Cum se schimba viata d-voastra, sub administratia USL?

Creat de NiKoN, Decembrie 10, 2012, 05:59:52 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Citat din: cucu.bau din Ianuarie 15, 2015, 04:21:02 PM

Nimic nu poate fi mai deranjant decat adevarul , Un profesor ... in viata lui nu a pus mana sa faca ceva , toti se vaita ca au venituri mici, dar cat muncesc , v-ati intrebat ?Sunt platiti prea bine pentru munca pe care o depun .Cat castiga un muritor de rand Ce salariu are un profesor pe ora si ce salariu are un muritor de rand ..pe ora ? Cati din cei care stau la catedra sunt cu adevarat dascali ?
Vrei sa vezi un fluturas de salariu din vremea in care s-au taiat salariile? 723 RON ti se par mult? Pai eu daca nu aveam o bursa muream de foame.

Si eu am avut un tolomac de profesor la engleza. Am invatat singur engleza. Daca copiii tai erau atenti la ore si nu umblau aiurea, nu pierdeau vremea pe Facebook nu aveai de ce sa le dai meditatii. Si vezi ca te contrazici singur. Daca tot nu fac nimic profesorii, cei care iti dau meditatii la copiii tai inseamna ca stau degeaba.

Socrii mei sunt in invatamant si ei. Cand au intrat era in anii 70 cand un invatator trebuia sa aiba doar liceul pedagogic. Acum i-a obligat sa faca o facultate. Pai sa te deplasezi la cursuri zilnic 100 de km, sa mai faci si serviciu si sa te mai coste si 10000 RON cel putin, cred ca asta spune multe.

Esti total pe dinafara. Nu vreau sa ma mai bag in discutii de acest gen ca nu imi plac. Eu stiu ca sistemul are probleme, insa as da vina si pe copii, si pe parinti si pe guvernanti.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

cucubau

Citat din: TDI din Ianuarie 15, 2015, 04:29:33 PM

Nimic nu poate fi mai deranjant decat adevarul , Un profesor ... in viata lui nu a pus mana sa faca ceva , toti se vaita ca au venituri mici, dar cat muncesc , v-ati intrebat ?Sunt platiti prea bine pentru munca pe care o depun .Cat castiga un muritor de rand Ce salariu are un profesor pe ora si ce salariu are un muritor de rand ..pe ora ? Cati din cei care stau la catedra sunt cu adevarat dascali ?
Sunt si profesori care intradevar , merita respect , dar cati ?   
Referitor la copii mei , sunt bine , dar nu este meritul profesorilor . Am luptat din greu , a trebuit sa-i pregatesc , si acolo unde profesorii se faceau ca isi fac treaba , trebuia sa o fac eu in locul lor . Unde am fost depasit de situatie a trebuit sa platesc meditatii .
Invatamantul romanesc , de tot rasul , oare care-i sunt marile realizari ...someri pe banda rulanta , cuparatori de diplome si multe alte...
Bau-le, cei care muncesc si au si rezultate nu sunt platiti nici macar cu jumatate din banii care li s-ar cuveni. Cei care muncesc fara rezultate, n-ar avea ce cauta in invatamant.
Si mai sunt si marea masa a celor rataciti, aici nu detaliez - elevii si parintii din ultimii 20 de ani stiu despre ce vorbesc.
E un deficit urias de cadre didactice calificate, care e acoperit prin suplinitori - suplinitori care au o nota de admitere de pana-n 5 sau mai jos.
Si intorcandu-ne la problema generala.
Daca cele mai mari rezultate ale invatamantului romanesc nu ajuta societatii romanesti, nu aduc un factor de plus-valoare in Romania - ci in alta parte, de unde sa aiba profesorii salarii mai mari?
La tara suplinitorii sunt in mediul lor , iar copiii pierd notiuni elementare , pierd startul . Vine unul "din sistem" si spune chipurile : copiii ar fi vinovati ca dascalul lor nu este in stare sa predea , ca dascalul lor fomist de profesie nu obtine medie de titularizare , dar ei copiii trebuie sa stie , parintii sa le plateasca meditatii . De multe ori cei mai buni meditatori sunt din afara sistemului .Si totul pleaca de la cele 18h/saptamana .

Eugen B

Cucule este profesor sau doctor? Cine nu este in domeniu nu prea are ce comenta.

cucubau

Odata cu posibilitatea renuntarii de buna voie la titlul de "dotore" se va liberaliza si piata diplomelor :
Astfel dupa pofta inimii ,cumperii diploma cand vrei si renunti la ea cand esti prins cu mata in sac .  :wink:

Vyktor

Citat din: oroles din Ianuarie 15, 2015, 04:37:36 PM

Daca copiii tai erau atenti la ore si nu umblau aiurea, nu pierdeau vremea pe Facebook nu aveai de ce sa le dai meditatii.

