Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: Stefan Madalin din Iulie 11, 2014, 09:53:50 PM
Ce frumos merge treaba cand esti stapan pe tine   ! : sampanie:

... trebuie sa fiu bine organizat pentru a avea randament si siguranta la ceea ce fac.
Inainte de a deschide o familie trebuie sa am linga mine tot ce imi trebuie .
..poate si servicul avut inainte de apicultura m-a format ca bun organizator .
Am vazut destule filmulete pe net cu apicultori pirliti care deschid stupul si apoi striga la ce ajutoare au pe acolo sa ii adica ca nu are,  ba dalta,..ba afumator... =))

bio

Acum ceva zile s-a cam terminat cu floarea-soarelui ...

bio

...si incepem pregatirile pentru extractie.
datorita modelului de stup folosit am posibilitate sa fac extractia doar cind mierea este pe deplin maturata.
Nu am stupi de 18-19-20 rame, ca sa fiu nevoit sa extrag in plin cules .
Pe cuibul de 11 rame la 50% din efectiv pot adauga 4 magazii de 1/2 ..iar la restul de 50% pot adauga doar 3 magazii..

Culesul la floare a fost ...mai bun decit cel de anul trecut.

Intii instalez igonitoarele....

bio

Cum culesul cazuse am fost nevoit ca sa imi duc "laboratorul de extractie" la ~ 3 Km de orice albina si magaziile le caram cu masina stuparului... ca sa le pot extrage fara a fi stresat de albine .

In perioadele cu un cules slab sau inexistent timpul de asteptare de la montarea izgonittorului pina la adunarea magaziilor trece de 48 ore .. si asa nu este nici o graba ca alt cules serios nu prea mai vedem pina la anul..

Mihai Sergiu

mama lui de matiz trebuie sa il pui pe foi de arc:)
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

bio

...este o masina care se potriveste pe tipul de apicultura care il practica.
..este destul de economica la consum,  o am pe GPL de cum am cump[arato.
.. la ~ 100 000 Km facuti in conditii de drum de pamint i-am schimbat pivoti, capete de bara si bascule. Acum am iar 40 000 Km si cred ca peste 20-30 000 de km o sa ii schimb iar bucsharia...

Eu ce masini am avut am cam tras pe ele...  o Dacia care am avuto acum vreo 10-12 ani in urma sa rupt in doua incarcata cu bidoane cu miere-- lucru romanesc in plm..

Cradle, uite cit poate cara Maciuciu coreanu... =))... 600 kg de zahar pudra carate intr-o singura cursa de la Constanta pina la Fetesti.

Mihai Sergiu

cate rame cu puiet ati avut in corpul cu 11 rame?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

sandupop

Citat din: bio din Iulie 28, 2014, 10:57:42 PM
.... uite cit poate cara Maciuciu coreanu... =))... 600 kg de zahar pudra carate intr-o singura cursa de la Constanta pina la Fetesti.
Bio , tu nu ești normal... :uimit: :uimit: dacă te vad coreeni ce faci cu masina creată de ei....ori te bat...ori te premiază :yes: :yes:....numai așa ajunge omul vedetă.. =)) =))
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

bio

Citat din: Cradle din Iulie 28, 2014, 11:02:55 PM
cate rame cu puiet ati avut in corpul cu 11 rame?

Puiet este  mai bine decit anul trecut... din ce imi aduc eu aminte.

Cind am pus izgonitoarele am luat si 2 rame marginashe de la "cuib" ca erau fuul cu miere si albinele nu stiu ce sa faca cu mierea.. =))..ele halesc sirop ca este mai ieftin si mai dulce.
Scazind cele 2 marginashe luate la extras si rama hranitor care este si claditoarea ar ramine un 7-8 rame pe care aveam puiet in cuib. Din cele 7-8 ram,e pe care era puiet cred ca 3-4 din ele aveau puiet chiar 90% din suprafata fagurelui iar restul de rame in proportii mai mici, dar nu mai mi8ci de 50 % .

Imediat cum am adunat magazxiile pentru  extras am si8 dat prima tura de sirop ca in cuib le-a ramas putina miere si sa nu intre familia in regres.

bio

Citat din: sandupop din Iulie 29, 2014, 03:38:56 PM
....
Bio , tu nu ești normal... :uimit: :uimit: dacă te vad coreeni ce faci cu masina creată de ei....ori te bat...ori te premiază :yes: :yes:....numai așa ajunge omul vedetă.. =)) =))

Sal, Sandu...

..trag pe Maciuciu coreanu cit merge .... si al naibii merge .
In 140 000 de km cu el am carat dupa un calcul sumar peste 50 tone de miere si polen ..plus alte 15-20 tone de zahar , apa, sirop si pasta pentru hrana albinelor.. si nu a fost nevoie sa schimb nici un telescop sau arc.

Apropoo de apa carata la albine. Anul acesta m-am prostit oleaca si mi-am facut ceva gradina la ferma si timp de vreo luna am carat zi de zi cite 6-7 bidoane de 25 litri cu apa sa ud ce am plantat ... dar mi-a trecut cu gradina si mai car apa doar pentru a uda pomii plantati ca este o seceta crunta in zona fermei unde am baza.

bio

Seceta din zona fermei ... s-a uscat cam tot..:(

bio

..am noroc ca au fost ceva ploi in alte zone mai departate de ferma si am imprastiat pavilioanele unde a plouat.

sandupop

In orice caz, sa stii ca, buna mașina ai nimerit,...la asta trebuie sa-i faci înmormântare cu 10 preoți cand se.... " duce" ,....ca merită  ^:)^ ^:)^ ^:)^ :hi: :hi: :hi:...
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

dodo79

Citat din: sandupop din Iulie 29, 2014, 03:38:56 PM
Citat din: bio din Iulie 28, 2014, 10:57:42 PM
.... uite cit poate cara Maciuciu coreanu... =))... 600 kg de zahar pudra carate intr-o singura cursa de la Constanta pina la Fetesti.
masina trebuie folosita la potential maxim.doar de aia e cumparata,nu ca sa o tina ca bibelou. :)
Citat din: sandupop din Iulie 30, 2014, 11:08:47 AM
In orice caz, sa stii ca, buna mașina ai nimerit,...la asta trebuie sa-i faci înmormântare cu 10 preoți cand se.... " duce" ,....ca merită  ^:)^ ^:)^ ^:)^ :hi: :hi: :hi:...
cu zece preoti platiti  poti cumpara un alt Maciuciu  :hi:

oroles

Da rugina in el repede. Asta  e "buba" lor. In rest numai de  bine. Am si eu unul aceeasi culoare. ;)
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani