Recurs la istorie

Creat de D006, Decembrie 18, 2012, 08:16:32 PM

« precedentul - următorul »

cleo

Bayer vine din scindarea lui I.G.Farman o companie germana din al doi-lea razboi mondial care a inventat dtt-ul  si gazul Ciclon care se folosea in lagare...Bayer este responsabil de uciderea multor stupi de cind a inventat Nanocotinocidele..
Scuze pentru deviere de la subiect ..
  Dl Alvo imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva ...nu a fost intentionat.. ^:)^

D006

Attila venind calarare,
Intalni o apa mare .
Oparit la cur ,la co"ie,
Vru si el sa fac-o baie .
Cand sa iasa el la mal,
Pu"a haine , pu"a cal !!!
No cine-o fo" primu-n Ardeal ?? 

=)) =)) =)) =)) =)) =))

pharaonu75

Citat din: alvo din Aprilie 11, 2013, 06:26:42 PM
romikele:din fericire,am mai multi si decat tine!sunt si bunic!de doua ori!
...

Nu contest faptul ca ati avea o varsta respectabila, insa varsta inaintata nu se masoara in nepoti! Daca nu ma credeti, veniti la mine in oras ca sa va arat o bunica in varsta de... 27 ani! Si are fix 2 nepoti, pentru ca fiica-sa, la varsta de 13 ani, a nascut gemeni! Daca se grabea putin, la varsta mea era strabunica!  =))

Frumos, nu? Sa tot platesti impozite si taxe, pentru ca statul sa aibe cu ce sa sustina, prin masuri sociale, o astfel de familie, "celula de baza a societatii"!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

stefan1

"Transilvania ne e tuturor mama, inseamna ca suntem toti frati, iar fratii nu se cuvine sa se oprime sau sa se insele unii pe altii."
  Asa spunea Stephan Ludwig Roth in 1848. Pentru asemenea idei a fost condamnat la moarte si executat la Cluj in mai 1849, la numai 53 de ani.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dedu

Se pare ca inca unul sufera de ''scenarita'' nu doar Dedu cel rau si needucat :)
Fostul meu profesor de istorie din liceu avea o vorba: cine este prost cand este tanar acela ramane prost si cand este batran doar ca devine PROST CU EXPERIENTA(nu scrie nicaieri ca daca ai 90 de ani esti destept si cel de 20 de ani trebuie sa asculte ca el i prost)....PS: nu am zis asta ca sa jignesc pe cineva,este doar o vorba ce am tinut minte!!!
Parerea mea personala este ca si romanii si ungurii fura cot la cot cu tiganii.....tiganii si ungurii,spre deosebire de romani,tin unii la altii si sunt uniti,eu i apreciez pentru asta!!!
Eu am vorbit o data cu un tigan de undeva de langa Braila si el mi-o zis asa: tiganii sunt cei ce muncesc si fac diferite lucruri pentru bani,rromi sunt cei ce fura si cersesc......asta mi-o dat de gandit.
In legatura cu cine a fost primul in Ardeal: Neanderthalii LOVE+erectus=homo sapiens neanderthaliens(asta undeva in S-E insulei serpilor....dar intr-o buna zi,din cauza unui cutremur mare,dintr-un mic lac sa ajuns sa se creeze intr-un timp relativ scurt Marea Neagra care a devenit mare dupa crearea stramtorii Dardanele(ce o leaga de mediterana). Atunci,o parte a populatiei a plecat mai in vest unde au creat culturi gen CUCUTENII si altii au plecat in sud unde au dezvoltat o alta cultura numiti SUMERIENI. Bineinteles,multi imi vor aduce argumente si contraargumente....altii doar critici(sper ca nu se va intampla asta,cine nu accepta ce zic sa nu citeasca). Sumerienii au scris clar(inscris ce se gasea in Irac inaintea invadarii NATO): au plecat dintr-un loc din cauza unui potop dupa care sa format un lac mare(marea neagra),in acele locuri locuiau crescatori de animale cu parul balai si ochi albastrii(cine a mers prin Apuseni ori din Loman-Alba in sus stie ce zic). Daca o sa fiu jignit putin oi cauta si in germana un articol despre formarea primei civilizatii din europa: In Carpati,bineinteles.
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

