se va impozita apicultura..??

Creat de bio, Ianuarie 21, 2013, 07:09:05 PM

« precedentul - următorul »

filip

Aurel,vezi ca Becali e ocupat.Oierii din zona de munte sunt nemultumiti de impozitele puse.Trebuie sa ne orientam sa vedem exista macar un APICULTOR ori posesor de stupi in PARLAMENT? :bzz: %%- :bzz:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Aurel

Pacat! Am ratat o sansa.Eu zic sa-i analizam pe fiecare si poate om gasi unul doi sa ne ajute.
Parerea mea e ca sint unii care au stupi dar nu stiu pe unde . :limba: :limba:

bio

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 25, 2013, 11:31:29 PM
.....

Daca mama si tata sunt cununati, se considera ca fiint toti stupii impreuna si se vor impozita.
Daca fratele si sora locuiesc in aceeasi curte, proprietatea unuia dintre ei, se vor considera ca stupii sunt impreuna, fiind pe aceeasi vatra cu acelasi proprietar (in registrul agricol se inscrie totul pe numele proprietarului terenului) si se vor impozita.

Nu sunt prosti!

Eu daca am domiciliul la bloc imi poate trece stupii la adresa de bloc.>???.. Ca de ani de zile ii treceam pe adresa tatalui ca locuia la casa.
Daca si fratele meu care locuieste la bloc este nevoit sa treaca stupii la adresa tot a tatalui care locuieste la casa ce se intimpla..??>

Ne acumuleaza numarul de familii de albine care au 2 proprietari distincti..??>. si taica'miu plateste impozitul ca sunt stupii declarati pe curtea lui..??

Aurel

Problena devine din ce in ce mai serioasa .Drept dovada e propunerea de impozitare a cainilor.Asadar bugetul are sanse reale sa cresca.
Doamne ajuta-i!!!!

cetin

Agricultorii persoane fizice vor fi impozitati in functie de numarul animalelor pe care le cresc si de suprafata de teren detinuta si folosita pentru culturi, din care obtin venituri, potrivit Codului Fiscal modificat.

  Guvernul a aprobat marti ordonanta prin care este modificat Codul Fiscal, actul normativ urmand sa intre in vigoare de la 1 feburarie 2013.

  Agricultorii care obtin venituri din cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala in stare naturala, vor plati impozit de 16% aplicat la venitul net anual, impozitarea fiind extinsa si pentru veniturile din silvicultura si piscicultura, carora li se aplica o impunere in conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activitati independente pentru care venitul net anual se determina in sistem real, transmite Mediafax.

  Proiectul de ordonanta prevedea ca agricultorii care au maxim 10 ovine si caprine, pana la 3 vaci, 6 porci, 100 de pasari sau 100 familii de albine nu vor plati impozit. Totodata, erau exceptate de la impozitare veniturile din cereale, daca suprafata cultivata este de maxim 2 hectare, ca si in cazul plantelor oleaginoase, cartofilor, sfeclei de zahar, hameiului si leguminoaselor pentru boabe. Limite maxime mai erau stabilite pentru pomi - 1,5 hectare, tutun, vita de vie - un hectar si legume cultivate in camp si spatii protejate, flori si plante ornamentale - jumatate de hectar.

In actul normativ aprobat de Guvern, aceste cote sunt modificate in scadere, astfel incat numarul de vaci si bivolite crescute a fost redus de la trei la doua capete, iar cel al familiilor de albine de la 100 la 50. In ceea ce priveste suprafetele cultivate, la leguminoase pentru boabe a fost coborat plafonul de la 2 hectare la 1,5 hectare, la vita-de-vie pe rod de la 1 hectar la 0,5 hectare, la legume in spatii protejate de la 0,5 la 0,2 hectare, la flori si plante ornamentale de la 0,5 la 0,3 hectare.

Venitul anual pentru castigurile din activitati agricole va fi determinat numai pe baza normelor anuale de venit, stabilite in Codul Fiscal pentru perioada 1 februarie-31decembrie 2013.