Daca la partea cu salariul sunt de acord cu tine,  in ceea ce priveste aceasta fraza da mi voie sa nu fiu de acord.  Sunt cazuri in care unii profesori sunt buni dar din varii motive nu isi dau prea mult interesul pentru ceea ce fac si cazuri in care unii profesori sunt limitati in ce priveste nivelul profesional.
Daca pana anul asta, fiica mea,  nu a avut nevoie de meditatii,  vorbesc de lb. romana,datorita faptului ca profesoara pe care a avut o era as spune, un exemplu pentru ce ar trebui sa fie un profesor in clasa, anul acesta,  aceasta s a retras din invatamant si pentru a i mentine nivelul la care era, am  ales sa mearga sa faca meditatie cu aceasta. Stiam ca noua profesoara nu va putea sa o mentina la nivelul la care este si fiind in clasa a VIII a  am considerat ca trebuie sa faca meditatie pentru a suplini ceea ce nu face la ore.
Ca in orice meserie si profesorii sunt slabi,  mediocri sau buni profesionisti. Copiii care vor sa invete,  fara sa faca meditatie,dupa parerea mea,  o pot face doar cu cei buni.

Eugen B

Mi-as dori ca fiecare comentator sa predea cateva luni si dupa sa vad ce mai spune. Cu unele lucruri aveti dreptate cu altele nu. Oricum am respect pt profesorii constiinciosi, dar si pentru doctori. Apropo, domul Dragos daca nu te superi, ce fel de doctor esti?

D006

Citat din: Eugen B din Ianuarie 15, 2015, 07:22:32 PM
Apropo, domul Dragos daca nu te superi, ce fel de doctor esti?
Sunt medic de familie in mediul rural , sunt mandru de meseria mea si o fac cu placere . Nu am mers niciodata la cabinet ca la servici , daca cineva vrea sa ma omoare trebuie sa ma inchidă in casa 3 zile fara sa pot sa merg la cabinet si la stupina.
  Nu sunt tipul de om care sa calculeze anii pana la pensie , aș vrea sa fiu medic si apicultor pana in ultima zi de viata  si aceasta zi sa fie cat mai departe asa spre 2060 !  :)

Eugen B

Ok, tot respectul. Respect doctorii si sunt convins ca iti faci treaba ca la carte. Bafta in ambele domenii.

Alutus

Citat din: Eugen B din Ianuarie 15, 2015, 05:57:09 PM
Cucule este profesor sau doctor? Cine nu este in domeniu nu prea are ce comenta.
Sistemul nu este proprietate a celor ce sunt angajatii lui. Evident ca angajatii respectivi sesizeaza mult mai bine tarele sistemului, insa acesta apartine tuturor contributorilor care sunt si beneficiarii directi. Ca urmare au dreptul de a emite opinii. Nu trebuie sa lucrezi in domeniu pentru a vedea coruptia din sistem.  Aceasta se manifesta mai ales la nivelul selectionarii personalului didactic, are forme insidioase, consacrate si acceptate, dar, e drept, greu sesizabile  la nivelul celor din exteriorul lui. Formele principale sunt urmatoarele: clientelismul politic, nepotismul si nu in ultimul rand , sfanta spaga de toate felurile. Oooo! sfanta indignare! Care dintre indignati nu a trecut prin acestea? Vrem dovezi! Uite una:  Junele X, de profesie ageamiu, posesor de diploma , angajat direct la un liceu, fara a avea nici un grad didactic. O fi dat concurs national!? O fi una din valorile locale, stralucitoare precum diamantul!?
Sa nu uiti Darie!

D006

Ai pus degetul pe rana cu clientelismul politic , foarte multi nechemati au ajuns profesori . Și ce este mai grav este faptul ca acum predau la colegii nationale sau mai rau , au devenit inspectori scolari .

pistol28

Citat din: Alutus din Ianuarie 16, 2015, 08:32:12 AM
Citat din: Eugen B din Ianuarie 15, 2015, 05:57:09 PM
Sistemul nu este proprietate a celor ce sunt angajatii lui. Evident ca angajatii respectivi sesizeaza mult mai bine tarele sistemului, insa acesta apartine tuturor contributorilor care sunt si beneficiarii directi. Ca urmare au dreptul de a emite opinii. Nu trebuie sa lucrezi in domeniu pentru a vedea coruptia din sistem.  Aceasta se manifesta mai ales la nivelul selectionarii personalului didactic, are forme insidioase, consacrate si acceptate, dar, e drept, greu sesizabile  la nivelul celor din exteriorul lui. Formele principale sunt urmatoarele: clientelismul politic, nepotismul si nu in ultimul rand , sfanta spaga de toate felurile. Oooo! sfanta indignare! Care dintre indignati nu a trecut prin acestea? Vrem dovezi! Uite una:  Junele X, de profesie ageamiu, posesor de diploma , angajat direct la un liceu, fara a avea nici un grad didactic. O fi dat concurs national!? O fi una din valorile locale, stralucitoare precum diamantul!?