Citat din: stefan1 din Aprilie 13, 2013, 01:02:05 AM
  "Transilvania ne e tuturor mama, inseamna ca suntem toti frati, iar fratii nu se cuvine sa se oprime sau sa se insele unii pe altii."
  Asa spunea Stephan Ludwig Roth in 1848. Pentru asemenea idei a fost condamnat la moarte si executat la Cluj in mai 1849, la numai 53 de ani.
Cine la impuscat pe Roth si de ce?Sunt chiar curios,am lipsit la ora asta de istorie,recunosc :D

pharaonu75

Citat din: dedu din Aprilie 13, 2013, 01:10:33 AM
Cine la impuscat pe Roth si de ce?Sunt chiar curios,am lipsit la ora asta de istorie,recunosc :D
Pai cine era la putere in acele vremuri? Lajos Kossuth!
L-a condamnat prin  ,,tribunalul de sânge" al nobililor de la Cluj si l-a executat 3 ore mai tarziu!

dedu

Citat din: pharaonu75 din Aprilie 13, 2013, 01:21:40 AM
L-a condamnat prin  ,,tribunalul de sânge" al nobililor de la Cluj si l-a executat 3 ore mai tarziu!
Dar de ce etnie era acest Lajos Kossuth? Austriac,polonez.....?

pharaonu75

Citat din: dedu din Aprilie 13, 2013, 01:27:47 AM
Citat din: pharaonu75 din Aprilie 13, 2013, 01:21:40 AM
Dar de ce etnie era acest Lajos Kossuth? Austriac,polonez.....?

=)) =)) te prefaci ca nu stii!
Cine avea tot interesul sa inabuse revolutia din 1848 in Ardeal?

Au fost maghiari care au omorat romani si au fost romani care au omorat maghiari!
Insa orice am face noi acum, acele fapte nu mai pot fi indreptate!

Alutus

Citat din: cleo din Aprilie 11, 2013, 08:21:08 PM
Bayer vine din scindarea lui I.G.Farman o companie germana din al doi-lea razboi mondial care a inventat dtt-ul  si gazul Ciclon care se folosea in lagare...Bayer este responsabil de uciderea multor stupi de cind a inventat Nanocotinocidele..
Scuze pentru deviere de la subiect ..
  Dl Alvo imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva ...nu a fost intentionat.. ^:)^
Excelent! I-o zisasi lu' mosu. Sa puna mana pe carte ca habar n-are. Zicerea matale musteste de competenta si eruditie.  Se vede super clasa . Daaa...Nu cumva Farman asta fuse var cu Farben , aia  de la I G Farben Industrie? Neam mare astia bre! Iar astea de le zici matale Nanocotinocidele.. nu cumva sunt niste derivate de Monocotyledonous....sau poate de neonicotinoide?
Sa nu uiti Darie!

