Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

dedu---- nu trebuie sa iti fie ciuda ca si natura este mult mai inaintata ca si in altele parti
Si eu am familii pe 5 rame dar am avut in data de 9 aprilie 4 rame de puiet in iele din care 3 rame oate si cu larve integral asa ca pana nu iese acest puiet nici nu ma gandesc sa largesc cuiburile numai daca chiar este nevoie.DUMINICA voi vedea daca voi largi ceva sau nu iar de poze nu promit nimic ca si asa nu prea le pot pune pe net

JohnSpatari

Domnilor cum credeti e bine sa avem in perioada aceasta puiet de trantor?M-am uitat azi la mine si am vazut puiet de trantor capacit.

tatar ady

Fericiti ce i din sudul tarii,la mine a fost soare pana 11 apoi s-a inorat si apoi ploaie serioasa.
Saracutele aduceau polen desi picura.
Nu stiu de unde ca la noi nu a inflorit nimik

G. Iulian

Citat din: JohnSpatari din Aprilie 13, 2013, 05:35:51 PM
Domnilor cum credeti e bine sa avem in perioada aceasta puiet de trantor?M-am uitat azi la mine si am vazut puiet de trantor capacit.

Am și eu câteva celule de trântor deoarece rama nu a fost perfectă, a avut și câteva celule deformate. :hi:  :hi:  :hi:

relutu

Buna seara,la mine au crescut faguri cam cat o jumatate de rama sub hranitor,ce spuneti pot sa largesc cuibul?

cristi ciuc

Reluțu, salut! .... M-am găsit eu să-ți răspund, am impresia că postarea este mai mult decât ostentativă.
Eu la Ciuc, la această dată nu mă confrunt cu astfel de probleme... și nici în viitorul prea apropiat nu anticipez că vor surveni (aproape că am comis un pleonasm). :surprised:

bucovineanu

Citat din: relutu din Aprilie 13, 2013, 08:31:26 PM
Buna seara,la mine au crescut faguri cam cat o jumatate de rama sub hranitor,ce spuneti pot sa largesc cuibul?

Da, se poate largi cuibul.

Marius-ursulakhe

Dragi colegi eu sant incepator dar stiu ca largirea cuiburilor se face atunci cand vedem albina si dupa diafragma (bine intales sa fie cuibul vechi inainte de al largi sa fie foarte bine popula cu albina)

relutu

Multumesc de raspuns d-nu Bucovineanu,dar si celorlalti cologi.Sa dea Domnu sa avem vreme buna.

sandupop

Numai apicultor la Toplita sa nu fi...... :mad: :nebun:. Apropo, nu stiti cine vinde caciuli si fulare pentru..... :bzz: :bzz: :bzz: ca tare as mai avea nevoie =)) =)) =)) =))
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

marius_vfp

stai linistit ca nu numai la toplita ingheata parbrizul azi am ras iar gheata de pe el  :yahoo_cry: :yahoo_cry:

si ca off topic , inceraca sa nu mai demonstrezi ca e inghetat razuindul  particule mici de praf si nunumai iti zgaraie/sableaza parbrizul atunci cand zgarai si gheata si sa vezi ce frumos o sa vezi stelute cand ai sa conduci noaptea de la  farurile de pe contrasens , dai cu dezaburirea mai inatai se vede ca e inghetat .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Aurel

Imi dau seama ce e in sufletul vostru, dar ce sa-i faci.Asta-i natura.Am traso si eu iarna asta de ma gandeam ca nu mai ies cu ele la liman.
   La Toplita sa zicem ca de obicei e mai rece dar si la Vaslui! Natura asta chiar a luato razna.In zona la mine astazi a fost prima zi in care in sfirsit am putut sa desfac cuiburile si sa lucrez fara probleme

KTA-APIDORNA - Ski

Salutare Marius si la noi a inghetat dimineata au fost -3 grade, dar la amiaza au fost 15-16 grade, o zi superba, au carat si polen la greu, acum e problema cu stimularile cu sirop in rest treaba buna...P.S...merci de pontu cu geamurile inghetate, nu stieam de ce vad,,stelute" noaptea prin parbriz...oricum mai vedeam daca venea vre-un coleg cu TIR-ul si credea ca am faza lunga, de ma blitza...cu proiectoarele, de trageam pe dreapta de ciuda...(ma usturau ochii), acum cu statia pe masina mai comunicam....aaaa revenind la  :bzz: :bzz: :bzz: o primavara frumoasa va dorim... :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

sandupop

Citat din: marius_vfp din Aprilie 17, 2013, 08:58:14 PM
stai linistit ca nu numai la toplita ingheata parbrizul azi am ras iar gheata de pe el  :yahoo_cry: :yahoo_cry:

si ca off topic , inceraca sa nu mai demonstrezi ca e inghetat razuindul  particule mici de praf si nunumai iti zgaraie/sableaza parbrizul atunci cand zgarai si gheata si sa vezi ce frumos o sa vezi stelute cand ai sa conduci noaptea de la  farurile de pe contrasens , dai cu dezaburirea mai inatai se vede ca e inghetat .
Nici eu nu stiam de zgarieturi . :thanks:, o sa tin cont de asta, azi dimineata am scris cu unghia, nu crea ca s-a zgiriat prea rau
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

marius_vfp

nu unghia zgaraie parbrizul ci particulele de praf si mizerie din gheata si chear apa ,

nu folosesc clasicul zgarieci din magazin ci un flopy disc , se muleaza frumos pe geam si e din material mai moale .

spor .

ps . cand o sa vedeti cerculete in bataia soarelui o sa va dati seama cat de tare e zgaraiat.

un alt pont ar fi daca te supara vreun coleg sofer , stoarcei o rosie foarte coapta pe parbriz cand e super cald afara sa vedeti ce frumos ii sta.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva