Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

RazvanTi

#510
Nelutule ia-ti tata un hovercraft si ai rezolvat toate problemele... inclusiv cu traversarea dunarii :D
iote:
https://www.youtube.com/watch?v=9sWVRLUPxHQ
problema e ce naiba faci daca ai "engine failure" in mijlocul dunarii :P
na si scoruri :
http://www.hovercraft.com/content/index.php?main_page=index&cPath=180
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

mph

azi am aflat ca un coleg de-al meu isi vinde masina de teren care dupa parerea mea este o optiune interesanta

http://www.autovit.ro/show?id=C28357813

Daca in seara asta primesc pozele cu mitsubishi ti le trimit si pe acelea

mape 48-petru manea

Bio,
Te-ai gandit sa-ti cumperi un cal ?

cipriene

Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

mph

Cred ca cel mai bine i-ar prinde o camila dar dupa aceea trebuie neaparat si turban

bio

Salutare baieti...:)

Citat din: mph din Martie 10, 2014, 09:37:15 PM
azi am aflat ca un coleg de-al meu isi vinde masina de teren care dupa parerea mea este o optiune interesanta

http://www.autovit.ro/show?id=C28357813

Daca in seara asta primesc pozele cu mitsubishi ti le trimit si pe acelea

Mph, daca mi-as lua asa ceva nu as mai ajunge la albine,..:)... as ajunge mai repede pe plaja la Mamaia sau Eforie.. :nudie:
... Am cochetat si cu gindul de a-mi lua un FREELANDER dar daca este benzina as lua ceva dupa 2004,... ca modelele dupa 2004 la benzinare FREELANDER a gasit rezolvare sa nu li se mai arda garnitura de chiuloasa mai repede decit ai face un schimbul de ulei.
..sau un Freelander motorizare diesel sa fie dupa 2002 dupa ce au inceput sa echipeze masinile cu motoare BMW.

Citat din: mape 48-petru manea din Martie 11, 2014, 08:33:23 AM
Bio,
Te-ai gandit sa-ti cumperi un cal ?

N-ar fi asa rau un cal... dar al naibii cal vrea de mincare zilnic si de 2-3 ori pe zi .
Asa cind ploua am si eu "liber"...




bio


bio

Citat din: mph din Martie 11, 2014, 09:26:28 PM
Cred ca cel mai bine i-ar prinde o camila dar dupa aceea trebuie neaparat si turban

Am un amic care acum ani in urma a lucrat prin Irak... si odata a avut ocazia sa se urce pe o camila .
Ia spus stapinul la camila ceva si a rupt-o camila la fuga cu amicul meu calare pe ea si cum stapinul camilei ramasese pe loc, amicul meu  nu stia cum sa o faca sa se opreasca, ca a naibii camila nu se calareste precum calul ...:)..nu are aceleashi comenzi ...
..iar amicul meu a terminat plimbarea calare pe  camila cu  o cazatura de care i-si aduce aminte si acum dupa multi ani... .

sandupop

Cel mai ieftin iesi daca iti cumperi ....2 tigai Dry cooker si le transformi in galosi :rotfl: =)) =)) ... le lauda, la reclame, ca nu se lipeste nimic de ele....... =))
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

stefanescu

Nu se mai cheama tigai Dry cooker ci tigai Ciur cooker
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

sandupop

Nu trageti!! ...Sunt incepator.

dan sebastian

www.mobile.de sau incearca pe la noi. la 699 pana in 1000 euro iti iei un 4 x 4 care sa ti faca deplasarea placuta.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bio

Citat din: sandupop din Martie 12, 2014, 02:00:10 PM
Cel mai ieftin iesi daca iti cumperi ....2 tigai Dry cooker si le transformi in galosi :rotfl: =)) =)) ... le lauda, la reclame, ca nu se lipeste nimic de ele....... =))

.... :bravo:..da ar fi bune daca nu se lipeste nik de ele..:))

Citat din: dan sebastian din Martie 12, 2014, 09:45:42 PM
www.mobile.de sau incearca pe la noi. la 699 pana in 1000 euro iti iei un 4 x 4 care sa ti faca deplasarea placuta.

....mi-am aruncat ochii cam peste tot. Am citit si despre fiecare marca si model ce ar putea face pe diferite formuri auto.
Iii dau inainte ...

bio

las masinile..

.....si trec la lucruri mai de actualitate.

Mi-a gasit un fost coleg care lucreaza la o firma in Germania acest produs .

