incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

octav

trimite un mail ca am eu cateva lucrari despre Bolile albinelor
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

petru.atudorei

Am voie sa postez linkul de descarcare aici?

romikele

Daca nu e de pe serverul nostru, da!

petru.atudorei

nu e..dar mai bine nu..cine vrea cartea sa imi trimita adresa de email pe privat.

PARINTELE

mph

Marti, 11 FEB 2014 am facut alimentarea cu 500g de apifonda pe fiecare stup. Eram ingrijorat de familiile cele mai mici pentru ca nu stiam cata albina am sa mai gasesc in stupideoarece in toamna am stimulat foarte tarziu cu sirop.
Dupa parerea mea au trecut iarna cu bine.
In doi dintre ei am gasit mucegai asa ca am deschis la maxim aerisirile de pe fundul stupilor si am marit deschiderea la urdinisuri.Au sta cuminti aproximativ 30 de min dupa ce am inchis stupii apoi au iesit masiv la zbor.
In imagini sunt cele patru familii slabe iar celelalte doua, cele mai puternice sunt pe 6 sau 7 rame si sunt pline ochi de albine. Din greseala am sters imaginile cu cei mai frumosi stupi dar  promit ca data viitoare le voi face poze si le voi afisa. :)

Am gasit un perete crapat la unul dintre stupi :((

Marius-ursulakhe

ia un pic vopsea mesteci cu firispor de la slaif si aplici ca un chit(in  loc de vopsea mai poti folosi aracet)

mph

Un scurt film cu activitatea dintr-o mica familie care a trecut iarna

mph

Citat din: ursulakhe din Februarie 14, 2014, 06:02:17 AM
ia un pic vopsea mesteci cu firispor de la slaif si aplici ca un chit(in  loc de vopsea mai poti folosi aracet)
am sa repar crapaturile dar la momentul vizitei nu aveam la indemana tot ce-mi trebuia

firispor=rumegus in maghiara(hai sa vorbim romaneste ca avem cuvinte pentru asta:)

Marius-ursulakhe

Eu incerc din tot sufletul sa vb fara regionalismele ardealului dar chiar nu imi iese tot timpul acest lucru

mph

Citat din: ursulakhe din Februarie 17, 2014, 07:30:41 AM
Eu incerc din tot sufletul sa vb fara regionalismele ardealului dar chiar nu imi iese tot timpul acest lucru
Consider ca este important ca fiecare dintre noi sa promovam limba noastra curata. Felicitari daca faci eforturi in acest sens!

mph

Cine a fost la targul apicol de la Campina a putut vedea un stup sculptat si acoperit cu sindrila.
Aceasta minunata lucrare este executata de Ion Solyom ( pronunțat Șoiom), un ardelean stabilit in Ploiesti
Felicitari artistului !

mph

Lucrez la cateva nuclee de imperechere.

sandupop

Citat din: mph din Martie 04, 2014, 01:13:29 AM
Lucrez la cateva nuclee de imperechere.
Am vazut ca mai ai si fierestrau de mana cu rama si banc de lucru model vechi, ....aasa am mostenit si eu de la tatal meu o gramada de scule manuale, fie iertat, numai ca eu nu prea am mostenit si talentul lui de tâmplar manual......dar mai învățam....te felicit si iti doresc spor la ....tamplarit!!!! :bravo:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.