INVERT ALBINA A PROVOCAT MORTALITATEA??

Creat de edy_mh, Ianuarie 05, 2013, 05:29:50 PM

« precedentul - următorul »

costin76

Mi am asumat riscul de a supara veterani si am luat chelfaneala , eu ma refeream strict la calitatile medicinale. TRANSPORT ,  BARBI,  IGIENA
Nuam auzit nimic anti varooa
  romikele pe 16 feb :coffee: : sampanie:daca ne primesti

romikele

Cu placere si scuze... ai nimerit cu postarea intr-un moment mai nepotrivit  :D
Anti varooa e asa cum s-a mai zis, ca paduchii ce cad nu mai pot sa urce pe albina ca in cazul fundului clasic.
De fapt denumirea e putin fortata, eu prefer sa-i zic "fund cu plasa".

pharaonu75

Citat din: romikele din Ianuarie 12, 2013, 08:37:39 PM
...

Imi pare rau sa te contrazic, insa asta este fund cu plasa! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Imi pare rau ca te contrazic, dar acela e CUR cu plasa  =))

D006

La apicultura , in literatura de specialitate se numeste soclu cu plasa sau soclu antivarooa.

pharaonu75

Te-ai bagat tu, repede!
Dar ce, SOCLUL domnisoarei de mai sus nu iti place??? =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Obombo

Pharaoane, n-as vrea sa ramai deziluzionat da' am niste dubii in privinta faptului ca soclul cu pricina ar apartine unei domnisoare. Am asa o impresie ca s-ar putea sa aiba in partea din fata o scandurica de zbor cam lunga :uimit:.

Aurel

Privind mai intai mainile poti avea  aceasta impresie.Dar daca o sa privesti mai atent, nu cred ca are "placuta de zbor".
Oricum merita a fi probat practic.

Kiwi Bee

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 12, 2013, 08:55:14 PM
...

Pharaoane, Pharaoane!!!!
Eu bani de asa fund nu am dar cred "ca iau plasa".  :sad:

edy_mh

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 12, 2013, 08:55:14 PM
...

Si inca ce fund!! as avea nevoie de 40 de bucati de astea, poti sa mi le trimiti prin posta? :hippo:
Nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca ai rabdare cu bobocii.
Totusi sa nu uiti.. si bobocii cresc.

http://edymh.sunphoto.ro/Apicultura

romikele

Inseamna ca stai bine cu conditia fizica  :rotfl:

edy_mh

Citat din: roi_ag din Ianuarie 12, 2013, 02:39:39 PM
  Nu hrana a dus la moartea familiilor.Petele de pe rame si stup nu arata neaparat diaree.
Familiile fiind cu o populatie mica,nu neaparat numai albina batrana,fundul antivaroua deschis
complet a crescut consumul de hrana ,a incarcat intestinele si de aici moartea.
Rezultatul analizelor a aratat asta.
Nu critic fundul antivarooa ci modul de folosire .Incontestabil in sezonul activ i-si face treaba contra
varooa dar nu 100%.Tratamentul medicamentos este crucial.Asigura o buna aerisire in timpul
transportului si atunci cand suntem nevoiti sa-i inchidem in timpul unor stropiri.
Iarna insa nu este nevoie de el s-au chiar daca il folosim lasat 1-2 cm deschis, suficient sa circule 00
destul aer ptr. a elimina condensul,s-au daca este deschis mai mult familia sa fie iernata pe 2 corpuri ,in corpul de sus.
Ai dreptate cu petele de pe rame si stup, sunt de la hraniri si incercari de propolizare plus rosatura, acel stup este din polistiren estrudat.
Cat priveste distanta pentru tavita am un alt exemplu:
Pana sa constat moartea acelor stupi, am avut toti stupii cu fundul gol, tabla fiind depozitata in capace, desi asa cum am mai spus stupina se afla la aproximativ 500-800 metrii de Dunare, o zona cu multa umiditate, nu am avut pic de condens in stupi.Pe aceasi vatra cu mine am un prieten cu 50 de stupi, mare parte cu fund cu sita. Din teama frigului a iernat toti stupii cu tabla inchisa, fiind acoperiti cu folie, iar peste folie polistiren si capac.
NU ARE NICI UN STUP CARE SA NU AIBA BROBOANE DE CONDENS DEASUPRA CUIBULUI, la marea majoritate a dat un colt de folie la o parte pentru aerisire, dar.... degeaba, a lasat trasa tabla 2-3 cm, acelasi efect, pana nu a descoperit 50% din fund nu a scapat de condens.
Atat stupii lui cat si ai mei sunt din lemn de 2 si asezati cum am spus pe aceasi vatra, nu am observat sa aiba mortalitate asa mare ca la mine dar probabil ca au fost si mai puternici decat ai mei.
Cat priveste consumul de hrana, chiar ieri atat eu cat si el am facut o verificare prin folie si pot spune ca din toti stupii mei am doar 2 la care au urcat 3-7 albine deasupra de rame, restul fiind inca jos pe rame, prietenul meu are ceva mai multi care au urcat pe rame.
Trageti voi concluzia.
Fiecare apicultor are propriul stil de impachetare si iernare nu poti lua un tipar anume si sa mergi dupa el, cel mai bun profesor este propria experienta si cat mai multe sfaturi sa poti trage concluzii.

edy_mh

Citat din: romikele din Ianuarie 13, 2013, 11:29:27 AM
Inseamna ca stai bine cu conditia fizica  :rotfl:
Nu neaparat dar am multi prieteni dispusi sa ma ajute la asta :rotfl:

orbanstefan64

Citat din: romikele din Ianuarie 12, 2013, 08:58:45 PM
Imi pare rau ca te contrazic, dar acela e CUR cu plasa  =))
dar de BUCI CU PLASA CE SPUNETI????  :rotfl:  =)) =)) ATENTIE LA PADUCHI!!! =)) =))

roi_ag

Citat din: orbanstefan64 din Ianuarie 13, 2013, 11:50:18 AM
dar de BUCI CU PLASA CE SPUNETI????  :rotfl:  =)) =)) ATENTIE LA PADUCHI!!! =)) =))
No problem !!! Le face un varacet !!! =)) =)) =))