mape 48-petru manea

Citat din: dedu din Aprilie 13, 2013, 01:06:10 AM
Se pare ca inca unul sufera de ''scenarita'' nu doar Dedu cel rau si needucat :)
Fostul meu profesor de istorie din liceu avea o vorba: cine este prost cand este tanar acela ramane prost si cand este batran doar ca devine PROST CU EXPERIENTA(nu scrie nicaieri ca daca ai 90 de ani esti destept si cel de 20 de ani trebuie sa asculte ca el i prost)....PS: nu am zis asta ca sa jignesc pe cineva,este doar o vorba ce am tinut minte!!!
Parerea mea personala este ca si romanii si ungurii fura cot la cot cu tiganii.....tiganii si ungurii,spre deosebire de romani,tin unii la altii si sunt uniti,eu i apreciez pentru asta!!!
Eu am vorbit o data cu un tigan de undeva de langa Braila si el mi-o zis asa: tiganii sunt cei ce muncesc si fac diferite lucruri pentru bani,rromi sunt cei ce fura si cersesc......asta mi-o dat de gandit.
In legatura cu cine a fost primul in Ardeal: Neanderthalii LOVE+erectus=homo sapiens neanderthaliens(asta undeva in S-E insulei serpilor....dar intr-o buna zi,din cauza unui cutremur mare,dintr-un mic lac sa ajuns sa se creeze intr-un timp relativ scurt Marea Neagra care a devenit mare dupa crearea stramtorii Dardanele(ce o leaga de mediterana). Atunci,o parte a populatiei a plecat mai in vest unde au creat culturi gen CUCUTENII si altii au plecat in sud unde au dezvoltat o alta cultura numiti SUMERIENI. Bineinteles,multi imi vor aduce argumente si contraargumente....altii doar critici(sper ca nu se va intampla asta,cine nu accepta ce zic sa nu citeasca). Sumerienii au scris clar(inscris ce se gasea in Irac inaintea invadarii NATO): au plecat dintr-un loc din cauza unui potop dupa care sa format un lac mare(marea neagra),in acele locuri locuiau crescatori de animale cu parul balai si ochi albastrii(cine a mers prin Apuseni ori din Loman-Alba in sus stie ce zic). Daca o sa fiu jignit putin oi cauta si in germana un articol despre formarea primei civilizatii din europa: In Carpati,bineinteles.

Daca Dedu a facut referire la mine trebuie sa-i spun ca am vrut sa fac un joc de cuvinte ---se pare ca nu am reusit
  trebuia citit si inteles asa : Io zic ca au fost romanii  (primii in Ardeal )  :nod:

dedu

Nu m-am referit la dumneavoastra,altcineva ma acuza de ''scenarita''  :nod:
Pharaonu75-da,ungurii au omorat romani si viceversa,diferenta intre romani si unguri este aceasta: ungurii au intrat in casa romanilor in nenumarate randuri si au omorat de la cel mai mic la cel mai mare(1784 dupa rascoala lu Horea Closca si Crisan, 1848 dupa ce Avram Iancu le-o indicat sa fie atenti cu opinca romaneasca si bineinteles,1919-1920,1940-1944).   :new: Romanii au omorat unguri PE FRONTUL DE LUPTA,au fost insa unele cazuri in care au fost razbunari.....cand esti din Mures ori din Ardealul de nord si pleci in armata si cand te intorci in 1944-1945 si iti zice Ion si Vasile ca toata familia iti este intr-o groapa comuna cu var si ca Janos cu Pisti or condus armata ungara la casele romanilor.....ce ziceti,voi iati mai iubi?  :roll:
Daca toata ziua cineva dintr-o rasa ''superioara'' te-ar umili si te-ar defaima pe tine ori familia ta,cand ai avea sansa teai razbuna oricine ai fi tu,cititorule  :stop_the_war:

pharaonu75

Citat din: dedu din Aprilie 13, 2013, 12:11:03 PM
...
1. cand esti din Mures ori din Ardealul de nord si pleci in armata si cand te intorci in 1944-1945 si iti zice Ion si Vasile ca toata familia iti este intr-o groapa comuna cu var si ca Janos cu Pisti or condus armata ungara la casele romanilor.....ce ziceti,voi iati mai iubi?  :roll:
2. Daca toata ziua cineva dintr-o rasa ''superioara'' te-ar umili si te-ar defaima pe tine ori familia ta,cand ai avea sansa teai razbuna oricine ai fi tu,cititorule  :stop_the_war:
1. I-as iubi atat de mult incat mi-as dori sa moara cat mai lent! Dar nu toata natia, ci doar cei doi vinovati!

2. Cand as avea sansa, m-as razbuna cat pot eu de groaznic, insa doar pe acel "cineva" care m-ar umili, nu si pe vecinii, stranepotii ori colegii lui de serviciu, pentru simplul motiv ca toti sunt unguri, tigani, somalezi ori extraterestri!