Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

..din ce am vorbit acum ceva timp pe Skype cu el imi iesea la ce calcul facusem atunci ceva la 0,2 Ron pe kg de zahar.

Mi-a trimis pe email ce v-am postat ... si il caut sa vad exact pretul cu tot cu ce TVA ar avea aia.......sa vad daca poate achizitiona ca imi spunea  ca nemtii ar fi destul de stricti cuy substantele chimice...sa vad cum il fac sa ajunga in RO..

Ma cam doare mintea ca este vorba de 25 Kg substanta...   ..si nu consum singur atita substanta prea repede  si ar avea termen de valabilitate parca 2 ani pastrat la temperatura de sub 10 grade celsius.

Pun  sa aflu tot ce ma framinta si daca nu apar probleme ..... iau un bidon, chit ca ar costa cit Matizul meu..:))

balasbebe

Deocamdata sarea de lamaie este testata, si destul  de usor de dozat. Am vazut ca trebuie 100-180 de gr. la  100 de kile de zahar. La sirop, dar de fapt la kilu de zahar merg pana in gram/kil.

oroles

Am vazut si eu ultimul film al lui Bio! Felicitari! Ai niste pavilioane superbe.
Un mic sfat... Pune mana si slabeste ca resppiri cam greu la urcatul in pavilion :P
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Sorcyo

Ce faci cu invertirea enzimatica poti face si cu invertirea acidica. De fapt tocmai am aflat ca invertirea zaharului se poate face si fara catalizatot (enzima sau acid) dar este foarte ineficienta. Si ca sa faci invertire completa iti trebuie atat reactivi foarte puri cat si materie prima foarte pura. Adica zahar nerafinat si mai ales nealbit. Asa ca din punct de vedere al costurilor acidul citric si acidul ascorbic au randament mai bun.
Acid citric monohidrat am gasit cu 11,80 ron pe kilogram.
http://www.wts-online.ro/magazin/acid-citric-1-kg-p-595.html
La 1 gram per kilogram invertesc o tona de zahar sau  0,0118 lei pe kg de zahar costul reactivului si in ambele cazuri rezultatul e similar. Din ce am mai citit si eu invertirea se face in principal pentru a nu recristaliza siropul pt ca atunci il arunca pe urdinis. Atata timp cat este in solutie il ia. Iar ca sa reduca uzura creata de zaharoza ar trebui invertit complet. Lucru asta este nerealizabil indiferent de metoda , in afara cazului in care se face uz de un filtru de osmoza care separa moleculele mari de zaharoza de cele mici de glucoza si fructoza.....deci daca nu esti fabrica chimica nu are rost si costurile se justifica.
Parerea mea
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

dan sebastian

Un mic sfat... Pune mana si slabeste ca resppiri cam greu la urcatul in pavilion :P
[/quote] E normal ca dupa lupta cu porcul de craciun si sarbatorile care la noi sunt de la sf Nicolae 6 sept pana de sf Ion pe 7 ianuarie, pui ceva. Insa acum da caldura si cand intrii in ei dimineata si termini seara de uiti sa si mananci, le dai jos imediat. Si eu sunt la 95 kg acum, insa ma simt in forma maxima. 5 - 10 kg le dai jos imediat, de munca, nu de cure de slabire.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

sorinma

La mine sf Nicolae e in 6 decembrie :hi:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

crisian-nicolae

dan sebastian

Corect, 6 dec. Se pare ca nu s-au terminat sarbatorile inca...
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

bio

Citat din: oroles din Martie 13, 2014, 11:17:12 AM
Am vazut si eu ultimul film al lui Bio!....

..:)...ai dreptate .
Incerc sa imi mentin o greutate sub 100 Kg ..... dar nu prea reusesc.

Am si viata frumoasa la ferma ... ba o saramura ... ba o ciorba de peste ... mai trag si vinatorii iarna la ferma, imi place viata care o am .

fiug1970

Citat din: bio din Martie 14, 2014, 08:43:52 PM
Citat din: oroles din Martie 13, 2014, 11:17:12 AM
Am vazut si eu ultimul film al lui Bio!....

..:)...ai dreptate .
Incerc sa imi mentin o greutate sub 100 Kg ..... dar nu prea reusesc.

Am si viata frumoasa la ferma ... ba o saramura ... ba o ciorba de peste ... mai trag si vinatorii iarna la ferma, imi place viata care o am .
asta/i viata!cu asta ramai...!!!din viata asta ramanem cu ce bagam in gura si cu ce tragem pe .......restul sant tonterii

bio

Azi cind am traversat cu bacul bratul Borcea am vazut citeva lebede .
....iarna sunt destule lebede dar nicodata nu am vazut lebede pe vreme buna.
Poate erau in trecere ion zona  .... si au facut un popas pentru odihna.

ionel07196555

dan sebastian

Daca tot ai trecut Dunarea mai pune un film sau 2 din ceea ce faci prin pavilioane. Mai dai idei si altora. Multumesc !

bio

...
Citat din: dan sebastian din Martie 25, 2014, 07:37:32 AM
Daca tot ai trecut Dunarea mai pune un film sau 2 din ceea ce faci prin pavilioane. Mai dai idei si altora. Multumesc !

Ok, ok.. 

https://www.youtube.com/watch?v=Nqo58vmWPhQ

http://youtu.be/Nqo58vmWPhQ