Primii nostri stupi din poliuretan

Creat de hoinaru_06, Ianuarie 05, 2013, 02:43:34 PM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

Mulțumesc pentru aprecieri, eu mi-aș dori stupi de poliuretan ca ai tăi dar momentan sunt cam scumpi pentru mine, adică la ce vreau eu să fac. Eu înainte de salcâm pun la doi stupi cat de 1/1, după salcâm din aceștia mai las doar 5 rame cu puiet și hrană și matca - iar restul de 15 rame x 2 stupi + câte două rame cu puiet de la ceilalți fac roiuri pe 3 și 4 rame și le bag în stupi de 10 rame 5+5 sau 12R 6+6. Așa am făcut anul acesta și a fost ok, dar nu seamănă un an cu altul.
Așa că eu cumpăr doar corpuri de 1/1 în prima fază ( 10 corpuri x 34 Ron =340 Ron ), fundurile AV, podișoarele și capacele le fac eu. Mă ajunge cam 55 Ron pe stup.

G. Iulian

Știu ca trebuie adăugat și TVA, și eu platesc transportul că îmi face corpurile un tâmplar din județul Cluj ( http://www.mbio.ro/ ) mă înțeleg bine cu el, chiar dacă nu am toți banii i-am dat și în tranșe, dar asta în timp - a crescut încrederea reciprocă. Iar restul de scânduri pentru funduri și capace dar și ramele le fac la un tâmplar din Galați care vrea miere la schimb ( are o vorbă: bani au și țiganii eu vreau miere :) la schimb ).
Și eu am plecat de la două roiuri cumpărate în iunie 2012 după am achiziționat 4 roiuri dar care le-am luat târziu în august ( eu m-am bucurat la început dar nu aș mai lua roiuri așa târzii ). Am făcut eu un roi din ramele pliante ce le-am avut în stupi + un roi pe care l-a făcut taicămeu la salcâm dar care a avut probleme cu matca ( eu i-am cumpărat una și a trecut iarna )
Din 8 roiuri am ajuns la 20 anul ăsta, fără să cumpăr roiuri doar 5 regine și am scos și miere.    :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

dodo79

sandupop

Frumoasa gospodarie se vede de la o posta...mana gospodarului. Felicitari =D> =D> Toate cele bune.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

G. Iulian

Frumos, vecine ai poze cu suportul pe care sunt stupii? Frumoase desenele de pe stupi. Am fost ieri pe la vecinul Bismark, gospodar vecinu ai ce învăța de la el.

mape 48-petru manea

Frumosi stupi--se vede ca iubesti albinele   :bravo:
Cred ca ancorat bine acel cort ---sa nu-l dea vantul p[este stupii de langa el sa-i rastoarne

fiug1970

cat poate ajunge transportul de la fabrica pana la braila?se plateste pe stup sau pe cursa?
cred ca te-am mai intrebat de unde din braila?

oroles

Felicitari pentru stupi!
Cum ai iernat cu ei? Nu ai avut probleme cu ciocanitori si soareci? Am auzit ca nu ar fi indicati din cauza ca ciocanitorile ii gauresc usor si soarecii intra la fel de usor in ei.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

fiug1970

Citat din: SPYKAL din Noiembrie 23, 2013, 08:35:31 PM
Citat din: fiug1970 din Noiembrie 23, 2013, 04:11:17 PM
cat poate ajunge transportul de la fabrica pana la braila?se plateste pe stup sau pe cursa?
cred ca te-am mai intrebat de unde din braila?
Pentru ultimul transport am platit, daca imi aduc bine aminte, in jur de 80 ron pt 6 stupi complet echipati. Sunt din Braila (oras), tu?
tot din oras,Chercea City :hi:

ioanardelean55

Ai o stupina de expozitie .  =D> =D> =D> =D>

FELICITARII

bismark

Vecine, vad ca totul este pus la punct asa ca, sa vie iarna.D-l, Ioanardelean este unul din primii cu care am convorbit,este un om de nota 10 asa ca tot respectul.Vad ca ai pregatit ogorul de toamna in gradina.Mai semeni albituri,vinete si anul asta?Daca tot vrei sa faci o pirtie pina la mine cu Iulian ada citeva seminte,platesc bine.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

fiug1970

Daca-ar fi in alt context si s-ar referi la altceva...asi spune FRUMOS!!,dar cand se refera la moarte si la moartea unui frate,la moartea sangelui....cerneala-i din lacrimi si pana zgarie strofe de gheata pe sufletul celor ce-s martori impotenti la tragedie!
D-zeu sa-l odihneasca!!

fiug1970

El se odihneste pentru voi.Voi trebuie sa traiti pentru el!

sandupop

Citat din: SPYKAL din Noiembrie 24, 2013, 03:58:51 PM

DRUM CRUCIAL

În memoria  fratelui meu

Impresionante versuri...... am ramas fara cuvinte  =D> =D> =D> =D> =D>..... Dumnezeu sa-l odihneasca in pace....
Nu trageti!! ...Sunt incepator.