Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

captain bee

...mi--am inchipuit ca ai facut rost de usa de pe undeva...arata foarte bine, ca de altfel si interiorul...aici ramele sunt tratate deja impotriva gaselnitei ????....

bio

..la sortarea ramelor apare o categorie RAME DE REFORMA.

Ramele negre care au celula buna nu le reformez....le tund si le bag in magazia de rame iar la primavara le dau la cladit albinelor.

Rama "neagra cu celula buna"

bio

Rama neagra cu celula buna tunsa..:))

bio

.,.obtin in jur de 60-80 grame ceara de la o "rama tunsa"...

..am avantaj ca rama respectiva nu o reformez total. Nu m-ai pierd timp sa fac alta rama, sa o insirmez, sa montez alt fagure... o bag asa tunsa in familie si albinele curata fundurile de celula de camashuiala veche si cladesc alt fagure nou.

captain bee

.....rama neagra cu celula buna, pare a fi rama de cuib care n-a avut miere decat in cat !!!...sau aupus albinele mierea direct in borcan????

bio

Citat din: captain bee din Noiembrie 16, 2013, 08:31:27 PM
...mi--am inchipuit ca ai facut rost de usa de pe undeva...arata foarte bine, ca de altfel si interiorul...aici ramele sunt tratate deja impotriva gaselnitei ????....

....le dau cu formaldehida 37% si dispare  si boala de maimuta verde. ..

Camera este situata pe partea dinspre nord a unei cladiri betonate......este o camera foarte rece si gaselnita nu apuca sa se dezvolte.....
.Daca vad ca apar semne de gaselnita le trag un sulf in nas si am rezolvat-o pe anul respectiv.

tassevasi

Domnule ,toate  felicitarile pt ceia ce faci !!!
Parerea  mea  ca nu mai este  altcineva pe  forumul acesta  (declarart)  sa-si  cistige  existenta  numai din  apicultura  si principala  ocupatie  sa fie  exclusiva.
    :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: =D> =D> =D> =D> =D>

captain bee

...doar tu puteai sa inventazi  TUNSUL RAMELOR. ....cu ce le tunzi...trebui sa fie vreun laser militar probabil sau unul evreiesc pentru taiat diamante.....?

bucovineanu

A uitat sa zica faptul ca are si pensie.  :smile:

bio

Citat din: captain bee din Noiembrie 16, 2013, 08:44:53 PM
.....rama neagra cu celula buna, pare a fi rama de cuib care n-a avut miere decat in cat !!!...sau aupus albinele mierea direct in borcan????

Cam toate familiile  imi baga mierea in cat...... si jos, in cuib am 95 % puiet.

Sunt matci "maidaneze" ... "atent selectionate"... =))

bio

Citat din: captain bee din Noiembrie 16, 2013, 08:48:28 PM
...doar tu puteai sa inventazi  TUNSUL RAMELOR. ....cu ce le tunzi...trebui sa fie vreun laser militar probabil sau unul evreiesc pentru taiat diamante.....?

Am ani cind am foame de ceara, fac luminari... :P......si sunt nevoit sa tund toate ramele, indiferent de culoare, toate ramele care le am in magazia de rame...le tund ca pe oi.. =))..in fiecare an.

..iar primavara largesc cuiburile doar cu rame care trebuiesc cladite.

captain bee

...o idee buna, care se materializeaza si intr-un start bun primavara ......fata de o rama noua asta e lucrata jumatate deja, BRAVO!!!

bio

..ramele le tund cu ajutorul cutitului de descapacit.

...

captain bee

Citat din: bio din Noiembrie 16, 2013, 09:06:33 PM
..ramele le tund cu ajutorul cutitului de descapacit.

...
..CUTIT SIMPLU ???? ...cred ca e vorba si de putina indemanare sau antrenament ... eu cred ca din trei rame la doua le faceam "buzunare"....o sa incerc si eu sa tund una de proba!!!
toate cel bune si spor la treaba !! Sanatate maxima !

bio

Am mai multe cutite de descapacit si doar unul merge bine... restul nu prea merg sau poate mi-am format mina numai pe cutitul care merge... naiba stie .