CONCLUZIA:

Pile.  Cunostinte. Relatii
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

dany 1

Va  salut  cu  respect,
Am  citit   si  eu  toate  postarile  pe  acest  subiect si  dupa  cum  se  vede  nu  am  reusit  sa  ma  abtin......
Intai  de  toate  vreau  sa  va  reamintesc   ca  traim  in  ROMANIA,  intai  de toate vreau  sa  va  spun  ca  sunt  probleme mari  in  toate domeniile profesionale, si mai  ales    ca  bugetar.  Din  fericire am  cunostinte  si  chiar  prieteni   cu  diferite  profesii  si  toti  s e plang   si  toti  au  dreptate.
Pt  ca  tot  era vb  de  profesori,  toti  ii  acuza  ca  isi rotunjesc  veniturile  din  meditatii  .  Si  care  e  problema?
Cand  acel  profesor  facea  o  facultate  si  invata  5000-6000  de  pagini ,  asa  cum  zice  OROLES,  tu  cel  care  acuzi spargeai  seminte  pe  sacun  in  fata  portii  sau  eventual  jucai  o  tabla.
Altii  se    uita  chioras  ca  un  medic  pe  langa salariul  de  la  stat  are  un  cabinet  individual  de  unde  mai  baga  niste bani  in  buzunar.  La  fel  spun ,  el  s-a  chinuit  in  facultate  5 -6 ani  iar  tu  acuzatorule trecusei  de  stadiul  spartului  de  seminte si  erai  undeva  pe  la  CLUBURILE  DE  NOAPTE.  Dar  saracia   si  foamea  cand ajunge  la  gat  si  vede    unde  a  ajuns  el  ca  individ ,  isi  pune  intrebarea  de  ce  eu  am  ajuns  asa  si X  nu ?  Aici  este  momentul  cand  ROMANUL  se  uita  in  ograda  celuilat  si  incepe  sa  acuze  si  sa  vada  realitatea  pe  care  o  doreste.
Nu  pot  sa  nu-i  dau  dreptate  si  celui  care  toata  ziua  da  cu  tarnacopul  d e dimineata   pana  seara  si  la  sfarsitul  lunii   primeste  700  sau  800 de  lei. Are   dreptate  cand  zice  ca primeste  foarte  putini  bani    in  comparatie cu  un  dr  sau  un profesor desi  si  el  munceste  si  pe  buna  dreptate  ar  merita  mai  mult ,  dar  aici  va  reamintesc  ca  traim  in  ROMANIA    si  nu  e  vina niciunuia  dintre  noi   ca  nu  suntem remunerati  si  apreciati  corect la  adevarata  valoare  a  fiecaruia.
Daca  am  ,, POLUAT,,  va  rog  sa  ma  scuzati !
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

cucubau

Citat din: dany 1 din Ianuarie 16, 2015, 10:08:06 AM
Va  salut  cu  respect,
Am  citit   si  eu  toate  postarile  pe  acest  subiect si  dupa  cum  se  vede  nu  am  reusit  sa  ma  abtin......
Intai  de  toate  vreau  sa  va  reamintesc   ca  traim  in  ROMANIA,  intai  de toate vreau  sa  va  spun  ca  sunt  probleme mari  in  toate domeniile profesionale, si mai  ales    ca  bugetar.  Din  fericire am  cunostinte  si  chiar  prieteni   cu  diferite  profesii  si  toti  s e plang   si  toti  au  dreptate.
Pt  ca  tot  era vb  de  profesori,  toti  ii  acuza  ca  isi rotunjesc  veniturile  din  meditatii  .  Si  care  e  problema?
Cand  acel  profesor  facea  o  facultate  si  invata  5000-6000  de  pagini ,  asa  cum  zice  OROLES,  tu  cel  care  acuzi spargeai  seminte  pe  sacun  in  fata  portii  sau  eventual  jucai  o  tabla.
Altii  se    uita  chioras  ca  un  medic  pe  langa salariul  de  la  stat  are  un  cabinet  individual  de  unde  mai  baga  niste bani  in  buzunar.  La  fel  spun ,  el  s-a  chinuit  in  facultate  5 -6 ani  iar  tu  acuzatorule trecusei  de  stadiul  spartului  de  seminte si  erai  undeva  pe  la  CLUBURILE  DE  NOAPTE.  Dar  saracia   si  foamea  cand ajunge  la  gat  si  vede    unde  a  ajuns  el  ca  individ ,  isi  pune  intrebarea  de  ce  eu  am  ajuns  asa  si X  nu ?  Aici  este  momentul  cand  ROMANUL  se  uita  in  ograda  celuilat  si  incepe  sa  acuze  si  sa  vada  realitatea  pe  care  o  doreste.
Nu  pot  sa  nu-i  dau  dreptate  si  celui  care  toata  ziua  da  cu  tarnacopul  d e dimineata   pana  seara  si  la  sfarsitul  lunii   primeste  700  sau  800 de  lei. Are   dreptate  cand  zice  ca primeste  foarte  putini  bani    in  comparatie cu  un  dr  sau  un profesor desi  si  el  munceste  si  pe  buna  dreptate  ar  merita  mai  mult ,  dar  aici  va  reamintesc  ca  traim  in  ROMANIA    si  nu  e  vina niciunuia  dintre  noi   ca  nu  suntem remunerati  si  apreciati  corect la  adevarata  valoare  a  fiecaruia.
Daca  am  ,, POLUAT,,  va  rog  sa  ma  scuzati !

