incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

sandupop

Cred ca ne vedem direct la Blaj, in prima zi, joi, ......si nu cred ca o sa am sofer :yahoo_cry: :yahoo_cry: din păcate :rusine:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

dodo79

ok.scuze mph.iti stricam topicul. ^:)^

mph

@dodo79
Este in regula
Dupa targul din Blaj poate puneti ceva poze pe apiardeal

@sandupop
sper sa gasesti butasii pe care-i cauti     

dodo79

Citat din: mph din Martie 18, 2014, 09:24:49 PM

@sandupop
sper sa gasesti butasii pe care-i cauti     
el cauta butasi din care sa faca vin si cognac. =)) =)) =)) =))

mph

@ dodo79

atunci este perfect pentru ca semintele de otetar galben au gust de fistic si merg cu vin:):)

sandupop

Radeti voi...râdeți  :mad: :mad:,   dar sa vedeti cum veniti voi la mine sa va dau seminte cu vin, din podgoria Toplita : sampanie: : sampanie:..... pe dodo , m-am hotarat, il trec pe lista neagra. =)). Toate cele bune.

dodo79

Citat din: sandupop din Martie 19, 2014, 09:04:33 AM
Radeti voi...râdeți  :mad: :mad:,   dar sa vedeti cum veniti voi la mine sa va dau seminte cu vin, din podgoria Toplita : sampanie: : sampanie:..... pe dodo , m-am hotarat, il trec pe lista neagra. =)). Toate cele bune.
:P :P :P :P :P :P la cat beau eu vei ramane cu vinu in butoaie =)) =)) =)) =)) =))

mph

Citat din: sandupop din Martie 19, 2014, 09:04:33 AM
Pe lista neagra sunt trecuti cei care beau vin negru?
Bine....trece-ma si pe mine pe lista neagra::))))

sandupop

Voi vreti sa cadeti tot timpul in ...picioare ca pisica! Lasa ca vad eu pe ce lista va trec...... :P :limba:

dodo79

mph

Am un circular la care trebuie modificat cumva sistemul de ridicare al panzei pentru ca nu se pastreaza alinierea acesteia odata ce modific inaltimea de taiere.
Circularul are blatul din tabla foarte groasa si un corp solid, problema este ca imi ia foarte mult timp sa aliniez panza.
Ridicarea si coborarea de face prin actionarea unui surub situat in centrul blatului, sub masa.
Ce imi recomandati ca solutie tehnica?

tassevasi

Citat din: mph din Ianuarie 07, 2015, 11:12:49 PM
Am un circular la care trebuie modificat cumva sistemul de ridicare al panzei pentru ca nu se pastreaza alinierea acesteia odata ce modific inaltimea de taiere.
Circularul are blatul din tabla foarte groasa si un corp solid, problema este ca imi ia foarte mult timp sa aliniez panza.
Ridicarea si coborarea de face prin actionarea unui surub situat in centrul blatului, sub masa.
Ce imi recomandati ca solutie tehnica?
Ca blatul se ridica si coboara inseamna ca poti sai pui la partea din spate  2 balamale ,iar pt ridicat foloseste un cric de masina .
Ai un dezavantaj ca se ridica blatul  numai dintr-o parte , dar poti face treaba f bine  asa .
   Eu asa am la circularul meu un cric de dacie si fac reglaje f f fine .
  Daca nu se poate inseamna ca eu nu am inteles cum ai tu acolo situatia ori nu ai explicat  bine .
Am sa caut o poza cum am eu .
  Numai bine

mph

Blatul este fixat prin sudura pe o rama direct de picioare.
Panza culiseaza cu tot cadrul dintre cele patru picioare prin intermediul surubului central
Fixarea se face cu patru rozete,cate una pe picior

tassevasi

Citat din: mph din Ianuarie 07, 2015, 11:36:59 PM
Blatul este fixat prin sudura pe o rama direct de picioare.
Panza culiseaza cu tot cadrul dintre cele patru picioare prin intermediul surubului central
Fixarea se face cu patru rozete,cate una pe picior
Daca pinza culiseaza cu tot  cadru dintre picioare , cauta si realizeaza un punct fix pe picioare si  adapteaza un cric (surub cu pas mare) ,ceva sa poti manevra  (sus jos) .
   Eu am sa fac citeva fotografi si la altceva (o freza )  am un sistem de culisare  cu surub pe o sanie  coada de rindunica  ce are o culsare f  fina si  destul de mare .
E greu de expicat  pina nu vezi , der sigur se poate  adapta ceva .

mph

ma gandeam sa fixez un ghidaj poate coada de randunica pe fiecare picior
sistemul de culisare merge perfect acum dar se inclina panza in momentul in care strang rozetele , asta pentru ca busile de pe picioare au joc mare iar insumate inclina panza stanga dreapta si o ridica sau coboara cativa mm si iti trebuie o saptamana sa faci un reglaj