Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

Ieri 11-12 gr. albinele au iesit la cules de polen si nectar la cais---spre seara sa racit si am gasit multe albine cu polen si fara ,pe jos rebegite ---le-am salvat
Azi 14-15 gr. vant de dimineata dupa masa a stat vantul au aparut nori ---albinele au carat pana sa intunecat
Vine  PRIMAVARA !!!  @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-

cristi ciuc

Citat din: KTA-APIDORNA - Ski din Aprilie 06, 2013, 09:20:19 AM
Citat din: cristi ciuc din Aprilie 05, 2013, 10:10:10 PM
Dar atunci când ne întorceam către Vatra Dornei, am întâlnit cca. 100 berze care s-au grăbit și erau foarte supărate cum probabil erau și albinele în stupi.
A-ti trecut prin Vatra si nu a-ti dat nici un semn...m-am suparat....:(
Cu proxima ocazie dau un semn, pentru că într-o singură zi (în fapt 24 ore, că am rămas peste noapte la o pensiune) nu se poate vizita Bucovina.
Este valabil și pentru voi, apicultorii care treceți prin Ciuc. Sunt locuri frumoase și pot fi vizitate atât iarna cât și vara.

Ioan Olaru

10 Aprilie 2013 dimineață vreme însorită fără vânt albinele au cărat polen ,au adus grăunțe cât de mari au putut ele zborul a început la 9 .30 min a încetat la ora 16 odată cu înorarea și începerea unui vânt răcoros.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Marius-ursulakhe

Dragi colegi oare cand o sa putem sa incepem sa facem tratamentele (varaket) sau mai bine intreb daca vati apucat sa faceti?

bucovineanu

Astazi 10 aprilie a iesit soarele si pe ulita mea  :smile: .A fost prima zi din aceasta iarna cand au zburat  si albinele mele. Nu au facut un zbor de curatire sanatos deoarece nu au fost mai mult de 12 grade si dupa masa a si plouat, dar au zburat din toti stupii, inclusiv doua nuclee pe cate 2 rame. Vineri se anunta vreme mult mai buna si sper ca o sa vad ce e in stupi, macar in parte.

Marius-ursulakhe

Domnule Bucovineanul ma bucur nespus de mult ca au facut in sfarsit albinele dumneavoastra vborul de curatire si va doresc un timp superb pe vineri. Doamne ajuta
La mine in zona maine ce va fi o vreme frumoasa si de vineri incep ploile pana luni  :yahoo_cry:   ))/   asta e D-zeu este gazda el stie cum este mai bine .Sanatate si numai bine

bucovineanu

Sa dea D-zeu numai bine si multa sanatate pentru toata lumea. Nu sunt deloc suparat pentru ca nu au zburat pana acum. Daca zburau, in conditiile de vreme din aceasta primavara, erau mult mai slabe deoarece se pierdeau foarte multe.

tatar ady

Aveti dreptate domnule bucovineanu ,la mine au fost 10 grade dar cu vant serios ,inorat si totusi albinutele zburau continuu,unele chiar aduceau polen(cele care s-au mai intors :qp:)

sandupop

Nu stiti daca exista vre-o rasa de albine din Siberia , adaptate la conditii grele=)), deoarece la Toplita, azi dimineata erau sub 0 grade. Atasez "probele"... :mad:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

tatar ady

=)) :rotfl: Buna asta Sandule, ce sa- faci daca aici ne-am nascut.
Cei din sud au niste familii dezvoltate de iti vine sa mori de ciuda nu alta uite aici:
Largirea cuibului la familile de albine (06.04.2013)

tatar ady

Bine ca acuma s-a inseninat si este cald.Offf Offf nu mai vrea sa plece iarna asta de la noi. :bzz:

sandupop

Lasa ca vine ea.... intr-o joi,.....dupa miercurea .....ciuc =))
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

marius_vfp

da si cand vine o sa vrem racoare ca se usuca tot pe langa noi .

stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

KTA-APIDORNA - Ski

La noi a inceput sa iasa soarele, dar numai pana la amiaza, ca pe urma se inoureaza, ploua, e ok, dar seara e frig frate, deci am inceput noi stimularile in zona, dar cred ca prea devreme, asta e, macar protofilul e bun la nonsema...sa ne auzim de bine !!!
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

dedu

Pfuuu,mor de ciuda acum ca am vazut acel video,familiile mele sunt doar intre 4 si 6 rame.....
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!