Cum se schimba viata d-voastra, sub administratia USL?

Creat de NiKoN, Decembrie 10, 2012, 05:59:52 PM

« precedentul - următorul »

Alutus

Recunosc adevarul, mai ales atunci cand  straluceste prin infatuare. Inainte de a sustine acest adevar, pun si eu o intrebare ca unul care nu prea are tinere de minte. Tu stupar de clasa, care produci  63,7 kg de miere annual, poti consuma 120 de kg  din camara proprie!? Si acum sa argumentam ,, adevarul", pentru a vedea de unde a provenit prosperitatea.
1. In decembrie 2005 a fost privatizata BCR pentru suma de 3.75 Milliarde Euroi.
2 .Incepand din acelasi an in tara intrau circa 5 miliarde de E trimisi de capsunari . Varful a fost atins in 2007 cand au intrat peste 8 Milliarde E.
3. Cursul leului a atins puterea maxima in 2 iulie 2007. 3.12 lei/Euro, iar francul elvetian valora 2.6 lei
   Ca urmare, bancile dadeau credite in toate gangurile ,, doar pe baza  adeverintei de vaccinare". Va aduceti aminte de grevele din invatamant care tineau cu saptamanile!? Probabil nu, caci de la mana pan-la gura, e cale lunga, vorba unui neamt intelept pe care-l stiu doar eu. Guvernul Tariceanu minoritar, a inceput sa fie supus presiunilor sindicale din invatamant si institutiile de stat, iar pentru a supravietui a facut cadou salarii,  mult mai mari decat cele sustenabile de catre economia reala, care de fapt era un balon de sapun. Va aduceti aminte cum in oct 2008, Abramburica plangea la propriu, pentru ca Tariceanu refuza, in sfarsit, sa mareasca  cu 50%, salariile profesorilor, care deja erau foarte umflate?!
Si a venit anul 2008, criza, privatizarile erau epuizate  iar capsunarii au ajuns in somaj. Ca urmare, sacul cu bani si iluzii s-a spart, bugetul s-a diminuat, salariile si pensiile, cele cinstite si cele frauduloase , nu au mai putut fi sustinute. Diferenta de miere pana la 120 de kg nu mai exista. Dar este greu sa te obisnuiesti cu gandul ca nu mai primesti pomeni.
Iar taxarea suplimentara a pensiilor a fost aplicata doar asupra  celor  mai mari de 1000 de lei, respectiv cca 20% dintre ele. Cei care au strigat cel mai tare: Aoleu , au fost tocmai cei cu pensii cu epoleti.
Cat priveste privarea ,, sarmanilor "pensionari de al doilea ,,giob", ar fi correct sa mentionezi ca acestia erau in quasitotalitate, sarmani pensionari din militie , armata sau institutiile de stat, de multe ori pensionati preferential si cu anticipatie, si care s-au angajat tot la stat, ocupand locuri de munca care ar fi trebuit sa revina tinerilor, tineri care privati de ele, s-au expatriat spre jalea sau mandria parintilor. Stiu si eu un caz , al unui amic pe nume Otto. Interdictia s-a referit doar la locurile de munca din institutiile statului. Sunt sigur ca stiai aceste aceste detalii , dar le-ai omis cu buna stiinta. Evident , pana la urma dreptatea triumfa si iata ca sarmani pensionari din categoriile susmentionate, isi recapata drepturile. Fireste in defavoarea acelorasi tineri , care oricum isi merita soarta , deoarece este foarte, foarte obraznici si vorbeste si urat.

Sa nu uiti Darie!

yulian

Salariile profesorilor umflate?? Serios?? Cati profesori din preuniversitar ai cunoscut/cunosti si le stii veniturile?? Iti zic eu, is de tot r@hatul. Intradevar, cei din universitar au salarii...mari si nu merita pentru moment ceva in plus...dar. Restul, e corect!  :bravo:

Alutus

Citat din: yulian din Septembrie 18, 2014, 12:24:27 PM
Salariile profesorilor umflate?? Serios?? Cati profesori din preuniversitar ai cunoscut/cunosti si le stii veniturile?? Iti zic eu, is de tot r@hatul. Intradevar, cei din universitar au salarii...mari si nu merita pentru moment ceva in plus...dar.
Am reusit sa intru in posesia unor fluturasi de salariu, din perioada Tariceanu. Un individ fara sporuri prea multe, doar dirigentie si vechime. Norma 18 ore pe saptamana.  18!
    1. Sept 2005:  nor. real 18: Sal. cf. n    ..............961
                                                   Total brut..........1417
    2. Iul    2008:  nor. real 18: Sal. cf. n    ............1917
                                                   Total brut..........3033
Individul nu are pile la conducere . Pilossi au pana la suta la suta sporuri.  . Ce zici de acest raport, 3033:1417=2,.... Nu este o umflatura?! Se mai pote discuta , dar cu argumente.

