incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

cipriene

pentru inceput: bun venit pe forum!
daca ai avea timp sa "rasfoiesti" forumul o sa gasesti explicatii si pentru lucruri la care nici macar nu te-ai gandit.
problema este ca s-au deschis atatea topicuri in care de fapt se vorbeste despre acelasi lucru.
cu stima,
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

mph

@ cipriene

Multumesc pentru intampinare!

Discutia despre condens era un subiect atins de  Morozan pe pagina mea si l-am primit bucuros aici pentru ca vreau sa invat cat mai multe despre ce inseamna ingrijirea albinelor in stup.

mph

Tot citind despre viata albinelor am inceput sa ma interesez de plantarea arborilor meliferi, asa ca am obtinut seminte de paulownia si astept semintele de evodia si inca mai caut seminte de salcam roz si otetar galben pe care sa-i plantez in primavara asta.

DACA EXISTA CINEVA CARE ESTE DISPUS SA-MI TRIMITA CATEVA SEMINTE DE SALCAM ROZ SI OTETAR GALBEN AR FI MINUNAT.

mph

Astazi am avut a doua experienta neplacuta cu magazinul Apicola din Ploiesti!(cel din spatele mall-ului de langa CEC

Cele doua doamne de acolo sunt "departe rau de tot " de notiunea de vanzator.
Vanzatoarele de  acolo(eram pentru a doua oara in magazin, prima data am intalnit o alta persoana) m-au tratat de parca imi dadeau ceva degeaba si pe deasupra imi faceau si o favoare raspunzandu-mi intrebarilor.
Nu mai spun de faptul ca preturile sunt exagerate insa este treaba fiecaruia la ce pret poate sa vanda atat timp cat intra "pelicani" in magazin.
Cand am intrebat despre un colector de polen pentru un stup cu fund detasabil vanzatorul mi-a sugerat sa pun o grila de plastic in fata urdinisului si sa pun o hartie sub ea.Cred ca doamna era pusa pe glume ori era proasta de bubuia. Inclin sa cred ca era pusa pe glume pentru ca-i acord prezumtia de nevionvatie sora cu prostia

Bătrânul

mai multe tipuri de colectoare de fund  poti cumpara la www.stupiibatranului.ro  :hi: :hi:

mph

@ Batranul

Multumesc pentru link.....am vizitat deja

mph

Am cumparat primul meu stup pe zece rame cu fund detasabil plin, cat 1/2.
are doar podisor plin si capac din lemn invelit integral in tabla
Urmeaza sa-l vopsesc

Pasul urmator este cumpararea unei familii de albine
Care este data la care este recomandat sa cumpar albinele pentru a popula stupul?
Care sunt preturile acum si de de unde pot cumpara o familie de calitate?

pistol28

Citat din: mph din Martie 01, 2013, 08:08:45 PM
...............................................................................................
.........Urmeaza sa-l vopsesc
Foloseste ulei de in sicativat, doua, trei maini dupa aia vopsestel.
in viitor cand ai ma multi se poate o baie de parafina.

Citat din: mph din Martie 01, 2013, 08:08:45 PM
............................................
Pasul urmator este cumpararea unei familii de albine
Care este data la care este recomandat sa cumpar albinele pentru a popula stupul?
Care sunt preturile acum si de de unde pot cumpara o familie de calitate?

Primavara se cumpara familiile de albine.
Fa o cerere pe forumul de vanzari / cumparari de mai sus, trece localitatea de unde esti sa nu ai oferte de la 500 km departare.
Pretul il afli tot de acolo.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

mph

@Pistol28

Din cate am inteles ulei de in sicativat de calitate gasesc la Policolor insa la Ploiesti nu am gasit.

Urmeaza un tur prin supermarketuri
am inteles ca se gaseste la 50 lei un bidon de 3 sau 5 l(asa mi-au spus de la distribuitorul PEX)

pistol28

Distanta minima pana la stupina de unde cumperi albinele sa fie de  5 km in linie dreapta.
Pentru inceput cumpara un roi dupa salcam cu regina imperecheata si verifici mierea, in luna august si completezi cu sirop daca mai este nevoie.

Sa faci rost de sculele de lucru in stup pentru inceput (afumatoare, daltita), echipament protectie  (masca, manusi, halat de lucru sau bluza, toate albe).

PS. stupul se vopseste dor in exterior, in interior se lasa lemnul curat.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi

pistol28

Am vazut ca stai in Prahova, unde?
Judetul este foarte bine "garnisit " cu apicultori si  magazine apicole.

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi

mph

@pistol28
Locuiesc in Ploiesti

Uleiul de parafina este bun pentru tratarea cutiei stupului sau este de preferat uleiul de in sicativat peste care sa aplic vopsea/lac?

tassevasi

Citat din: mph din Martie 02, 2013, 12:29:32 AM
@Pistol28

Din cate am inteles ulei de in sicativat de calitate gasesc la Policolor insa la Ploiesti nu am gasit.

Urmeaza un tur prin supermarketuri
am inteles ca se gaseste la 50 lei un bidon de 3 sau 5 l(asa mi-au spus de la distribuitorul PEX)
Ulei sicativat  gasesti la  toate depozitele cu mat  de constructii , magazine tip Total casa , in general unde gasesti vopsele , 7-8 lei/l .

mph

un singur magazin avea ulei de in sicativat la 7.3 lei sticla de 1litru
Am gasit si faimosul ulei de in fiert si sicativat produs de Policolor. Se vinde la OBI dar are un pret cam piperat 126 lei /bidon de 5litri.
Despre impregnarea stupilor cu ulei de parafina nu am vazut pe nicaieri vre-o referire.

pistol28

Citat din: mph din Martie 03, 2013, 01:19:25 AM
........................
Despre impregnarea stupilor cu ulei de parafina nu am vazut pe nicaieri vre-o referire.

Este o metoda buna.
Cat costa uleiul de parafina si ce pret are?
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi