Primii nostri stupi din poliuretan

Creat de hoinaru_06, Ianuarie 05, 2013, 02:43:34 PM

« precedentul - următorul »

bismark

Vecine bizdigania este fluturile ,,Cap de mort,, ii place mierea dar nu-l plac albinele asta se intimpla fiindca ai urdinisul larg de poate intra,tot la fel poate intra si soarecii sau sopirle.Am avut si eu astfel de musafiri nepoftiti si am luat masura ca urdinisul oricit ar fi de lung nu trebuie sa fie inalt decit atit cit sa iasa albina.De la prietenii din Austria imi ziceau ca urdinisul trebuie sa fie cit iese 2 albine una pe linga alta mai ales in perioadele cind nu este cules si apare fenomenul de furtisag.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bismark

Imi place aplicatia ta spre arta.Este frumos cred ca ma voi inspira si eu din arta ta.De asemeni apreciez faptul ca iti place si gradinaria .Succese in continuare si cu mult respect.
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bismark

Chiar daca stupii sint de polioretan o singura umbrela nu se justifica,mai bine faci citva pasi inapoi la umbra pomilor si instalind deasupra o plasa, ca fructele care cad sa nu deranjeze iti va aduce un spor de productie si un surplus de confort pentru albine, ca si omului care are aer conditionat.Cu respect

sandupop

Frumoasă stupina :bravo: felicitari, ...si vinetele albe sunt deosebite....ce gust au fata de cele "clasice"?
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

andreiu

Esti sigur Florine ca nu ti-a vopsit cineva vinetele ca sa-si bata joc de tine ?  :razz: :hi:

Tamu

Am si eu unul pe patru rame dar la mine e mult mai multa albina.
Si eu sunt curios daca va trece iarna.
Mai ales ca se vorbeste de o iarna grea si lunga.
Oricum pe tine o sa te ajute stupul f. mult sa treci iarna.
Eu pentru a pastra o temperatura mai ridicata in stup am pus un ziar impachetat pe suprafata goala a sitei. Partea stanga a pozei.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

dodo79

foarte frumosi.in coliba unchiului Tom la primavara poti pune si rasaduri.ma mir ca nu tiau inghetat florile.la mine intro noaptr sau dus dorului toate.
sanatate

G. Iulian

Frumoasă grădina ta vecine.  Ai ceva spațiu, te invidiez în privința asta.   :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

Am ascultat ieri și după zgomot se pare că nu mai este nici o regină, azi primesc o matcă de la domnul Bucovineanu, trebuia să ajungă vineri dar nu a ajuns ( nea Vasile nu mi-a luat bani pe ia ) dar să vedem dacă mai trăiește, dacă nu, am vorbit cu un tip care are stupina lângă București și îl anunț și îmi trimite el una de anul trecut rămasă după ce le-a schimbat cu mătci 2013 la un preț rezonabil 20 ron. Cu stimă.  :hi:  :hi:  :hi:

RazvanTi

"altii moare si-asa n-are"  :hi:
asta referitor la adapost si gradina.
tot inainte si cum spun eu in incheiere: SPOR!
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

tomy81

foloseste cineva colector de polen de fund, cum se comporta
se poate colecta la 7 zile fara sa se altereze polenul

dodo79

ingenioasa treaba cu clopotul.nu stiu ce tip de hranitor ai primit dar acum se fac hranitoare impartite in 4 parti.acolo nu se poate folosi acest clopot.daca nu ai vazut cum arata am sa iti trimit o poza
tomy81.doar de anul viitor voi folosi colectorul incorporat in soclu.are sa iti explice Spykal.am inteles ca lui ii plac mai mult colectoarele care se aseaza intre soclu si corp.
sanatate.

tomy81

M-am gandit sa colectez de la anul insa apare o problema deoarece stupina o am la 50 km.
Dupa ce am citit ma gandesc sa iau colectoare de polen de fundul stupului, pentru ca nu pot merge tot la 2 zile la ele. Daca ma duc saptamanal se poate altera polenul daca folosesc asemenea colectoare. dupa ce il culeg il pun direct in congelator (la ce temperatura) si dupa aia il usc sau cum procedez. cat timp poate sta fara sa se altereze in congelator/
si ultima unde gasesc colectoare de polen de fund dar sa fie OK, m-am uitat pe anunturi dar cam lipsesc asemenea colectoare. cel mai ok mi se pare cel de la Far...r, se poate folosi si ca fund si colector, se umbla prin spate la el, se activeaza placa usor are 2 usi, dar pretul e cam mare si la 30 stupii...
daca in loc de colector de fund pot folosi de urdinis, dar sa nu se altereze intr-o saptamana.

tomy81

am ales colector pentru polen de soclu ca in acesta (din cate am citit) se poate colecta la perioade mai lungi de timp nu la 2 zile, la cel de urdinis tot aerul iese pe acolo si se revarsa pe polen fapt ce duce la alterarea lui in cateva zile, e adevarat sau nu ca nu as lua neaparat de fund datorita pretului piperat

tomy81