Sa nu uiti Darie!

yulian

Citat din: Alutus din Septembrie 24, 2014, 09:39:27 AM
                                                   Total brut..........1417
                                                   Total brut..........3033

Asta e o gluma sinistra, nu?? Fosta sotie, invatatoare in preuniversitar in centru special pentru copii cu handicap, vreo 15 ani vechime, spor de rural...sporuri de nu le tin minte numarul si abia ajunge la 1400 net. Cred ca vorbiti din auzite, nicidecum ceva palpabil. Pot scana pt linistea dvoastra un fluturas..sau mai usor, intrebati invatatorii/profesorii de la scoala cat castiga.

Alutus

Referinta era la salariile umflate de Tariceanu sub presiunile sindicatelor PSD-iste. Incerc sa pun niste poze ale respectivilor fluturasi. Am niste prieteni care se lauda ca in perioada respectiva luau si 4000 de lei net. Prin umflaturi. Nu le mai plange de mila.  Intr-adevar cei ce lucreaza la scolile speciale isi merita cu prisosinta salariul. In rest, scolile au ajuns un refugiu pentru favoritii potentatilor locali, pentru semidocti si pentru cei comozi. Cu exceptia liceelor de varf, cu traditie antebelica, invatamintul este praf si pulbere.
Sa nu uiti Darie!

cucubau

Invatamantul bata-l vina , doar el este cu pricina . Oamenii din invatamant , muncesc de se prapadesc 18 ore pe saptamana pe cand noi ceilalti muritori de rand doar 40/saptamana . Ce sa mai spun , concedii : doar toata vara si un piculet in miez de iarna , pe cand noi celalti , ehee avem ditamai concediu :18 zile . Oare ce greu o duc cei din invatamant sunt platiti doar asa cu un biet salariu , in timp ce marea majoritate a populatiei beneficiaza de salariu nu gluma , sute de Lei pe luna.
Halal invatamant , prin misorarea normei de munca la 18h/saptamana au facut posibila patrunderea in invatamant a tuturor lichelelor , a unor oameni care dau anual examen de titularizare de la angajare si pana la pensie , oameni care fac ca multi copii sa ramana cu lipsuri pe catre sa nu le mai poata recupera niciodata . Ce sa mai spun de cei care la cursuri se exprima cat pot mai lapidar , ca meditatia sa fie mai mult decat necesara . Dar ce sa mai spun de ce am avea nevoie de invatamant atata timp cat o diploma se poate cumpara sau un examen poate fi furat , doar avem exemplul suprem prin mai marele guvernarii USL , adica .... :beer: pentru cine poate pricepe pentru cine nu..  :finger:

D006

Cred ca postarea de mai sus este doar o banala glumă ! NU POT SA CRED CA CINEVA VORBESTE SERIOS IN HALUL CUM O FACE DOMNUL ANONIM DE MAI SUS !

oroles

Citat din: cucu.bau din Ianuarie 15, 2015, 02:12:00 PM
Invatamantul bata-l vina , doar el este cu pricina . Oamenii din invatamant , muncesc de se prapadesc 18 ore pe saptamana pe cand noi ceilalti muritori de rand doar 40/saptamana . Ce sa mai spun , concedii : doar toata vara si un piculet in miez de iarna , pe cand noi celalti , ehee avem ditamai concediu :18 zile . Oare ce greu o duc cei din invatamant sunt platiti doar asa cu un biet salariu , in timp ce marea majoritate a populatiei beneficiaza de salariu nu gluma , sute de Lei pe luna.
Halal invatamant , prin misorarea normei de munca la 18h/saptamana au facut posibila patrunderea in invatamant a tuturor lichelelor , a unor oameni care dau anual examen de titularizare de la angajare si pana la pensie , oameni care fac ca multi copii sa ramana cu lipsuri pe catre sa nu le mai poata recupera niciodata . Ce sa mai spun de cei care la cursuri se exprima cat pot mai lapidar , ca meditatia sa fie mai mult decat necesara . Dar ce sa mai spun de ce am avea nevoie de invatamant atata timp cat o diploma se poate cumpara sau un examen poate fi furat , doar avem exemplul suprem prin mai marele guvernarii USL , adica .... :beer: pentru cine poate pricepe pentru cine nu..  :finger:
Alo, Basescu, tu esti? Parca te pensionasei?
Eu as zice sa iti revizuesti opiniile cu cele 18 ore pe saptamana. Si eu si sotia mea suntem profesori. Numai sa corectezi un set de teze la o clasa iti poate lua si 2-3 ore. Si crede-ma ca le pun si ultima virgula pe lucrare.  Tu nu stii cate acte are de facut un profesor si din cate comisii face parte, cate cursuri trebuie sa faca si in ce conditii lucreaza unii. Pai am topuri intregi batute la calculator. E adevarat ca au si vacante, insa se recupereaza in timpul anului.