Ori ce opinie conteaza , si cu atat mai mult cand este venita din afara sistemului . Nu am nimic de zis impotriva medicilor , cu toate ca nu exista padure fara uscaturi . In schimb cu  cadrele didactice da , aici este buba societatii . D-lor se erijeaza in elita , in formatori de personalitati , in formatori de viitori membrii ai societatii. Rezultatele muncii lor sunt deplorabile . Cauza : multi neaveniti in sistem , prea multi habarnisti . Si totul a plecat de la cele 18h/saptamana . Daca norma de munca ar fi fost undeva la 22h/saptamana, 20% din neaveniti nu ar fi avut ce cauta in sistem , salariile ar fi putut fi crescute mult mai mult si rezultatele muncii d-lor ar fi fost altele.
Dar stimabilii sistemului ar fi dorit daca se putea, sa munceasca precum parlamentarii,si sa fie platiti cat se poate mai mult .
O alta problema a sistemului , d-lor nu constientizeaza faptul ca sunt traitori in Romania , vor doar pentru ei ... si dupa ei potopul. 

D006

Cucu baule se vede ca habar nu ai cu ce se manaca invatamantul ! in urmatorii 10 ani numarul elevilor se va reduce cu 40%. Deja incep sa se inchida scoli si licee sau scad numarul de clase acolo unde se poate .Asa ca numarul prosefesorilor se va reduce in mod natural prin disparitia unitatilor de invatamant.
  Problema grava este ca un tanar de perspectiva nu vrea sa mearga la Universitate pt. a deveni profesor deoarece il asteapta un salariu de mizerie , conditii proaste in scoli , elevi din ce in ce mai slab mobilati intelectual .

bio

Invatamintul din Romania..??..

SHPAGA  la nivel de politica nationala....

http://youtu.be/pdtenaN9L6A

Ce am simtit eu....am copii la scoala si stiu ce spun....marea salariatilor din sistemul de  invatamint cer de la obraz .
Inclusiv femeia de serviciu inainte de inceperea anului scolar a pretins "ceva"...."sa i se dea acolo ceva si ei".... ca a pregatit sala de clasa pentru inceperea noului an scolar... Soferul dupa microbuzul scolar le-a cerut elevilor care ii transporta bani sa-si cumpere antigel . ...
Despre invatatoare... nici nu a inceput bine anul scolar ca gata sedinta cu parintii unde se discuta in 99% din timp numai despre "fondul clasei".

Vad aici ca se vehiculeaza ceva de 18 ore saptaminal ca ar fi norma de ore de predat la un profesor . Nu cred ca de restul pina la 40 de ore pe saptamina corecteaza la teze si lucrari..... ca le corecteaza in timpul orelor de curs cind au la alta clasa teza sau lucrare.
Unde mai pui timpul liber de care beneficiaza in timpul vacantelor elevilor... consider ca angajatii din invatamint au un program extrem de lejer.

Nu stiu care se plingea pe aici ca profesorii trebuie mereu sa se specializeze....:))... La ce sa se specializeze..??..ca Teorema lui Pitagora este neschimbata de mii de ani... Legea lui Newton, alta nu a mai aparut.... muntii si apele sunt in acelashi loc de cind a aparut Pamintul.... genurile substantivului si timpul de la verbe nu s-a schimbat de cum le-am invatat eu acum 40 de ani in urma.

Calitatea serviciului prestat de catre corpul profesoral se vede la rezultatele care le obtin elevii lor la diferite examene.... si bomboana pe coliva, rezultatele la bac... :wink: