate la anul "  :) :hi:

dan sebastian

Am vazut ca a inceput sa albeasca salcamul la Dolj. In 2 zile vor avea cules. Pacat ca e putina padure.

dorindafi

daca mai este cules acolo nu grabii sa vi acasa ca pina pe 10 mai mai este s-au o fi shi mai tirziu  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Cristel

Cum merge salcamul Dane? A dat floarea? Rezultatul de la rapita e bun? Cel putin pentru dezvoltarea familiilor, cred ca a fost foarte bun. S-au pregatit fetele de roit?
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

dan sebastian

A inflorit deja. Vineri noaptea am inceput sa-i incarcam pe toti 135 si am venit cu ei la salcam in 3 locatii diferite deoarece nu sunt locuri in gradina sa-i punem pe toti. Mai face proprietarul si agricultura. Am putin de extras vreo 3 caturi mici  plus doua mari. Insa s-au dezvoltat super pt salcam. Am albina multa. Mai trebuie si vremea sa fie cu noi ca deja anunta 4 zile de cod galben de ploi plus temp. mici. Nu ma asteptam sa gust mierea de rapita, dar sigur o voi face. La ce ploi am prins la rapita ma bucuram sa supravietuiasca stupii. Dezvoltarea familiilor a fost insa exploziva. La unu singur am gasit botci, capacite (abia capacite). A facut un cat de miere asa ca il las si o sa fac mai multe nuclee din el plus o sa altoiesc cateva in niste stupi care nu/mi plac cum ponteaza. Am pus caturile pe 37 din 43 de familii in pastoral si trebuie sa ma duc si pe vatra sa rezolv si acolo cu cei 8 care au ramas.

dan sebastian

Sambata dimineata pe la 12 terminasem de descarcat. Sunt la salcam. Previziunea cu data de 10 este perfecta. De joi mi-a zis unu de taie lemne ca a vazut pe varful dealului ca a inceput sa miroase. Restul masivului abia acum o sa plece. Cum merge la tine?

Cristel

Dane, cred ca trebuie sa cauti o locatie pentru salcam II, asta s-a cam dus...Pacat, aveam mare incredere ca va fi frumos la salcam, dar ploua ca in Lacustra lui Bacovia!