Eu zic ca sa te mai uiti si la copiii tai ce fac, cu ce se ocupa si apoi sa dai vina pe profesor. Zilele astea, la o clasa buna din liceul in care predau le-am zis ca nu scriu bine in romana si tot s-au plans de profeorul de romana. Mi-am propus sa le duc o lucrare de-a mea din clasa a IV-a ca model sa vada ca aceste lucruri se invata mai devreme. Profesorul de romana i-a luat din clasa a IX-a nu din clasa I ca sa dai vina pe el. Le-am spus ca daca ar citi o carte pe saptamana nu ar mai face greseli si mi-au sarit in cap. Cum?! O carte pe saptamana?!

Daca ar fi asa de bine in invatamant toti s-ar ingramadi, dar din pacate nu e chiar asa. Ar trebui sa le pupi si mana cand iti vezi pe strada profesorii!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

Oroles tu ai noroc ca locuiesti in capitala de judet si nu te costa transportul la consfatuiri si toate alea . Sotia mea , tot profesoara , rupe masina pe drumul Buzaului si nimeni nu-i deconteaza transportul . 
  Explica-le frate ca daca nu faci pregatire continua , nu te perfectionezi , ramai de căruță. Medicii si profesorii trebuie sa invete toata viata , altfel nu fac fata la realitatea zilei de azi.

oroles

Ala care a scris asa ceva clar nu este din sistem. Am o verisoara invatatoare in judetul Neamt la o scoala in rural. Iarna tot timpul mi se plange ca nu are cladura deoarece directorul fura lemnele de incalzire ale copiilor si trebuie sa faca economii.

Pana anul acesta la unul dintre licee nu am avut caldura decat asa ca sa te dezgheti. Anul asta au facut nu stiu ce corp de cogenerare si slava domnului avem caldura, dar nu iti imagina ca te lafai. La -15 grade afara tot trebuie sa imi iau ceva izmene si ciorapi ca sa nu imi fie frig.

Acum un an am dat primul grad in invatamant. Toata vara am pierdut-o pe invatat. E drept ca am fost si o saptamana la mare, insa crede-ma ca nu e usor sa inveti in mijlocul verii cateva mii de pagini. Numai sa le citesti o singura data iti ia o groaza. Invatam de la 8 dimineata la 8 seara cu pauzele de masa de rigoare. Programa de definitivat la materia mea are carti care au in total cel putin 5000 - 6000 de pagini. Si gandeste-te ca fara 8 nu treci examenul. Pana si mie care am fost un tocilar mi-au dardait picioarele. Am luat cu 9 definitivatul si cu 9.35 titularizarea din prima incercare. E adevarat ca sunt si mancatori de seminte prin invatamant, boscangii si alte specimene nedemne, insa la cat sunt platiti cam asta merita invatamantul romanesc.

Sa nu mai spun de desele neajunsuri. Mai am putin si  vin cu bani de acasa de creta. Anul acesta am mai primit si eu ceva materiale, insa nu acopera necesarul. Pai numai sa le faci la fiecare ora cate un test pe foi A4 ca asa e modern ti se duce un top de hartie.

Sa te duci la ceva cursuri de formare, sa mai scrii cate un articol sa mai participi la o conferinta sau la un  simpozion, sa iti mai cumperi o carte, sa iti faci medicina muncii si psihologicul etc. Toate astea costa bani. Crezi ca ti le da cineva gratis?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

TDI

"E adevarat ca sunt si mancatori de seminte prin invatamant, boscangii si alte specimene nedemne, insa la cat sunt platiti cam asta merita invatamantul romanesc."
Aici e un cerc vicios.
Dar invatamantul romanesc merge in jos.
Daca ar fi platiti mai bine, nivelul ar fi mai sus? Nu. Pentru ca ce se preda in scoala nu te ajuta sa traiesti mai bine si nu-ti da loc de munca.
Problema e ca suntem in Romania si ... se poate si asa.