Fata de proiectul de ordonanta, actul normativ aprobat prevede modificari la normele anuale de venit stabilite, respectiv au fost eliminate valorile acestor norme pentru diferite grile de suprafata a terenului cultivat, fiind pastrate valorile maxime ale normelor de venit, pentru toate suprafetele care depasesc plafoanele maxime pentru care agricultorii nu sunt impozitati.

Astfel, daca pentru cereale era stabilita o norma de venit anual de 449 de lei pentru suprafete de 2-50 hectare si de 395 de lei pentru cele care depasesc 50 de hectare, in ordonanta aprobata a fost trecuta norma de venit de 449 de lei pentru toate suprafetele care depasesc 2 hectare.

Normele de venit aprobate sunt de 458 lei pentru plante oleaginoase (peste 2 hectare), 3.488 lei pentru cartofi (peste 2 hectare), 697 lei pentru sfecla de zahar (peste 2 hectare), 1.483 lei pentru hamei (peste 2 hectare fiecare), 4.709 lei pentru pomi (peste 1,5 hectare), 801 lei pentru leguminoase pentru boabe (1,5 hectare fiecare), 1.060 lei - tutun (peste 1 hectar), 4.001 lei - legume in camp (peste 0,5 hectare), 1.385 lei - vita-de-vie (peste 0,5 hectare fiecare), 11.773 - flori si plante ornamentale (peste 0,3 hectare) si 8.033 lei - legume in spatii protejate (peste 0,2 hectare).

Potrivit modificarilor Codului Fiscal aprobate, normele de venit au fost stabililte astfel: pentru vaci si bivolite - 453 lei pentru peste 2 capete; ovine si caprine - 23 lei la 10-50 capete si 65 lei la peste 50 de capete; porci - 56 lei la 6-10 capete si 177 lei la peste 10 capete; albine - 70 lei la 50-100 familii si 98 lei la peste 100 familii; pasari de curte - 3 lei la 100-500 capete si 2 lei la peste 500 capete.

Impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza de Fisc prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activitati agricole, stabilit pe baza normei anuale de venit.

Contribuabilii vor depune declaratia la administratia fiscala pana la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal pentru anul in curs, indiferent daca activitatea se desfasoara individual sau intr-o forma de asociere. In cazul in care activitatea incepe dupa data de 25 mai, declaratia se depune in termen de 15 zile inclusiv de la data la care contribuabilul incepe sa desfasoare activitatea.

Administratiile financiare stabilesc impozitul anual datorat si emit decizia de impunere, iar plata impozitului se efectueaza catre bugetul de stat in doua rate egale, pana la data de 25 septembrie, respectiv 15 decembrie, acest termen fiind modificat fata de 25 noiembrie, cum aparea in proiectul de ordonanta.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat luni ca schimbarea modului de impozitare este o masura simplificata de declarare si de plata a taxelor de catre peste 670.000 de agricultori, care vor deveni contribuabili la fondul national de asigurari de sanatate si vor putea beneficia de servicii de sanatate ca contributori, adaugand ca evaziunea si frauda fiscala vor fi reduse.

La randul sau, presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a afirmat ca din cei 670.000 de agricultori persoane fizice care primesc subventii de la stat, doar 10% sunt platitori de impozite, potrivit datelor furnizate patronatelor de Ministerul Agriculturii.

"Sunt peste 600.000 de agricultori care primeau subventii de la stat, dar nu plateau impozite. Impozitul pe persoane juridice ramane 16%, asta nu se discuta. Persoanele fizice plateau un impozit de 7,5% pe declaratiile de vanzare. Daca eu declaram ca am vandut, pe suma declarata mi se lua impozit. Pe mine nu ma obliga nimeni sa declar cat am vandut, ba ma mai si plangeam ca am adus si bani de acasa. Acum impozitul se va lua pe suprafata, pe care, daca nu o poti lucra sau sa cresteti animalele, o arendezi", a explicat presedintele Romalimenta.
 

Sursa: finantistii.ro

pharaonu75

#110
Citat din: bio din Ianuarie 26, 2013, 11:51:36 AM
Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 25, 2013, 11:31:29 PM
.....

