Razvan HD

Creat de Razvan HD, Ianuarie 07, 2013, 01:11:44 AM

« precedentul - următorul »

Razvan HD

Buna seara !
Sa pun si eu poze cu ce ma delectez iarna aceasta !
Aceasta este de la bunicul meu !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."

Razvan HD

Aceasta din pacate asa am primit-o cu coperta mazgalita , dar eu sunt pe princiupiul ca , continutul conteaza ! :wink:

:hi: :hi:
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."

Razvan HD

Sper ca sa fie o zi calduroasa, sa fie si la mine zobor de curatire , ca nu am avut pana acum ..... :sad:

Razvan HD

Astazi a fost soare si au fost 12 grade , dar din pacate albinele nu au iesit deoarece nu bate soarele pe stupi din cauza a catorva puieti de salcam din varful dealului , maine merg sa ii tai jos.
Acum intrebarea mea este : in caz ca nici dupa ce ii tai nu va bate soarele are ceva daca ii mut cu foarte multa finete si foarte multa grija 30 de metri mai incolo , ca acolo bate soarele tare .Pentru ca nu am mai avut zbor de curatie de mult si le-am pus turta la inceputul lunii.
Astept sfaturi de la cei cu experienta !
:thanks:

dorindafi

mai colegu , decat sa tai salcamul mai bine incearca sa mutzi dealul  =))

au fost 12 grade zici , dar au fost afara nu in stup . atunci cum vrei sa ieshe albina?
daca vrei sa-i mutzi fao shi nu-i nevoie de atita finetze atita timp cit temperatura e cu mult peste zero grade  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

bucovineanu

Citat din: Razvan HD din Ianuarie 24, 2013, 07:42:20 PM
Astazi a fost soare si au fost 12 grade , dar din pacate albinele nu au iesit deoarece nu bate soarele pe stupi din cauza a catorva puieti de salcam din varful dealului , maine merg sa ii tai jos.
Acum intrebarea mea este : in caz ca nici dupa ce ii tai nu va bate soarele are ceva daca ii mut cu foarte multa finete si foarte multa grija 30 de metri mai incolo , ca acolo bate soarele tare .Pentru ca nu am mai avut zbor de curatie de mult si le-am pus turta la inceputul lunii.
Astept sfaturi de la cei cu experienta !
:thanks:
Eu zic sa-i lasi in pace. Mutarea le provoaca stres si vor mai infuleca o portie de miere. Cand afara e suficient de cald, vor iesi indiferent ca bate sau nu soarele in urdinise.

Razvan HD

Nu vreau neaparat sa le mut dar nu au avut zbor de curatire din Decembrie si mie sa nu aiba diaree, cum le-am pus si turte la inceputul lunii.

Razvan HD

Citat din: dorindafi din Ianuarie 24, 2013, 08:27:04 PM
mai colegu , decat sa tai salcamul mai bine incearca sa mutzi dealul  =))

=)) =))

bucovineanu

La mine nu au zburat din noiembrie si nu cred ca vor zbura pana in martie, dar stau linistit.

stefan1

Razvane, cum a spus Bucovineanul, lasa stupii acolo si si salcamii in varful dealului! Acum soarele urca pe cer mai mult din zi in zi si, probabil, va ajunge curand si la stupii tai. Si la mine din pacate este umbra acum in stupina, dar eu nu am unde sa-i mut mai la soare. Zic sa nu-i muti si pentru ca un numar de albine tot trebuie ca au iesit in aceste zile si pe alea e posibil sa le pierzi daca urmatorul zbor este in curand. Chiar si mutati din toamna, unele albine tot se duc la locul vechi si unele se pierd. Daca consideri ca locul unde ai amplasat stupii nu e prea bun, poti ca urmatoarele familii pe care le infiintezi  :razz: sa le pui unde crezi ca e mai bine si familiile de la vechiul amplasament sa le muti doar dupa un eventual pastoral sau, daca nu, in toamna dupa ce nu mai au loc zboruri.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

niculita

Felicitari...MUlta perseverenta si vei ajunge departe.Iernare usoara si multa miere in vara... :bravo: :bravo: :bravo: :bzz: :bzz: :bzz:

Razvan HD

Citat din: stefan1 din Ianuarie 25, 2013, 02:07:26 AM
  Razvane, cum a spus Bucovineanul, lasa stupii acolo si si salcamii in varful dealului! Acum soarele urca pe cer mai mult din zi in zi si, probabil, va ajunge curand si la stupii tai. Si la mine din pacate este umbra acum in stupina, dar eu nu am unde sa-i mut mai la soare. Zic sa nu-i muti si pentru ca un numar de albine tot trebuie ca au iesit in aceste zile si pe alea e posibil sa le pierzi daca urmatorul zbor este in curand. Chiar si mutati din toamna, unele albine tot se duc la locul vechi si unele se pierd. Daca consideri ca locul unde ai amplasat stupii nu e prea bun, poti ca urmatoarele familii pe care le infiintezi  :razz: sa le pui unde crezi ca e mai bine si familiile de la vechiul amplasament sa le muti doar dupa un eventual pastoral sau, daca nu, in toamna dupa ce nu mai au loc zboruri.

Ok asa o sa fac le las acolo !
Vara este soare pana tarziu , si asa este ziua creste !
Multumesc mult de sfat !  :thanks:
:hi:

Razvan HD

Citat din: niculita din Ianuarie 25, 2013, 06:24:48 AM
Felicitari...MUlta perseverenta si vei ajunge departe.Iernare usoara si multa miere in vara... :bravo: :bravo: :bravo: :bzz: :bzz: :bzz:
Multumesc mult de incurajari !
Iernare usoara va doresc si dumneavoastra , adica ce a mai ramas din iarna ca nu mai e mult pana in Martie !  :P
Cat  despre miere , asemenea va doresc si dumneavoastra !
Numai bine !
:hi: :hi: :hi:

Razvan HD

Astazi pot zice ca e o zi foarte fericita pentru mine , am 17 grade la soare si albinutele au iesit si la mine la zbor, nu le-am mai vazut zburand din Decembrie !  :nudie:    :nudie:
Sper ca sa fie bine pana la capat acest lucru doresc la toti stuparii !  :bzz:  :bzz:
Pentru acest lucru ii multumesc lui Dumnezeu enorm !   ^:)^
Numai bine va doresc ! :)

:hi:

Razvan HD    :hi: :hi:

Marius-ursulakhe

Vezi mai razvanel stii tu cum era melodia aia "NU DISPERA IA STICLA SI BEA"(voltaj)   =))   :rotfl:
Acesta piesa se potriveste atat la tine cat si la sergiu toma numai ca el nu a avut zbor de curatire si la cum zicea si bucovineanul (sa incercam sa stam cat mai linistiti si cat mai putine vizite la stupina ) DUMNEZEU are grija de albinele noastra si ne mai da cate un zbor de curatire macar in ultimul ceas