Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Astazi erau anuntate 12 grade, dar au fost numai 11 si nor. Nu au iesit deloc la zbor. Poate saptamana viitoare.

marius_vfp

Citat din: Bistriteanul din Aprilie 05, 2013, 03:40:20 PM
Dupa un timp albinele mai astupa din gauri si atunci le gauresc din nou.
sunt sigur ca albina, cand observa ca uneori siropul curge aiurea printre rame, albina stie ce are de facut si astupa gaurile ,

cu tifon nu am incercat dar sigur e mult mai multa munca , iar riscul de a curge pe rame  e mult mai mare , eu am pus borcane de 400ml , si in 2 zile l-au tras tot , siropul il dau caldut atunci e mult mai fluid decat cand este rece..

sa auzim numai de bine .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristi ciuc

Citat din: bucovineanu din Aprilie 05, 2013, 06:28:00 PM
Astazi erau anuntate 12 grade, dar au fost numai 11 si nor. Nu au iesit deloc la zbor. Poate saptamana viitoare.
La mine ies la zbor imediat ce se ridică temperatura la 9 grade. Astăzi am văzut cum cărau polen cu frenezie la această temperatură.
După o iarnă obișnuită, dar lungă și fără ferestre în care să se producă zboruri de curățire, iată că albinele din zona de munte folosesc orice oportunitate și încep să tureze motoarele.

bucovineanu

Daca au iesit si au  dat de o sursa de polen sau nectar ele vor iesi in continuare chiar la temperaturi joase. Din pacate pe multe le prinde cate un curent rece si nu se mai intorc. Pe de o parte e bine ca aduc polen, pe de alta parte e rau ca raman pe camp si in stup eclozeaza mai putine care sa le ia locul.
In zona mea inca nu au iesit deloc si inca stau linistite. E drept ca si polen e inca putin. Inca nu da nici arinul nici alunul. Inca mai sunt petice de zapada.
Pana acum 5 aprilie era cea mai tarzie data in care au facut zborul de curatire in "96. Atunci au intrat mai devreme la iernare cu vreo 2 saptamani. De aceea sper ca inca ar mai putea rezista 2 saptamani.

cristi ciuc

Vremea este capricioasă!
Iată câteva imagini despre felul cum arăta vremea la Vicovul de Sus, pe 08.04.2012, atunci când am vizitat aceasă foarte frumoasă zonă:

cristi ciuc

Dar atunci când ne întorceam către Vatra Dornei, am întâlnit cca. 100 berze care s-au grăbit și erau foarte supărate cum probabil erau și albinele în stupi.

bucovineanu

Numai ca la cea data avusesera zborul de curatire. Si anul acesta au venit inca de multa vreme o parte din berze si multe au inghetat

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: cristi ciuc din Aprilie 05, 2013, 10:10:10 PM
Dar atunci când ne întorceam către Vatra Dornei, am întâlnit cca. 100 berze care s-au grăbit și erau foarte supărate cum probabil erau și albinele în stupi.
A-ti trecut prin Vatra si nu a-ti dat nici un semn...m-am suparat....:(
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

livulik

Sambata 06 aprilie, jud. Calarasi...21 grade la umbra...fetele incercau sa profite de vremea buna si corcodusii & caisii albi de flori!!!
http://youtu.be/XVAh-DmtqwI

dupa filmare mi-am dat seama ca le incurc cu gratia si am desfacut-o partial!

jenica67

La mine azi cca 11 grade, fetitele nu s-au putut abtine si veneau cu polen. Vestea buna este ca acum pleaca un curent cald din Africa, care pana joi, o sa aduca temperaturi de pana la 20 gr C, iar pana duminica chiar 24 gr C. Deci, se pare ca vine calduraaaa !     :yes:
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

G. Iulian

Și prognozele dau o încălzire de începând de joi și după maximele vor fi între 17-20 grade vreo10 zile chiar dacă va mai ploua. Să vină căldura că o așteptăm.

Calinu71

Abia astept sa le vad cum zboara linistite din floare-n floare. Doame ajuta.
Să şti să lupţi când vrei să ai
Să nu renunţi când pierzi sau dai
Să fi şi bun şi înţelept
Şi vei găsi drumul cel drept.

catalin_d

Daca nu se incalzeste cat mai repede dezvoltarea familiilor de albine o sa fie mult intarziata si ne putem astepta ca la salcam sa nici nu putem pune caturile...

Aurel

Deja este mult intarziata nu ca o sa fie !

vranceanul

Toti  intrebam cand vine....
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!