Daca mama si tata sunt cununati, se considera ca fiint toti stupii impreuna si se vor impozita.
Daca fratele si sora locuiesc in aceeasi curte, proprietatea unuia dintre ei, se vor considera ca stupii sunt impreuna, fiind pe aceeasi vatra cu acelasi proprietar (in registrul agricol se inscrie totul pe numele proprietarului terenului) si se vor impozita.

Nu sunt prosti!
Eu daca am domiciliul la bloc imi poate trece stupii la adresa de bloc.>???.. Ca de ani de zile ii treceam pe adresa tatalui ca locuia la casa.
Daca si fratele meu care locuieste la bloc este nevoit sa treaca stupii la adresa tot a tatalui care locuieste la casa ce se intimpla..??>

Ne acumuleaza numarul de familii de albine care au 2 proprietari distincti..??>. si taica'miu plateste impozitul ca sunt stupii declarati pe curtea lui..??

Acum se vede cum guvernantii au bagat la mijloc asociatiile de apicultori. Asociatia iti cere o copie a registrului agricol pentru a-ti da crotaliile. Chiar daca sunt 5 membri cu cate 49 de stupi fiecare, daca au vatra stupinei comuna atunci vor fi trecuti in registrul agricol pe aceeasi suprafata de teren.
In cazul asta fiscul va lua de bun numarul de stupi existent pe aceeasi vatra, deci 245 stupi, solicitand impozitul cuvenit pentru acestia. Culmea este ca il va solicita de la detinatorul de drept al terenului, nu de la cei 5 detinatori ai stupilor.

Solutia ar fi ca terenul sa fie arendat pe bucati de catre cei 5 apicultori, insa asta cere alte cheltuieli, ocazionate de incheierea contractelor de arendare, plus ca cel care da terenul in arenda va trebui sa plateasca impozit la stat pentru sumele obtinute din arenda.

Totusi eu cred ca 560 lei/an pentru 100 de stupi nu este o suma imensa.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

PACO

cum ai calculat de ti a dat doar 560 ?

gheghe

    "Contribuabilii vor depune declaratia la administratia fiscala pana in data de 25 mai inclusiv pentru anul in curs..." Daca pana in 25 mai avem "n"roiuri naturale si tot atatea artificiale si tot atatea nuclee de imperechere ,cum vom proceda cu ele? Roiurile si nucleele iernate la ce categorie intra?Pe cate rame trebuie sa fie o familie ca sa fie considerata ca atare?Mai putem lucra cu familii ajutatoare fara a fi dijmuite si ele,deoarece acestea sunt  doar ajutatoare".Cine...?

dincaadrian2000

OG 8/2013 pentru modificarea si complearea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Ordonanta 8/2013

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 54 din 23 ianuarie 2013
(2) Veniturile definite la art. 71 alin. (1) sunt venituri neimpozabile in limitele stabilite potrivit tabelului urmator:
Produse vegetale                               Suprafata
Cereale                                               pana la 2 ha
Plante oleaginoase                             pana la 2 ha
Cartof                                                  pana la 2 ha
Sfecla de zahar                                   pana la 2 ha
Tutun                                                   pana la 1 ha
Hamei pe rod                                      pana la 2 ha
Legume in camp                                 pana la 0,5 ha
Legume in spatii protejate                   pana la 0,2 ha
Leguminoase pentru boabe                pana la 1,5 ha
Pomi pe rod                                        pana la 1,5 ha
Vie pe rod                                           pana la 0,5 ha         
Flori si plante ornamentale                 pana la 0,5 ha

Animale                                         Nr. de capete/Nr. de familii de albine
Vaci si bivolite                                   pana la 2
Ovine si caprine                                pana la 10
Porci pentru ingrasat                         pana la 6
Albine                                                pana la 50 de familii
Pasari de curte                                  pana la 100
-------------------------------------------------------------
Stabilirea venitului anual din activitati agricole pe baza de norme de venit Art. 73
(1) Venitul dintr-o activitate agricola se stabileste pe baza de norme de venit.
(2) Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafata (ha)/cap de animal/familie de albine.
(3) Normele de venit corespunzatoare veniturilor definite la art. 71 alin. (1) sunt stabilite pentru perioada impozabila din anul fiscal 2013 cuprinsa intre 1 februarie 2013 si pana la sfarsitul anului fiscal, potrivit tabelului urmator:
Produse vegetale       Suprafata destinata productiei  Norma de venit  lei -
                               vegetale/cap de animal/familie
                               de albine

Cereale                        peste 2 ha                       449
Plante oleaginoase             peste 2 ha                       458
Cartof                         peste 2 ha                     3.488
Sfecla de zahar                peste 2 ha                       697
Tutun                          peste 1 ha                     1.060
Hamei pe rod                   peste 2 ha                     1.483
Legume in camp                 peste 0,5 ha                   4.001
Legume in spatii protejate     peste 0,2 ha                   8.033
Leguminoase pentru boabe       peste 1,5 ha                     801
Pomi pe rod                    peste 1,5 ha                   4.709
Vie pe rod                     peste 0,5 ha                   1.385
Flori si plante ornamentale    peste 0,3 ha                  11.773

Animale
Vaci si bivolite               peste 2 capete                   453
Ovine si caprine               10-50 capete                      23
                               peste 50 de capete                65
Porci pentru ingrasat          6-10 capete                       56
                               peste 10 capete                  177
Albine                         50-100 de familii                 70
                               peste 100 de familii              98
Pasari de curte                100-500 de capete                  3
                               peste 500 de capete                2
Acestea sunt ultimile modificari la Codul Fiscal.
Acum sa vedem cum ne poate ajuta ACA sau celelalte asociatii de profil in lupta cu statul, ca pana in acest moment nu au facut nimic. Au luat taxe de la apicultori.

nicubostan

din 19 ian. 2013 posesorii de mopede nu mai pot circula pe drumurile publice fara permis . durerea este ca nici o scoala de soferi nu poate face cursuri pentru obtinerea cat.m pentru ca nu au aparut nici o norma de reglementare . asa si cu impozitarea apiculturii si a agriculturii in general. totul e in ceata si in coada de peste ;cu alte cuvinte interpretabil ;

bucovineanu

Pentru impozitare o sa apara rapid norme metodologice de aplicare a ordonantei.
Apropo de noul cod rutier, am auzit ca pensionarii au  dreptul sa traverseze la culoarea rosie a semaforului.  :smile:

zumzum

Am o nelamurire in legatura cu norma de venit ptr noi.Daca ai 50 de stupi platesti 70 lei pe familie,iar daca ai 100 platesti 98?Daca ai mai multe familii poti produce mai multa miere pe familie decatcu familii mai putine?Ptr mine este ilogic.

pharaonu75

Citat din: PACO din Ianuarie 26, 2013, 08:28:33 PM
cum ai calculat de ti a dat doar 560 ?

Din 100 de familii se impoziteaza doar ce trece peste 50 (pentru ca primele 50 de familii nu se impoziteaza), deci se vor impozita doar restul de 50.

Intre 50 si 100 de familii, cota de venit este de 70 lei/familie.
50x70=3500 lei
impozitul este de 16% (0,16 din suma)
3500x0,16=560 lei impozit.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

zumzum

Asta am cam priceput. CE nu INteleg eu este cota de venit de ce este pina la100 ovaloare si peste alta valoare

marius_vfp

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 26, 2013, 09:16:05 PM

Apropo de noul cod rutier, am auzit ca pensionarii au  dreptul sa traverseze la culoarea rosie a semaforului.  :smile:

da da da ,  astefel guvernul ,adica HOTIIIIIII, sa nu mai aibe cui da fondul alocat pensiilor si sal pape ei sai umple BURTILE . ca si asa sa facut referendumul ala in care era intrebat poporul daca e deacord cu diminuarea senatorilor si deputatilor , si acu  indivizii de doi bani , cum draku so facut ca so imputinat tare ,de nu le mai ajung scaunele prin camera de plen .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva