incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

pistol28

Citat din: mph din Martie 03, 2013, 01:19:25 AM
un singur magazin avea ulei de in sicativat la 7.3 lei sticla de 1litru

Este un pret bun.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

mph

ulei de parafina am pe cineva care imi aduce de afara undeva pe la 40 de lei sticla/1l.....maine sau poimaine ma suna sa-mi spuna la ce pret il gaseste acolo

pistol28

Citat din: mph din Martie 03, 2013, 12:51:14 PM
ulei de parafina am pe cineva care imi aduce de afara undeva pe la 40 de lei sticla/1l.....maine sau poimaine ma suna sa-mi spuna la ce pret il gaseste acolo

Scump, "la IONESCU era mai ieftin" ca sa ne aducem aminte de CARAGIALE, ca doar era Ploiestean.

Dai cu ulei de IN de cel putin trei ori.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi

mph

daca ar fi mai bun uleiul de parafina as prefera sa dau un ban in plus si rezolv totul dintr-o singura operatie. Timpul costa bani

mph

Am gasit la cineva niste stupi care par destul de batrani si nu au mai fost folositi de cativa ani, de cand a decedat cel ce le detinea
Este bine sa iau acei stupi sau mai bine sa-mi cumpar in timp cutii noi
Exista pericole si care ar fi acelea?

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi

pistol28

Citat din: mph din Martie 04, 2013, 01:39:58 AM
Am gasit la cineva niste stupi care par destul de batrani si nu au mai fost folositi de cativa ani, de cand a decedat cel ce le detinea
Este bine sa iau acei stupi sau mai bine sa-mi cumpar in timp cutii noi
Exista pericole si care ar fi acelea?

Daca ai timp sa le faci un RK (reparatie kapitala) nu strica dar:
-necesita o spalare cu soda caustica 5 %(dupa care se limpezesc foarte bine cu apa si putin otet ) se usuca, apoi  o flambare (ardere in interior cu arzatorul de parlit porcii).
-reparatia tamplariei, chituirea si vopsirea pe exterior (curatarea vopselei vechi si sa dai cu ulei de IN inainte de vopsire).
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi

mph

@pistol28

Multumesc pentru sfat !

pistol28

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=4460.msg136174#msg136174

La Răspuns #854  minutul 9 si 40 secunde.

Modul de protejare al stupilor noi.

Si daca ai timp uitate la filimele domnului "marinlm64", vei gasi pe langa sfaturi apicole de mare valore si o limba romaneasca foarte "faina"
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi

mph

Am urmarit multe dintre filmele semnate "marinlm64"; Exista acolo multe sfaturi pentru care sunt recunoscator celui ce a depus atat efort in a face materialul filmat. Un astfel de om trebuie apreciat pentru faptul ca pune la dispozitie adevarate lectii de apicultura.
Am fost impresionat de filmele postate de catre Dan Margarit, Dan Puisoru si de catre colegul de forum Dragos cu toate ca el este putin caustic la adresa Profesorului Ursu care la randul sau a depus ceva efort in aceeasi directie.
Este laudabil faptul ca fiecare isi dedica o parte din timpul propriu pentru aceasta ocupatie nobila.
Ii respect in egala masura si le doresc multa sanatate si putere de munca !
Daca mai sunt autori de filme care au postat va rog sa-mi scrieti pentru ca as vrea sa urmaresc acele materiale

mph

Sondajul continua!
Asteptam rezultatul final dupa ce fiecare va bifa optiunea proprie

niculita

Bun venit in lumea apicultorilor..Mult succes si butoaie pline cu miere!!!!

mph

Bine v-am gasit!
Butoaiele pline cu miere vin dupa ce ti-ai facut bine treaba de stupar:)

mph

Am primit o parte din seminte de la colegii de pe forum si tin sa le multumesc inca odata, iar altele le-am gasit prin diverse surse.
Urmeaza de maine sa plantez seminte in rasadnita sau direct in gradina
Paulownia
Evodia
Otetar galben
Artar
Salcam roz
Salcam galben
Oregano
Nu am gasit inca seminte de Roinita asa ca daca este cineva care are asa ceva ii trimit adresa mea.

MARYAN

A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos !