Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: oroles din Iulie 30, 2014, 02:18:09 PM
Da rugina in el repede. Asta  e "buba" lor. In rest numai de  bine. Am si eu unul aceeasi culoare. ;)

... fugi de aici cu rugina la Maciuciu-coreanu a lu nea Bio.
Oroles ??..ai acelashi model de Matiz ca cel din pozele mele..??

Oroles..??  ...tu de unde ai luat Matizul tau..??

Eu l-am luat de la cineva care abia il adusese din Italia..este Matiz, dar este altfel de Matiz . Difera la foarte multe piese fata de Matizurile facute in Romania .

bio

... de vreo saptamina incoace nea' Bio munceste de ii sar capacele ... dar munceste cu spor.

http://youtu.be/znCffGJCi2g

pharaonu75

Nelutule, esti un exemplu demn de urmat pentru multi... mai ales pentru apicultorii invatati sa extraga...fonduri europene!
Sa vada si ei ce inseamna apicultura, cum se munceste si ce rezultate se pot obtine daca ai vointa si nu iti este frica de munca!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

oroles

Citat din: bio din August 07, 2014, 09:53:19 PM
Citat din: oroles din Iulie 30, 2014, 02:18:09 PM
Da rugina in el repede. Asta  e "buba" lor. In rest numai de  bine. Am si eu unul aceeasi culoare. ;)

... fugi de aici cu rugina la Maciuciu-coreanu a lu nea Bio.
Oroles ??..ai acelashi model de Matiz ca cel din pozele mele..??

Oroles..??  ...tu de unde ai luat Matizul tau..??

Eu l-am luat de la cineva care abia il adusese din Italia..este Matiz, dar este altfel de Matiz . Difera la foarte multe piese fata de Matizurile facute in Romania .
L-am luat de la mostenitorii unei cunostinte. De cand a murit proprietarul statuse numai in garaj, cca 1 an. Avea putini km si asta m-a bucurat - sub 40 000. L-am luat ca masina a doua sau ca Winterwagen cum zice neamtul (masina de iarna). Mai am un Renault Clio 3 luat de nou dar nu pot spune ca sunt multumit, mai ales de preturi. Dupa ce a iesit din garantie s-a stricat GMV-ul (ventilatorul de pe radiator) si a costat 1800 RON. La un an s-a mai stricat si blocul de lumini. Trebuia sa actionez invers semnalizatorul (stanga ca sa indice dreapta). Fratele meu care e inginer auto l-a desfacut si a gasit un fir care din fabrica nu era asezat cum trebuie si s-a rupt. A incercat sa il lipeasca, dar nu a mai mers decat 2 saptamani. A costa si ala 500 de ron. Acum schimb ulei, filtru ulei, filtru de aer, filtru de habitacul, curea distributie, pompa de apa, rola intinzatoare ma duce in 900 de lei, fara manopera. In schimb consumul e bun. Am facut cu 3,9 (1.2 benzina 4 pistoane) Bacau - Bucuresti si retur. Am verificat dupa calculator si metoda plin-replin si tot atat mi-a dat. La drum de munte ia cam 6.5. Mentiune: Consumul asta il obtin daca nu conduce sotia, altfel e mai mult. ;)

La Matiz trebuie sa ii mai dau o spoiala ca a mai aparut mici pete de rugina cat unghia si nu imi place sa umblu cu el asa. Am un prieten cu o vopsitorie auto. Al meu nu e modelul strain. Motorul tau e de 1L? Al meu e de 796 cmc. Stiu ca farurile fata si bordul difera un pic. E adevarat ca piese se gasesc mai greu, dar daca ai nevoie de o piesa am un furnizor pe care il cunosc de la fratele meu si aduce piese si pentru asa ceva.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Am vazut acum filmuletul si bordul e identic. Panoul lateral la portiera e tot din plastic la tine, la mine e din fier. Grila radiatorului iarasi e diferita si ornamentele laterale de plastic.

Oricum e cea mai buna masina cu motor de sub 800. Cu Clio raman iarna impotmolit pe strada inzapezita din cauza controlului tractiunii si an antidemarajului care nu ii da voie sa patineze. Cu Matizul rade tot cartierul de mine cum merg iarna prin zapada, dar ajung unde vreau. Am trecut si pe langa Volkswagenuri impotmolite si nu le venea a crede. Faceau cruce cand vedea cum merge un Matiz, avand in vedere ca avea si ampatament mic. :D
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bio

Sal, Oroles...

... imi place consumul de la Renault Clio 3, dar din pacate Renault este scump la piese.

Legat de Matiz.. am ceva probleme legat de piese ca modelul meu  difera mult in special la elementele de caroserie plus alte piese.
Am fost nevoit sa schimb rezervorul si la Matizul meu este rezervor din tabla si are alta forma fata de modelele de Matiz fabricate in Romania... am fost nevoit sa schimb toba spate si tot asa este mult diferita fata de Matizul made in RO..

