incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

mmacreanu

am incercat si eu sa ascult cu un furtun dar nu stiu sa interpretez ce aud, asa ca in zile mai placute verific pozitia ghemului desfacand podisorul, stiu ca sunt multi care nu deschid tupii din octombrie pana in martie dar ei au experienta mare!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

mph

Eu am umblat in stupi, ultima oara, la inceput de Noiembrie. Sunt de parere ca este bine sa le deranjam cat mai rar posibil insa pentru un incepator este putin mai complicat sa evite anumite greseli. Cat priveste zgomotul pe care il fac albinele vreau sa va spun ca am citit prin cartile de apicultura dar pur si simplu ma apropii de stupi si le simt cand sunt linistite. Este ceva ce trece de litera cartii. Atunci cand le iubesti ajungi sa comunici subtil cu ele, sa le intelegi pur si simplu, sa pricepi cand sunt linistite, cand trebuie sa le dai pace sau cand este cazul sa le dai o mana de ajutor. Iti trebuie dragoste pentru ele. Si ca sa ma intelegeti pot sa va mai spun ca astazi, la momentul vizitei am facut un control auditiv pe la fiecare stup , am constatat ca sunt linistite si am decis ca este bine sa ridic un capac pur si simplu. Am ridicat exact capacul de la stupul care avea paturicile ude(singurul dintre cei sase stupi). Coincidenta .......pot gandi unele minti!!!!!!   Eu nu cred in coincidente. Cred ca in stupina trebuie sa intram curati sufleteste si trupeste,  ca in biserica, sa avem rabdare si sa ascultam ce are sa ne comunice natura. Suntem parte din natura si mostenim acest limbaj.

mph

Voi cum procedati pentru asigurarea urdinisului contra zapezii (la stupii cu fund plin)  in cazul in care ajungeti foarte rar la stupina?

petru.atudorei

Pui o scandurica rezemata de peretele stupului.

Uite asa
http://stuparitul.com/forum/download/file.php?id=24193&sid=9e5fde2f313b2806c6f6ac10e6be80c6&mode=view

dar trebuie sa fie mai lunga decat scandurica de zbor, alfel capetele vor fi acoperite de zapada.

mph

Citat din: petru.atudorei din Ianuarie 27, 2014, 06:29:03 PM
Pui o scandurica rezemata de peretele stupului.

Uite asa
http://stuparitul.com/forum/download/file.php?id=24193&sid=9e5fde2f313b2806c6f6ac10e6be80c6&mode=view

dar trebuie sa fie mai lunga decat scandurica de zbor, alfel capetele vor fi acoperite de zapada.

Multumesc pentru idee!
Simplu si eficient. Am scormonit netul si cartile dar solutia asta n-am gasit-o. probabil sapt asta merg la ei sa pun in practica.
Nu stiu cand ajung eu prin Bacau dar daca ai treburi prin Ploiesti sa-mi dai de veste:)

Hermannstadt

La mine asa am facut cum se vede in poze si momentan nu am avut probleme, este drept ca la noi nici nu prea viscoleste.

Numai bine !
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

mph

Este util tipul asta de acoperire al urdinisului pe timp de vara  insa pentru iarna  tin cont si de viscol. Ajung rar la albine

mph

La sfarsitul saptamanii trecute am reusit sa eliberez albinele din zapada

mph

Am tot cautat sa descarc de pe internet urmatoarele titluri:

Albinele si produsele lor - Alexandru Marghitas.
Stuparitul - Malaiu A.
Stuparitul nou – Hristea
Stuparitul - Constantin  Damina  Bretcu. 
Bolile albinelor – Ruttner
Nutritia si alimentatia albinelor de Petru Moraru

fiug1970

intra in bibliografia forumului si ai sa gasesti destule carti de profil,printre care si doua editii de Stuparitul de Hristea.iar despre Bolile albinelor de Wolfgang Ritter cred ca era vb. este tot in biblioteca forumului

mph

@ FIUG
ACOLO POT VIZUALIZA DOAR TITLURILE CARTILOR FARA INSA A LE PUTEA DESCHIDE CONTINUTUL SAU A LE DESCARCA PE CALCULATORUL MEU. DACA LA TINE SE POT DESCHIDE CARTILE TE ROG SA MA ANUNTI PENTRU CA AR INSEMNA CA TREBUIE SA IAU LEGATURA CU ADMINISTRATORUL FORUMULUI

fiug1970

AI DREPTATE.NU SE DESCHIDE.AM GASIT PE RO.SCRIBD,DAR ARE PAGINI CENZURATE SA TE OBLIGE SA CUMPERI PROGRAMUL DE DOWNLOAD

fiug1970

in Reviste si Carti,pe forum,ai Stuparitul Nou pt. descarcat.Are 800 si ceva de mb.L/am descarcat si merge.

petru.atudorei

DATI LINKUL DE PE SCRIB CA MA OCUP EU.