popa georgian

Creat de popa georgian, Decembrie 30, 2012, 06:02:54 PM

« precedentul - următorul »

antiopa din ardeal

Citat din: popa georgian din Iulie 31, 2013, 02:34:25 PM
nu am cantarit cat a dat , dar a ridicat media  :bzz:

Frumoasa activitate, felicitari!

Si eu am avut familii care mi-au ridicat media. Asta in conditiile in care fiind in stationar nu am stimulat deloc familiile puternice. Au ajuns la salcam pe 30 rame DB si cu toate ca am deschis la timp fundul AV nu s-au multumit doar cu atat. Sa mai zica cineva ca albina noastra carpatina nu e in stare sa ofere surprize placute.

romikele

:bravo:
Un desktop background frumos!

popa georgian

antiopa din ardeal in foto nu se vede albina !

dorindafi

ma georgica , recunoashte ca nu ai albine in ei   =))
spune shi tu adevarul   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

popa georgian

antiopa din ardeal

Citat din: popa georgian din August 03, 2013, 12:02:41 PM

E vorba de stupul ala urias din stanga pozei cu fundul rosu ? =))
Pai albina e la munca nu se odihneste la intrare.  :)

dan sebastian

Interesante manere ai. Semana cu cele de la armata de la cutiile de armament. Le-ai facut singur sau ai gasit sa le procuri de undeva?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

popa georgian

Citat din: antiopa din ardeal din August 06, 2013, 10:58:48 AM

ai cumva urdinise in spatele stupilor, eu unul sincer nu vad nici o albina :nono:

popa georgian

Citat din: dan sebastian din August 06, 2013, 11:44:39 AM
Interesante manere ai. Semana cu cele de la armata de la cutiile de armament. Le-ai facut singur sau ai gasit sa le procuri de undeva?
da , sunt manere de lazi militare, sunt foarte tzapene !

dan sebastian

Mai poti procura? Daca da, la ce pret ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

antiopa din ardeal

Citat din: popa georgian din August 07, 2013, 11:01:53 AM
Citat din: antiopa din ardeal din August 06, 2013, 10:58:48 AM

ai cumva urdinise in spatele stupilor, eu unul sincer nu vad nici o albina :nono:
Din pacate nu pot sa demonstrez cum stau lucrurile, pacat ca nu am ceva poze cu rame din stupul de care vorbesc. Am de gand sa deschid si eu o pagina cu poze din activitatea mea, asta anul viitor, sper sa-mi permita timpul. De multe ori lucrurile pot sa fie cu totul altfel decat cum pare la prima vedere.

Faptul ca albinele stau gramada pe lada nu inseamna neaparat ca stupul este excesiv de populat, poate sa insemne si ca nu are aerisire suficienta. In stupina mea albinele nu stau niciodata pe lada. Nu cred ca e un lucru rau. Asa ceva pateam in urma cu ani doar la stupii orizontali care aveau un singur urdinis. Si acum am stupi orizontali pe 18-22 rame dar obligatoriu au 2 urdinisuri care normal sunt deschise la maxim cand lada este complet populata. La stupii verticali fundul este facut cu ,,pivnita" un spatiu de 7-8 cm intre partea de jos a ramelor si sita antivarroa si surplusul de albina daca este cazul ocupa acest spatiu. Si sunt in stationar. Pentru cei care fac pastorala si au stupii plini in exterior cu albina cum procedeaza cand se muta pe o alta locatie?
Anul viitor intentionez sa incep sa merg in pastoral si totusi sunt convins ca la mine albinele nu vor sta pe exteriorul lazii. Stiu ca in general planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ. Vom trai (sper) si vom vedea!

dorindafi

antiopia intreaba :

Pentru cei care fac pastorala si au stupii plini in exterior cu albina cum procedeaza cand se muta pe o alta locatie?

simplu .   plecarea se face spre dimineatza iar daca vrei sa pleci mai devreme pulverizezi apa peste ele obligandule sa intre in stup     :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

popa georgian

Citat din: dan sebastian din August 10, 2013, 10:07:12 AM
Mai poti procura? Daca da, la ce pret ?
am decat pentru mine manere/

RazvanTi

Citat din: dorindafi din August 14, 2013, 09:35:05 PM
...iar daca vrei sa pleci mai devreme pulverizezi apa peste ele obligandule sa intre in stup     :hi:
si ele in loc sa intre inauntru intra dedesupt si sub placuta de zbor :D
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

popa georgian

Citat din: RazvanTi din Noiembrie 06, 2013, 08:07:05 PM
Citat din: dorindafi din August 14, 2013, 09:35:05 PM
...iar daca vrei sa pleci mai devreme pulverizezi apa peste ele obligandule sa intre in stup     :hi:
si ele in loc sa intre inauntru intra dedesupt si sub placuta de zbor :D
daca stupii sunt pusi direct pe pamant merge cu apa , albina se trage in lada. am avut in pastoral stupi pe suporti si cu f av fara subar si acolo aveam f multa albina, deci concluzia? intepaturi la maxim