Acum vreo 3 ani,  un ciine i-si facea nevoile pe roata masinii mele.. am luat o piatra si cind am aruncat dupa ciine mi-am spart semnalizarea fata dreapta.... =))--sa vezi cit am cautat lampa de semnalizare ca este tot ceva diferit fata de Matiz made in Ro...

bio

...la Matiz l-am dus la un mecanic de cartier si mi l-a inaltat cu vreo 10-12 cm..si de atunci este mult mai "capabil" in a aborda drumurile de balta..

Mai vb diseara ca fug la albine acum...ca mai am de munca citeva zile..

pad3

frumos filmuletul cu extractia. mai ales cand vezi atatea rame pline. nu-i bai, o sa am si eu candva.......?? ce voiam sa intreb: ce faci cu atata descapaceala? eu consum timpi enormi, cu furculita si dau cu migala sa nu stric celule, sa nu pierd miere in descapaceala. doar sotia consuma descapaceala dar nu face fatza :)). acum revin: ce faci ca descapaceala? ca ai gramada nenea bio
felicitari pt exemplul bun care esti pt noi incepatorii (sau pinguini cum spunea un retard pe-aici pe forum)  :bravo:
somnul ratiunii naste monstri

ciucur

Citat din: bio din Iulie 28, 2014, 10:57:42 PM
Cradle, uite cit poate cara Maciuciu coreanu... =))... 600 kg de zahar pudra carate intr-o singura cursa de la Constanta pina la Fetesti.

Domnule Bio,

Despre apicultura, felicitari!

Despre 600 kg in Matiz de la Constanta la Fetesti, sa va ganditi mai bine data viitoare. Si la ceilalti participanti in trafic. Nu vreau sa imi imaginez cum opriti masina in caz de urgenta.
Masina mea are frane cu discuri pe toate rotile si conform legii nu o pot incarca mai mult de 500 kg.
Matizul....
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

pharaonu75

La 600 kg incarcatura, cu ce viteza crezi ca poate merge???? =)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

600 kg, plus Neluțu... saracu` Măciuciu!!!  =))

bio

Citat din: pad3 din August 08, 2014, 11:58:56 AM
frumos filmuletul cu extractia. mai ales cand vezi atatea rame pline. nu-i bai, o sa am si eu candva.......?? ce voiam sa intreb: ce faci cu atata descapaceala? eu consum timpi enormi, cu furculita si dau cu migala sa nu stric celule, sa nu pierd miere in descapaceala. doar sotia consuma descapaceala dar nu face fatza :)). acum revin: ce faci ca descapaceala? ca ai gramada nenea bio
felicitari pt exemplul bun care esti pt noi incepatorii (sau pinguini cum spunea un retard pe-aici pe forum)  :bravo:

...acum ceva ani in urma, descapaceala o adsunam  si o vindeam unde gaseam un pret bunicel.

de vreo 3-4 ani incoace pretul obtinut pe descapaceala mi se parea micutz deoarece  am inceput sa fac luminari din ceara de albine si pretul luat pe ceara-luminari + miere mi se parea mai mare decit banii obtinuti pe descapaceala .

Daca as gasii un pret bun pe desacapaceala as da descapaceala la gramada ca inca mai am multa descapaceala care nu am pus-o inca la scurs .

bio

Citat din: ciucur din August 08, 2014, 02:58:59 PM
Citat din: bio din Iulie 28, 2014, 10:57:42 PM
Cradle, uite cit poate cara Maciuciu coreanu... =))... 600 kg de zahar pudra carate intr-o singura cursa de la Constanta pina la Fetesti.

Domnule Bio,

Despre apicultura, felicitari!

Despre 600 kg in Matiz de la Constanta la Fetesti, sa va ganditi mai bine data viitoare. Si la ceilalti participanti in trafic. Nu vreau sa imi imaginez cum opriti masina in caz de urgenta.
Masina mea are frane cu discuri pe toate rotile si conform legii nu o pot incarca mai mult de 500 kg.
Matizul....

Sal Ciucur...
... doar 500 de kg poti incarca pe masina ta..??..Sa inteleg ca umblii cu Trabant-ul bunicului..??.. =))

Acum sa las gluma deoparte si sper ca nu te superi dl-e Ciucur.

M-am cam grabit cu 600 de kg numai marfa, plus sofer am sarit de 700 Kg... dar ce nu face omul cind este in criza de timp si9 este nevoit sa gaseasca solutii de moment.
..

bio

Citat din: pharaonu75 din August 08, 2014, 08:52:44 PM
La 600 kg incarcatura, cu ce viteza crezi ca poate merge???? =)) =)) =))

... nu-mi m-ai aduc aminte exact... dar nu cred ca am sarit de 60-70 poate aproape 80 de Km la ora pe autostrada .

bio

Citat din: romikele din August 08, 2014, 09:33:29 PM
600 kg, plus Neluțu... saracu` Măciuciu!!!  =))

..plus Nelutu = putin peste 700 de Kg .

Daca era in zilele astea era putin sub 700 de Kg ca Nelutu face "aerobic" de ii sar capacele ... =))..... si a slabit binisor vara asta...