Fisa tehnica produs – 

INVERTASSE

Invertaza pentru industria de cofetarie si dulciuri

De obicei INVERTASSE este utilizat pentru producerea de ciocolată moale sau

de tip fondant pentru praline umplute , sau alte produse de patiserie umpluturi, mase.

Produsul corespunde caietului de sarcini al unui produs alimentar, enzimă calitate, conform

recomandarilor date de FAO / OMS și de FCC.

APLICATII SI PROPRIETATI:

Zaharul utilizat, fie sub forma de solutie fie sub forma de pasta, la fabricarea produselor

dulciurilor are tendinta de a cristaliza in timpul depozitarii. Acest inconvenient nedorit este

evitat prin hidroliza enzaimatica cu INVERTASSE. In situatia in care INVERTASSE este

folosit intr-un amestec fondant, hidroliza porneste incet si necesita o perioada de timp pentru a

ajunge la finalizare. Aceasta intarziere permite masei de fondant sa fie turnat in tavi cand este

inca suficient de rigid pentru a rezista procesului de glazurare a ciocolatei. In timpul depozitarii

ulterioare la temperatura camerei miezul masei de fondant va deveni treptat moale sau lichid,

pentru ca fructoza rezultata in procesul de hidroloza inhiba cristalizarea. De asemenea, in

productia de martipan, INVERTASSE se adauga in masa de migdale/zaharoza si astfel se va evita

senzatia de nisip in gura, in timpul depozitarii.

Dozele mai mari vor reduce timpul de reactie. pH-ul optim este de 4,0-5,0 iar pentru tot procesul

de lucru poate varia intre 3,5 si 5,5. Temperatura optima de lucru este de 50-60°C. Temperaturi

peste 65°C inactiveaza rapid INVERTASSE. INVERTASSE ar trebui adaugata

numai dupa racirea masei de fondant sub 60°C.

APLICATIE – FONDANT

Pentru a obtine efectul optim sau pentru a determina doza optima, trebuiesc respectate

1. Cu cat pH-ul fondantului ce trebuie tratat va coincide cu pH-ul optim de lucru al

INVERTASSE dozajul va fi mai mic.

2. INVERTASSE are temperatura optima de lucru 60°C, actiunea sa insa va continua pe tot

parcursul depozitarii la temperatura camerei.

3. La fel ca orice alta enzima, INVERTASSE are nevoie pentru actiunea activitatii sale

enzimatice de apa. Este necesar, pentru procesul de hidroliza, adaugarea unei

cantitati de apa (aprox. 5% fata de zahar).

4. Este important ca INVERTASSE sa fie unform amestecata cu zaharul continut

de masa de fondant. Acest lucru se realizeaza cel mai bine prin obtinerea unui premix

de 1-2% din fondant cu INVERTASSE si apoi distribuirea acestuia in intreaga

5. INVERTASSE nu ar trebui sa fie utilizat in cazul in care masa de fondant

contine mai mult de 20% etanol

6. INVERTASSE 100 poate fi utilizat pentru producerea de prajituri, torture, deserturi

si premixuri pentru tort, adica in acele cazuri in care principal problema este de

senzatia de nisip in gura. In toate aceste cazuri INVERTASSE trebuie sa aiba

sufficient timp si temperature adecvata pentru a actiona pentru a actiona asupra

zaharului. Proprietatile de curgere ale fondantului si a umpluturii pentru bomboane

este determinat in mare masura de catre raportul faza solida/faza lichida. Cu cat acest

raport va fi mai mare, sistemul va fi mai rigid si mai vascos.

Folosind INVERTASSE acest raport se schimba, zaharoza solubila este invertita

si prin aceasta se realizeaza aducerea zaharului cristalin in solutie.

Daca INVERTASSE este adaugat in masa de fondant, acesta va devein mai

moale in timpul depozitarii. Viteza de inmuiere este influientata de dozajul INVERTASSE

DOZAJUL IN INDUSTRIA COFETARIEI:

Dozajul pentru 100 kg masa fondant sau martipan este dat mai jos:

INVERTASSE: 100 – 180 g

Dozajul optim poate fi determinat cel mai bine prin teste.

In general INVERTASSE este produsul preferat in industria cofetariei si a dulciurilor.

INFORMATII ADITIONALE:

INVERTASSE are o culoare usor galbuie – aproape ca solutia de apa limpede.



Intentionez sa cumpar ... sa incerc si apoi sa si verific analizind chimic randamentul substantei .
Numai ca stau in dubiu naibii ca nu vind aia decit la bidon de 25 litrii ...si este cam scump naibii ...

..


dan sebastian

E exact ce trebuie pt invertirea zaharului, Ceva gen E1103 dar mai bun,. La ce pret e?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.