cucubau

Nimic nu poate fi mai deranjant decat adevarul , Un profesor ... in viata lui nu a pus mana sa faca ceva , toti se vaita ca au venituri mici, dar cat muncesc , v-ati intrebat ?Sunt platiti prea bine pentru munca pe care o depun .Cat castiga un muritor de rand Ce salariu are un profesor pe ora si ce salariu are un muritor de rand ..pe ora ? Cati din cei care stau la catedra sunt cu adevarat dascali ?
Sunt si profesori care intradevar , merita respect , dar cati ?   
Referitor la copii mei , sunt bine , dar nu este meritul profesorilor . Am luptat din greu , a trebuit sa-i pregatesc , si acolo unde profesorii se faceau ca isi fac treaba , trebuia sa o fac eu in locul lor . Unde am fost depasit de situatie a trebuit sa platesc meditatii .
Invatamantul romanesc , de tot rasul , oare care-i sunt marile realizari ...someri pe banda rulanta , cuparatori de diplome si multe alte... 

TDI

Invatamantul romanesc ca si sistemul de sanatate romanesc au realizari uriase, raportat la sumele de bani investite, inclusiv americanii recunosc asta; citeam un studiu efectuat exact pe tema asta anul trecut.
Dar tot ce e mai bun, pleaca, gratis, afara.
E ca si cum din stupina fiecaruia, productia de la cei mai buni 20% din stupi (daca nu mai mult) se duce la altcineva.

TDI

Citat din: cucu.bau din Ianuarie 15, 2015, 04:21:02 PM

Nimic nu poate fi mai deranjant decat adevarul , Un profesor ... in viata lui nu a pus mana sa faca ceva , toti se vaita ca au venituri mici, dar cat muncesc , v-ati intrebat ?Sunt platiti prea bine pentru munca pe care o depun .Cat castiga un muritor de rand Ce salariu are un profesor pe ora si ce salariu are un muritor de rand ..pe ora ? Cati din cei care stau la catedra sunt cu adevarat dascali ?
Sunt si profesori care intradevar , merita respect , dar cati ?   
Referitor la copii mei , sunt bine , dar nu este meritul profesorilor . Am luptat din greu , a trebuit sa-i pregatesc , si acolo unde profesorii se faceau ca isi fac treaba , trebuia sa o fac eu in locul lor . Unde am fost depasit de situatie a trebuit sa platesc meditatii .
Invatamantul romanesc , de tot rasul , oare care-i sunt marile realizari ...someri pe banda rulanta , cuparatori de diplome si multe alte...
Bau-le, cei care muncesc si au si rezultate nu sunt platiti nici macar cu jumatate din banii care li s-ar cuveni. Cei care muncesc fara rezultate, n-ar avea ce cauta in invatamant.
Si mai sunt si marea masa a celor rataciti, aici nu detaliez - elevii si parintii din ultimii 20 de ani stiu despre ce vorbesc.
E un deficit urias de cadre didactice calificate, care e acoperit prin suplinitori - suplinitori care au o nota de admitere de pana-n 5 sau mai jos.
Si intorcandu-ne la problema generala.
Daca cele mai mari rezultate ale invatamantului romanesc nu ajuta societatii romanesti, nu aduc un factor de plus-valoare in Romania - ci in alta parte, de unde sa aiba profesorii salarii mai mari?

TDI

Citat din: Alutus din Septembrie 24, 2014, 09:39:27 AM
Citat din: yulian din Septembrie 18, 2014, 12:24:27 PM
Salariile profesorilor umflate?? Serios?? Cati profesori din preuniversitar ai cunoscut/cunosti si le stii veniturile?? Iti zic eu, is de tot r@hatul. Intradevar, cei din universitar au salarii...mari si nu merita pentru moment ceva in plus...dar.
Am reusit sa intru in posesia unor fluturasi de salariu, din perioada Tariceanu. Un individ fara sporuri prea multe, doar dirigentie si vechime. Norma 18 ore pe saptamana.  18!
                                                   Total brut..........1417
                                                   Total brut..........3033
Individul nu are pile la conducere . Pilossi au pana la suta la suta sporuri.  . Ce zici de acest raport, 3033:1417=2,.... Nu este o umflatura?! Se mai pote discuta , dar cu argumente.
Am cunoscut si eu o educatoare care inainte de reducerile de salarii avea in jur de 2800-3000 de lei, dupa - 1300-1600.